Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Stadsgezicht in Chengdu China

Chengdu reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. China
  4. Chengdu

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Chengdu?

  Een imposante skyline van moderne hoogbouw loopt door de hoofdstad van de zuidelijke provincie Sichuan. In het midden ervan zijn tempels met de typische gebogen daken en rode lantaarns verborgen. Chengdu was al een cultureel centrum in het oude China en het oude Shu-rijk.

  Of het nu gaat om antieke theaterstukken met vuurspuwers en maskerkunstenaars, traditionele theehuizen of de keuken onder invloed van pittige Sichuan-paprika - in deze megastad kunt u nog steeds het oorspronkelijke China ontdekken. De beste tijd voor uw bezoek is van maart tot juni en van oktober tot november met milde temperaturen, veel zon en weinig neerslag. Minder

  1. China Chengdy Wenshu-klooster

   Wenshu-klooster

   Uitstekend bewaard gebleven en belangrijk tempelcomplex

  2. Chengdu Panda Reserve

   Panda-reservaat

   Panda's in hun natuurlijke omgeving

  3. Chengdu Du Fu Strohut

   Strohut van de Du Fu

   Een gerenommeerde literaire meester in China

  De beste bezienswaardigheden in Chengdu

  1. Wenshu-klooster

  In het hart van de stad staat dit uitstekend bewaard gebleven en belangrijke tempelcomplex van het boeddhisme. Als u het terrein betreedt, valt de indrukwekkende pagode met zijn elf verdiepingen meteen op. Naast waardevolle kunstwerken herbergt het Wenshu-klooster een schedelfragment van monnik Xuanzang en een jade Boeddhabeeld. Wandel door de weelderige kloostertuinen op uw Chengdu-reis, kijk naar kwakende kikkers in de vijver en laat de rust over u heen spoelen.

  2. Reservaat voor reuzenpanda's

  De meest populaire bezienswaardigheid in Chengdu - niet alleen voor dierenliefhebbers - is dit pandareservaat zonder winstoogmerk. Hier leven de zwart-witte teddyberen samen met de schattige rode panda's in een natuurlijke omgeving, planten zich succesvol voort en worden ze onderzocht om hun soort beter te begrijpen en te beschermen. Kom in de lente of de herfst, wanneer de onhandige kleine dieren op hun dartelst zijn.

  3. Dujiangyan damsysteem

  Wat op het eerste gezicht niet bijzonder spannend klinkt, is in werkelijkheid een indrukwekkende UNESCO-werelderfgoedlocatie. Al meer dan 2300 jaar is het enorme damsysteem bezig de watermassa's van de machtige rivier de Min te temmen en de vlakte van Chengdu van het kostbare water te voorzien. De grachten zijn omzoomd met idyllische wandelpaden, pittoreske cafés en huizen gebouwd in de stijl van de Qing-dynastie. Klim naar de Fulong Tempel, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het vruchtbare bos en het heuvelachtige landschap.

  4. Strohut van Du Fu

  Du Fu was tijdens zijn leven een berooid dichter die een paar jaar in een strohut in Chengdu verbleef. Pas lang na zijn dood groeide zijn reputatie en vandaag de dag wordt hij beschouwd als een literaire meester in China. Daarom werd zijn woning ter ere van hem gereconstrueerd en werd er een museum gebouwd waar u zijn werken en zijn poëtisch talent kunt bewonderen. Verken tijdens uw Chengdu-reis het uitgestrekte park met koivijvers, bamboebossen en bonsai-tuinen. Minder

  Ontdek ook deze Chinese bestemmingen

  1. Hong Kong skyline in China

   Hong Kong

  2. Terracotta_leger_in_Xi'an_China

   Xi'an

  3. China Yangshuo Rivier uitzicht

   Yangshuo

  4. Skyline_van_Shanghai_met_Huangppu_China

   Shanghai

  5. Oude Chinese architectuur in Peking, China

   Peking

  6. Bekijk_op_het_landschap_van_Guilin_China

   Guilin