Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Hong Kong skyline in China

Reizen naar Hong Kong

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. China
  4. Hong Kong

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Hong Kong?

  Hongkong is ongetwijfeld een van de spannendste steden ter wereld. De miljoenenstad is modern, internationaal, exotisch, maar heeft ook zijn traditionele Chinese kant. De stad aan de zuidkust van China ligt in de monding van de Parelrivier en telt meer dan zeven miljoen inwoners. Laat de wolkenkrabbers en neonreclames u betoveren.

  De verschillende parken in Hong Kong bieden een goed evenwicht met de drukte van het stadsleven. Bovendien staat de megastad bekend om zijn eersteklas gastronomie. Het klimaat in Hongkong is subtropisch. De beste reistijd zijn de lente- en herfstmaanden, omdat de temperaturen dan aangenaam zijn en het weinig regent. Minder

  1. Hong Kong Victoria Peak

   Victoria Peak

   Voor het beste uitzicht over de stad

  2. Hong Kong Tian Tan Boeddha

   Tian Tan Boeddha

   Het imposante standbeeld op Lantau Island

  3. Hong Kong Victoria Harbour

   Victoria Harbour

   Voor mooie nachtopnames van de stad

  De 7 beste bezienswaardigheden van Hong Kong

  1. Victoria Peak

  Een bezoek aan de 552 meter hoge Victoria Peak is een must op elke Hongkong reis, want vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over de daken van de metropool. Het hoogste punt van Hongkong is zowel overdag als 's nachts een bezienswaardige bestemming en een van de meest chique woongebieden van de stad. Maak een ritje naar de top met de historische Peak Tram kabelbaan.

  2. Repulse Bay

  Repulse Bay is een halvemaanvormige, langgerekte baai op het eiland Hongkong. Het is de thuisbasis van een van de mooiste stranden van de stad, met zachte golven en fijn zand. Dineer in een van de vele restaurants aan het water en geniet van de romantische zonsondergangen.

  3. Aberdeen

  In het zuiden van Hong Kong, heet Aberdeen Harbour u welkom. Proef verse zeevruchten in een van de drijvende restaurants en bekijk de vissers aan het werk op de boten. De haven werd overigens wereldberoemd als filmlocatie van diverse films zoals "James Bond - The Man with the Golden Gun".

  4. Tian Tan Buddha

  Een ander hoogtepunt van een Hongkong reis is het Tian Tan Boeddhabeeld op Lantau Island, dat u kunt bereiken met de kabelbaan. Met een hoogte van 34 meter is het een van de grootste Boeddhabeelden in China. Om op het platform onder de Boeddha te komen, moet u 268 treden beklimmen, maar u wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht over de weelderig groene toppen. Het standbeeld maakt deel uit van het Po Lin klooster, een internationaal boeddhistisch toevluchtsoord, dat u ook kunt bezoeken.

  5. Victoria Haven

  Victoria Harbour is een natuurlijke haven in het hart van de metropool tussen het schiereiland Kowloon en het eiland Hongkong. Als u wilt, kunt u de zeestraat oversteken door een tochtje met de Star Ferry te maken. Victoria Harbour is bijzonder mooi 's avonds, wanneer de skyline aan beide zijden helder verlicht is. Om acht uur 's avonds is er ook een lichtshow, begeleid door muziek.

  6. Nathan Road

  De belangrijkste verkeersader in de wijk Kowloon is omzoomd met winkels, winkelcentra en hotels. Nathan Road is dus een perfecte bestemming voor winkelliefhebbers die van afwisseling houden. Aan deze 3,6 kilometer lange straat liggen ook een aantal culturele bezienswaardigheden. Hiertoe behoort de Kowloon Moskee, de belangrijkste moskee in heel Hong Kong.

  7. Deep Water Bay

  De zeebaai aan de zuidkust van Hong Kong Island is verrukkelijk met zijn prachtige strand, het Deep Water Bay Beach. Het is verbonden met Repulse Bay via de Seaview Promenade, die populair is bij joggers en wandelaars. De woonwijk in de omliggende heuvels wordt beschouwd als een van de rijkste ter wereld, zodat u zich hier kunt vergapen aan de meest luxueuze villa's. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in China

  1. Terracotta_leger_in_Xi'an_China

   Xi'an

  2. China Yangshuo Rivier uitzicht

   Yangshuo

  3. Skyline_van_Shanghai_met_Huangppu_China

   Shanghai

  4. Stadsgezicht in Chengdu China

   Chengdu

  5. Oude Chinese architectuur in Peking, China

   Peking

  6. Bekijk_op_het_landschap_van_Guilin_China

   Guilin