Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Oude Chinese architectuur in Peking, China

Peking reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. China
  4. Peking

  Wat te doen in Peking?

  Met 21,7 miljoen inwoners is Peking zelfs voor China een gigantische metropool. Beijing is een stad met de vinger aan de pols van de tijd, waar futuristische wolkenkrabbers de lucht domineren. Toch bewaakt de 2000 jaar oude metropool zijn historisch erfgoed als een oogappel. Of het nu gaat om de Grote Muur van China, 's werelds grootste museum of de ruimste van alle stadspleinen - Peking heeft monumenten van superlatieven.

  Bovendien verleiden pittoreske parken de bezoekers tot een wandeling en bieden levendige winkelstraten de ene culinaire verrassing na de andere. Bezoek de stad in het voorjaar en geniet van de aangename temperaturen of bewonder het kleurenspel van de loofbomen in de milde herfstmaanden. Minder

  1. Verboden stad Peking

   De Verboden Stad

   In totaal bevinden zich hier 980 tempels

  2. Peking Zomerpaleis

   Nieuw zomerpaleis

   Een meesterwerk van de Chinese architectuur

  3. China Peking Grote Muur

   Grote Muur van China in Badaling

   Het grootste gebouw aller tijden

  Welke bezienswaardigheden in Peking zijn er te verkennen?

  1. Tempel van de Hemel

  De Tempel van de Hemel is majestueus getroond in de wijk Dongcheng. 38 meter hoog is de Hall of Harvest Sacrifices, waar de Chinese keizers vroeger baden voor vruchtbare velden. De rode houten zuilen vormen een interessant contrast met de gouden decoraties en het interieur schittert in felle kleuren. Na uw bezoek moet u een wandeling maken door het omringende park waar u de lokale bevolking kunt zien dansen en Tai Chi kunt doen.

  2. Het Tian'anmen plein

  Het vormt de grootste openbare ruimte ter wereld - het Tian'anmen plein of het Tiananmen plein. Het beslaat een oppervlakte van 39,6 hectare, wat overeenkomt met 55 voetbalvelden. Hier klopt het hart van de Chinese cultuur: in de Grote Zaal van het Volk in het westen worden belangrijke Chinese staatsgasten ontvangen en in het oosten trekt het Chinese Nationale Museum bezoekers aan met meer dan een miljoen tentoongestelde stukken. Bezoek het Mausoleum van de revolutionaire leider Mao, een gebouw van groot nationaal belang.

  3. De Verboden Stad

  Eeuwenlang hadden alleen hoge staatsambtenaren toegang tot de keizerlijke residentie - vandaar de naam van deze stad binnen Peking. Vandaag betreedt u het 180 hectare grote paleiscomplex onder het waakzame oog van een Mao-portret. De Verboden Stad herbergt in totaal 980 tempels. In het centrum bevindt zich de majestueuze Hall of Supreme Harmony met de weelderig versierde keizerlijke troon. Na uw bezoek moet u naar het uitkijkpunt van Jingshan gaan. Hier kunt u genieten van een geweldig panorama van de keizerlijke stad op uw reis naar Peking.

  4. Het Nieuwe zomerpaleis

  Het torent majestueus aan de oevers van het meer van Kunming: het nieuwe zomerpaleis - voormalige retraite van de keizer en een meesterwerk van de Chinese architectuur. Het is niet alleen vanwege de rustige, idyllische tuinen dat een bezoek de moeite waard is. Via rijkelijk versierde zuilengangen loopt u naar het Paviljoen van de Boeddhistische Geur met zijn vijf meter hoge gouden Boeddhabeeld. Kom hier 's morgens vroeg en laat uw blik over de met mist bedekte bergbossen dwalen - een unieke symbiose van spiritualiteit en natuur.

  5. Qianmen-straat

  Deze 800 meter lange boulevard loopt van de Qianmen-toren tot aan het Tiantan-park en herbergt tal van historische gebouwen uit de Qing-dynastie. Maar niet alleen geschiedenisliefhebbers komen hier aan hun trekken. In de historische gebouwen vindt u antiekwinkels, modezaken en restaurants waar u de specialiteiten van Peking kunt proeven, zoals geroosterde eenden- en ossenstaartsoep. Geniet van de nostalgische charme tijdens een ritje met de Dangdang Che tram.

  6. Grote Muur van China

  Wat zou een verblijf in Peking zijn zonder een bezoek aan de Grote Muur van China? In Badaling is het dichtstbijzijnde en best bewaarde deel van dit grootste gebouw aller tijden. Vanuit de imposante wachttorens van de Ming-dynastie kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over het bosrijke heuvellandschap. Een tip: blijf tot de avond valt als de Grote Muur van China sfeervol verlicht is. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in China

  1. Hong Kong skyline in China

   Hong Kong

  2. Terracotta_leger_in_Xi'an_China

   Xi'an

  3. China Yangshuo Rivier uitzicht

   Yangshuo

  4. Skyline_van_Shanghai_met_Huangppu_China

   Shanghai

  5. Stadsgezicht in Chengdu China

   Chengdu

  6. Bekijk_op_het_landschap_van_Guilin_China

   Guilin