Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Wat Leu Pagoda in Sihanoukville Cambodja

Sihanoukville reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Cambodja
  4. Sihanoukville

  Wat te doen tijdens uw Sihanoukville reis?

  De jonge havenstad Sihanoukville is de poort van Cambodja naar paradijselijke eilanden als Kho Rong en Kho Rong Samloem. De plaats is vernoemd naar de Khmer-koning Norodom Sihanouk. De levendige en bruisende kuststad is beroemd om zijn prachtige stranden, zijn vijf eerbiedwaardige boeddhistische tempelcomplexen en een levendig nachtleven. Dankzij de ligging aan de Golf van Thailand kunt u gemakkelijk een stads- en strandvakantie in Sihanoukville combineren. Geniet met volle teugen van dit hoogtepunt tijdens uw rondreis door Cambodja - idealiter met een koel drankje en uitzicht op de zee.

  1. Cambodja Sihanoukville-strand

   Otres Strand

   Het mooiste strand van de stad

  2. Cambodja Sihanoukville Markt

   Phsar Leu-markt

   Een feest voor de zintuigen

  3. Cambodja Sihanoukville Wat Krom

   Wat Krom

   Een idyllische tempel in de bergen

  Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Sihanoukville?

  1. Otres Beach

  Otres Beach wordt beschouwd als het mooiste strand van heel Sihanoukville en betovert u met een kilometerslang zandstrand, paradijselijke palmbomen en een zowel rustige als ontspannen sfeer, ideaal om tot rust te komen tijdens uw reis in Sihanoukville. Het water is zeer helder en straalt in een fantastisch azuurblauw. In tegenstelling tot de directe stadsstranden van Sihanoukville staat Otres Beach garant voor ontspanning en een gevoel van een echte strandvakantie. Toch wordt er voor uw lichamelijk welzijn gezorgd: vele liefdevol gerunde cafés en restaurants verwennen u met specialiteiten uit de Cambodjaanse keuken. Als u zelf wilt gaan winkelen, ga dan naar Otres Market. Otres Beach is te bereiken na een taxirit van twintig minuten.

  2. Leu Pagoda

  Leu Pagoda, eigenlijk Wat Leu genoemd, is een van de mooiste en meest opvallende boeddhistische bouwwerken in Sihanoukville. Met een typische goud-rode gevel straalt de Wat vanuit het heuvelachtige achterland naar beneden naar het centrum. Onderscheidende kenmerken zijn onder andere het pagodeachtige dak en de sierlijk bewerkte driekoppige olifant die uit de stenen wal rond de tempel oprijst. Op bijna elke hoek zult u zich verwonderen over afbeeldingen van Boeddha en het religieuze tafereel. Het groene park rond Wat Leu is ook bijzonder aantrekkelijk. Alleen al om deze reden is het de beklimming van de tempel waard. Eenmaal boven aangekomen kunt u zich ontspannen tijdens een wandeling door het tempelcomplex en vanaf de "hoge tempel" uitkijken over Sihanoukville en de offshore-eilanden - een fantastisch panorama!

  3. Onafhankelijkheidsstrand

  Beleef droomachtige zonsondergangen op de eerste rij op Independence Beach: Het kleine maar vooral populaire stadsstrand ligt in het westen van Sihanoukville en wordt beschouwd als een echte insider's tip voor een romantisch einde van de dag. Vanaf het zandstrand kunt u de eilanden Kho Rong Samloem en Kho Thas zien liggen. Maar ook overdag is een uitstapje naar het strand de moeite waard: talrijke bars en cafés nodigen uit tot ontspanning met een koel drankje en een lekker hapje. De schaduwrijke bomen die langs het strand staan zijn ook een voordeel. Independence Beach is een ontspannende onderbreking van de anders zo bruisende stad.

  4. Golden Lion rotonde

  De "Golden Lion Roundabout", een spectaculaire rotonde in het hart van Sihanoukville City, is zeker een van de ongewone hoogtepunten. De gouden beelden verbeelden angstaanjagende leeuwen die iedereen meteen opvallen. Het ensemble houdt toezicht op een van de belangrijkste verkeersknooppunten van de stad. De hoofdweg gaat verder naar de zuidelijke stranden van Sihanoukville en de veerbootterminals. U kunt het beste genieten van een hapje of drankje in een van de vele cafés en restaurants die de Golden Lions Roundabout omringen. Kijk ondertussen naar de drukte van deze bijzondere plek.

  5. Phsar Leu-markt

  Te midden van het bruisende centrum van Sihanoukville komt u de Phsar Leu Markt tegen, die bijna verdronken is in de drukte van de stad. Het is echter een van de magneten die elke dag honderden mensen aantrekt: Phsar Leu Market is een grote overdekte markt waar stoffen, etenswaren, straatvoedsel, souvenirs en sieraden tegen eerlijke prijzen worden verkocht. Hier dompelt u zich direct onder in het authentieke en echte leven van Cambodja tijdens uw Sihanoukville reis. De overdekte markt is een feest voor de zintuigen - overal waar u kijkt, proeft en ruikt u de heerlijke specialiteiten van het land. Voel u vrij om brutaal te zijn! Onderhandelen is hier altijd onderdeel van de afspraak. Phsar Leu Market is een echt hoogtepunt, weg van de beroemde bezienswaardigheden.

  6. Wat Krom

  Op een steenworp afstand van Independence Beach Pier ligt de stralende en sierlijke Wat Krom - een van de vijf boeddhistische tempels in Sihanoukville. De lokale bevolking noemt het ook wel de "lagere tempel" omdat deze niet in de bergen ligt zoals zijn tegenhanger Wat Leu. Wat Krom is echter ook op een heuvel gebouwd. Dus, naast een bezoek aan het tempelcomplex, krijgt u een fantastisch uitzicht op de kustlijn tot aan de Golf van Thailand. In tegenstelling tot Wat Leu, dat erg populair is bij bezoekers, is Wat Krom meer ontspannen. De vergulde beelden en boeddhistische voorstellingen ontvouwen zo een opwindende magie die helemaal van henzelf is. De tempel is gewijd aan de regionale godheid Ya-Mao. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Cambodja

  1. Uitzicht vanaf het water op het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja

   Koh Rong Samloem

  2. De Wat Banan Tempel bij Battambang Cambodja

   Battambang

  3. Het Nationaal Museum van Phnom Penh Cambodja

   Phnom Penh

  4. Boomworteltempel Ta Prohm bij Siem Reap Cambodja

   Siem Reap

  5. Verlaten kerk in Preah Monivong Bokor National Park bij Kampot Cambodja

   Kampot