Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Het Nationaal Museum van Phnom Penh Cambodja

Cambodja

Phnom Penh reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Phnom Penh reis?

De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh ligt aan de oever van de Mekong rivier en nodigt uit tot een levendige mix van traditionele markten, eclectische kunst, wellness van wereldklasse en stedelijk stadsleven. De grote boulevards zijn nog steeds bekleed met oude Franse koloniale herenhuizen die schitteren naast majestueuze tempels en tropische tuinen. Dompel u onder in de fantastische Khmer-cultuur, ontdek het indrukwekkende historische erfgoed van de stad, ga uitgebreid winkelen, bewonder exotische dieren en geniet van de lekkernijen van de regionale keuken - Phnom Penh zal u betoveren.

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Phnom Penh?

1. Wat Phnom

Op de enige berg van de hoofdstad zijn er verschillende bezienswaardigheden tegelijk te ontdekken. Ten eerste kunt u rondlopen in het goed onderhouden park dat het officiële centrum van de hoofdstad is en een welkome onderbreking van de dagelijkse drukte biedt met een prachtig panoramisch uitzicht. Op de top is er Wat Phnom Pagoda en zijn indrukwekkende 13de-eeuwse historische tempel, die spannende inzichten biedt in de lokale cultuur, maar ook mooie fotomogelijkheden biedt. Om de tempel van binnenuit te kunnen bewonderen, betaalt u een symbolische toegangsprijs. U heeft ook de mogelijkheid om op comfortabele banken te zitten en te kijken naar de vrijlopende apen.

2. Koninklijk Paleis en Zilveren Pagode

Het Koninklijk Paleis dient nog steeds als de officiële residentie van de koning, een plaats voor hofceremonies en een glanzend symbool van het hele koninkrijk. Sommige secties zijn opengesteld voor het publiek. U kunt door de exotische tuinen wandelen en de sierlijke tempels, de oude bibliotheek en de indrukwekkende galerijen op het paleisterrein verkennen. Het paleiscomplex herbergt ook de Zilveren Pagode, een imposante tempel die een prominente plaats inneemt op de schilderachtige oever van de rivier en is vernoemd naar de glanzende zilveren vloer. De sfeer is subliem en alle bezoekers worden verzocht zich respectvol te kleden door hun schouders en knieën bedekt te houden.

3. Nationaal Museum

Het beroemde Nationale Museum van Cambodja ligt direct naast het Koninklijk Paleis en herbergt meer dan 5.000 artefacten uit het vroegere Angkoriaanse tijdperk. In verschillende zalen staan zeldzame beelden, linga's en waardevolle schatten, waaronder de opmerkelijke Leper King uit Siem Reap en een enorme bronzen Vishnu uit de 11e eeuw. Het geeft de bezoekers een ongelooflijke hoeveelheid achtergrondkennis, legt legendarische mysteries uit en vertelt het spannende verhaal van een indrukwekkende beschaving die bijna verloren is gegaan.

4. belangrijkste markt

De Aziatische markten oefenen een bijzondere fascinatie uit, er is iets avontuurlijks aan de bruisende verkopers, de ontelbare kleurrijke kraampjes en het feit dat ze als doolhoven zijn ingericht. De traditionele hoofdmarkt in Phnom Penh is bijzonder indrukwekkend. Hier kunt u uw onderhandelingsvaardigheden uitproberen en een aantal unieke koopjes uitproberen. U vindt er alles van prachtige lokale ambachten en glinsterende juwelen tot moderne designhandtassen en trendy kleding. Op de aangrenzende nachtmarkt, die dagelijks vanaf 17.00 uur zijn deuren opent, kunt u een veelzijdige selectie van betaalbare lokale gerechten proeven.

5. Cambodjaanse Levende Kunst' Theatervoorstelling

Cambodian Living Arts is een overheidsorganisatie die als hoofddoel heeft de traditionele kunst weer tot leven te brengen en een nieuwe, moderne richting in te slaan. Het traint musici, dansers, zangers en komieken en voorziet hen van de basiskennis die ze nodig hebben om van hun kunst te kunnen leven. Een deel van hun inspanningen zijn dagelijkse voorstellingen in het Nationaal Museum, die elke avond om 19.00 uur beginnen. De traditionele show neemt het publiek mee op een reis, van de paleizen van Angkor naar de hedendaagse steden, met prachtige kostuums, muziek en theater.

6. Phnom Tamao Wildlife Rescue Center

De NGO Wildlife Alliance werkt onvermoeibaar aan het redden en beschermen van bedreigde en zeldzame dieren. Dieren onder hun hoede worden naar het uitgestrekte reddingscentrum van Phnom Tamao gebracht, waar ze worden verpleegd en weer gezond worden gemaakt voordat ze weer in het wild worden gezet. Het terrein is opgezet als een dierenpark en u hebt de unieke kans om de dieren van dichtbij mee te maken, waarbij alle entreegelden en donaties teruggaan naar het project. Ukunt olifanten met de hand wassen, het privéhol van de tijgers betreden, babyapen voeren en u verwonderen over luipaarden, gibbons en otters.

7. Koh Dach

Koh Dach, ook wel Silk Island genoemd, ligt op ongeveer een uur rijden van Phnom Penh. Een interessante boottocht met de veerboot brengt u naar het idyllische eiland, gelegen in het midden van de Mekong rivier. U kunt de oude kunst van het zijdeweven leren kennen door een bezoek te brengen aan de vele kleine weefdorpjes. Daar kunnen ze toekijken hoe arbeiders met behulp van origineel gereedschap fijne zijde spinnen en zo ware kunstwerken maken. Het rustige eiland is ook de thuisbasis van de ongerepte natuur en biedt een grote kans om in alle rust van de zon te genieten. Minder

Ontdek ook deze bestemmingen in Cambodja


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie