Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk_op_het_landschap_van_Guilin_China

Guilin reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. China
  4. Guilin

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Guilin?

  Wilde en romantische karstbergen met sprookjesachtige grotten in het midden van de stad, omgeven door brede groene parken en rustige meren kenmerken het schilderachtige beeld van Guilin in het zuidoosten van China. Ontdek de levendige markten met bergen van allerlei soorten goederen en het Prinsenpaleis, gebouwd in 1372, dat vandaag de dag een lerarenopleiding herbergt.

  De rivier Li Jiang, die het centrum doorkruist, nodigt uit tot spannende boottochten. Bezoek de "stad van het geurige bloesembos" - talloze bloeiende osmanthusbomen stralen een fruitig-zoete perzikgeur uit - in de nazomer en de vroege herfst, wanneer het nog aangenaam warm is. Minder

  1. Guilin Huanzhu Grot

   Huanzhu-grot

   Gelegen in de indrukwekkende Fubo-berg

  2. Guilin Cedar-meer

   Cedermeer

   Een magische sfeer in de avonduren

  3. Guilin Bayan Zee

   Banyan-meer

   Een centraal, idyllisch meer

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Guilin?

  1. Huanzhu-grot

  In het noordoostelijke centrum van Guilin, aan de oever van de rivier de Li, rijst Fubo op - "de berg die de golven kalmeert". Hier wacht de meer dan 120 meter lange Huanzhu-grot op u. De ingang is versierd met een 2,5 meter hoge en ongeveer 2,5 ton zware bronzen bel uit de 17e eeuw. Bewonder de ongeveer 400 Boeddhabeelden die gelovigen in de rots van de grot hebben gegraveerd. Maak dan een korte wandeling naar de top van Fubo. Het adembenemende uitzicht over het weelderige groene landschap en de veelzijdige skyline van Guilin is een onvergetelijke ervaring tijdens uw Guilin-verblijf.

  2. Rietpijpgrot

  Ongeveer 5 kilometer ten noordwesten van Guilin, in de "Berg van het Licht", trekt de grootste en meest indrukwekkende grot van de regio bezoekers aan: de rietpijpgrot. De ingang is verborgen achter dicht riet, dat vaak wordt gebruikt om fluiten te bouwen. Een 500 meter lang pad in de grot leidt naar talloze fantasierijke stalactieten en naar het enorme "Kristallen Paleis van de Drakenkoning". Ook de sprookjesachtige gekleurde verlichting stimuleert uw fantasie. Ga na de rondleiding in het nabijgelegen theehuis zitten voor een kopje thee en heerlijke hapjes en luister naar de klanken van de klassieke Chinese muziek.

  3. Cedermeer

  Geniet van een romantisch einde van de dag in uw Guilin-reis met een wandeling langs de Zhongshan Road naar het Cedarmeer. In het licht van de ondergaande zon worden twee prachtige tweeling-pagodes in het water gereflecteerd. De zonnetoren schijnt in helder goudgeel licht, de maantoren in bolvormig blauw en wit licht. Beide torens zijn opengesteld voor het publiek en verbonden door een tunnel. De kleine kunstenaars in de straten rond het meer verbazen zich over de opmerkelijke prestaties van de kunst.

  4. Banyan-meer

  Vlakbij de 1000 jaar oude poort in het zuidelijke deel van de stad ligt het Banyanmeer. Het meer dankt zijn naam aan een grote banyanboom aan de oever. De wijdverspreide kroon van de vijg is een spectaculair gezicht. Wandel over een vreemd gekartelde brug naar het eiland in het midden van het meer naar mooie waterpaviljoens en eeuwenoude gebouwen. Aan de noordkant van het meer houdt een statige sluis het waterniveau constant. Let ook op de betoverende muzikale fonteinententoonstelling. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in China

  1. Hong Kong skyline in China

   Hong Kong

  2. Terracotta_leger_in_Xi'an_China

   Xi'an

  3. China Yangshuo Rivier uitzicht

   Yangshuo

  4. Skyline_van_Shanghai_met_Huangppu_China

   Shanghai

  5. Stadsgezicht in Chengdu China

   Chengdu

  6. Oude Chinese architectuur in Peking, China

   Peking