Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Stadsgezicht in Chengdu China

China

Chengdu reizen

De mooiste bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Chengdu?

Een imposante skyline van moderne hoogbouw loopt door de hoofdstad van de zuidelijke provincie Sichuan. In het midden ervan zijn tempels met de typische gebogen daken en rode lantaarns verborgen. Chengdu was al een cultureel centrum in het oude China en het oude Shu-rijk.

Of het nu gaat om antieke theaterstukken met vuurspuwers en maskerkunstenaars, traditionele theehuizen of de keuken onder invloed van pittige Sichuan-paprika - in deze megastad kunt u nog steeds het oorspronkelijke China ontdekken. De beste tijd voor uw bezoek is van maart tot juni en van oktober tot november met milde temperaturen, veel zon en weinig neerslag. Minder

  • Wenshu-klooster

    Uitstekend bewaard gebleven en belangrijk tempelcomplex

  • Panda-reservaat

    Panda's in hun natuurlijke omgeving

  • Strohut van de Du Fu

    Een gerenommeerde literaire meester in China

De beste bezienswaardigheden in Chengdu

1. Wenshu-klooster

In het hart van de stad staat dit uitstekend bewaard gebleven en belangrijke tempelcomplex van het boeddhisme. Als u het terrein betreedt, valt de indrukwekkende pagode met zijn elf verdiepingen meteen op. Naast waardevolle kunstwerken herbergt het Wenshu-klooster een schedelfragment van monnik Xuanzang en een jade Boeddhabeeld. Wandel door de weelderige kloostertuinen op uw Chengdu-reis, kijk naar kwakende kikkers in de vijver en laat de rust over u heen spoelen.

2. Reservaat voor reuzenpanda's

De meest populaire bezienswaardigheid in Chengdu - niet alleen voor dierenliefhebbers - is dit pandareservaat zonder winstoogmerk. Hier leven de zwart-witte teddyberen samen met de schattige rode panda's in een natuurlijke omgeving, planten zich succesvol voort en worden ze onderzocht om hun soort beter te begrijpen en te beschermen. Kom in de lente of de herfst, wanneer de onhandige kleine dieren op hun dartelst zijn.

3. Dujiangyan damsysteem

Wat op het eerste gezicht niet bijzonder spannend klinkt, is in werkelijkheid een indrukwekkende UNESCO-werelderfgoedlocatie. Al meer dan 2300 jaar is het enorme damsysteem bezig de watermassa's van de machtige rivier de Min te temmen en de vlakte van Chengdu van het kostbare water te voorzien. De grachten zijn omzoomd met idyllische wandelpaden, pittoreske cafés en huizen gebouwd in de stijl van de Qing-dynastie. Klim naar de Fulong Tempel, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het vruchtbare bos en het heuvelachtige landschap.

4. Strohut van Du Fu

Du Fu was tijdens zijn leven een berooid dichter die een paar jaar in een strohut in Chengdu verbleef. Pas lang na zijn dood groeide zijn reputatie en vandaag de dag wordt hij beschouwd als een literaire meester in China. Daarom werd zijn woning ter ere van hem gereconstrueerd en werd er een museum gebouwd waar u zijn werken en zijn poëtisch talent kunt bewonderen. Verken tijdens uw Chengdu-reis het uitgestrekte park met koivijvers, bamboebossen en bonsai-tuinen. Minder

Ontdek ook deze Chinese bestemmingen

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie