Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Populaire reisbestemming en het symbool van China: De Grote Muur van China

Rondreizen in China

Wereldsteden en wereldwonderen

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. China

Wat een reis naar China uniek maakt?

Voor veel mensen is een reis naar China een levenslange droom, vanwege de bijzondere cultuur en de diverse landschappen. De kosmopolitische steden Beijing, Hong Kong of Shanghai zijn pulserende metropolen waar de toekomst al is begonnen. Aan de andere kant is er het traditionele China, waar cultuur wordt gecultiveerd. Unieke bezienswaardigheden zoals de Oriëntaalse Pareltoren in Shanghai, de Verboden Stad, de machtige Yangtze en de prachtige Chinese Nationale Parken wachten op u. Een van de absolute hoogtepunten van een reis door China is zeker de Grote Muur.

Ontdek deze bestemmingen in China

China staat bekend om zijn moderne wereldmetropolen zoals Hong Kong of de megastad Shanghai - maar China heeft ook veel te bieden op het gebied van landschap met zijn unieke nationale parken. U moet deze plaatsen zeker meenemen op uw China-tournee.

Lokale evenementen om niet te missen

  • Chinees Nieuwjaar

  Nieuwjaarsfeest

  De belangrijkste feestdag is de nieuwjaarsdag in februari. De viering duurt 15 dagen en eindigt traditioneel met het lantaarnfeest.

  • Zwaaien met de Chinese vlag op de mast

  Nationale feestdag & dag van de arbeid

  Rond de nationale feestdag op 1 oktober, in de "Gouden Week", hebben alle locals vakantie. Een andere Chinese feestdag is Labor Day op 1 mei.

Wat u onder andere kunt ervaren tijdens uw rondreis

Wandeling door bergen, rijstterrassen en nationale parken

Verken de mystieke groene karstbergen en rijstterrassen van Longsheng, die schijnbaar eindeloos zijn, bijna 900 meter hoog en 700 jaar geleden door de mens zijn aangelegd. In Suzhou zijn de artistiek aangelegde tuinen en grachten bijzonder betoverend. In het waterdorp Zhujiaojiao komt u meer dan 2000 jaar Chinese geschiedenis en cultuur tegen. Het dorp dankt zijn bijnaam "Venetië van Shanghai" aan de talrijke bruggen van de Ming en Qing-dynastieën.

Reizen in de miljoenensteden van China

In schril contrast met deze landelijke idylle staat de metropool Hong Kong. Hier kijkt u vanaf "Victoria Peak" op 373 meter hoogte naar beneden op de metropool. U kunt ook het "Floating Village Aberdeen" bezoeken, waar de vissers nog steeds op woonboten wonen zoals ze dat al generaties lang doen, met de prachtige skyline van de kosmopolitische stad voor zich. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan de megastad Shanghai, waar traditionele huizen naast moderne wolkenkrabbers in de oude stad staan. Hier ziet u ook prachtige voorbeelden van Chinese tuinbouw. Vanaf de imposante "Jinmao Toren" heeft u een fantastisch uitzicht over de hele stad. Wandel door de Hutong wijk "Tian Zi Fang", waar kleine restaurants en bars u uitnodigen om te stoppen voor een hapje te eten. Minder

Unieke bezienswaardigheden in China

1. Terracotta Leger

Het UNESCO werelderfgoed van het Terracotta leger in Xian is een overmaatse verzameling van levensgrote terracotta sculpturen in gevechtsformaties die de keizerlijke wachtposten van de eerste keizer Qin Shi Huang van het keizerlijke China symboliseren. Het massieve mausoleum van Qin Shi Huang is jarenlang onontdekt gebleven. Het is een van de belangrijkste archeologische opgravingen van de 20e eeuw.

2. Jangtze Cruise

De Jangtze is met meer dan 6.000 kilometer de langste rivier van het land en van het hele continent. Een cruise op deze adembenemende rivier is een unieke levenservaring. U komt langs het schilderachtige landschap van de beroemde Three Gorges Qutang Gorge, Wu Gorge en Xiling Gorge terwijl u de historische relikwieën en oude culturele bezienswaardigheden langs de machtige rivier verkent. Bekijk het landschap van de bergachtige valleien en het wonder van de Drieklovendam, de grootste stuwdam ter wereld.

3. Grote Muur

Met een lengte van meer dan 21.000 kilometer is de Grote Muur van China de langste vesting op aarde. Gebouwd met een combinatie van bakstenen, stenen, hout en andere materialen, werd het oorspronkelijk gebouwd om zich te verdedigen tegen de nomadische invallen uit het noorden die de Chinese keizerrijken bedreigden. De Grote Muur van China is op verschillende plaatsen te bezoeken en is een unieke en onvergetelijke ervaring.

4. Panda's van Chengdu

Het Chengdu Giant Panda Breeding Station is opgericht om de natuurlijke habitat van de dieren na te bootsen, zodat ze de best mogelijke omgeving hebben voor het fokken en kweken. Niet alleen zijn reuzenpanda's een Chinese nationale schat, ze zijn ook geliefd bij mensen over de hele wereld. Ze zijn alleen te vinden in de provincies Sichuan, Shaanxi en Gansu.

5. Rijstterrassen in Longsheng

De rijstterrassen in het dorp Longji tonen een beeld van grote dynamiek en indrukwekkende schoonheid. Met een geschiedenis van meer dan 700 jaar wordt het gebied nog steeds gebruikt voor de teelt van hoogwaardige rijst. De rijstterrassen zijn in de heuvels gebouwd en zien eruit als grote trappen die in de hellingen snijden. Met deze uitgekiende irrigatiemethode worden de schaarse akker- en watervoorraden in dit bergachtige gebied optimaal benut. Minder

Praktische informatie voor de reis

Door de grootte van het land is het moeilijk te zeggen wanneer de beste tijd om te reizen is. In grote delen van het land zijn er echter zeer aangename klimatologische omstandigheden, vooral in het voorjaar en de herfst. Het is dan niet erg warm of te koud en de moesson speelt in deze tijd nauwelijks een rol. Als u van noord naar zuid door dit enorme land reist, zult u verschillende klimaatzones doorkruisen. Van besneeuwde toendragebieden tot uitgestrekte bossen met een gematigd klimaat en regenwouden en de witte zandstranden in het zuiden, u zult de meest uiteenlopende weersomstandigheden in China ervaren. Wilt u Shanghai bezoeken? Dit is ook heel goed mogelijk in de winter, want hier in het zuidwesten van China zijn de temperaturen in de winter mild.

Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies