Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Skyline_van_Shanghai_met_Huangppu_China

Shanghai reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. China
  4. Shanghai

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Shanghai?

  De bruisende metropool Shanghai is niet alleen het economische centrum van China, maar trekt ook reizigers uit de hele wereld aan en maakt indruk met zijn multiculturele flair, unieke glamour en architectonische hoogtepunten van enkele eeuwen. Moderne wolkenkrabbers en traditionele Shikumen domineren de skyline en staan symbool voor de symbiose van de Westerse en Chinese cultuur.

  De winkelmetropool biedt ook een grote internationale culinaire verscheidenheid. De beste tijd om te reizen is in oktober en november. In deze korte periode van de herfst buiten het hoogseizoen is het weer aangenaam mild en droog en kunt u gemakkelijk alle bezienswaardigheden verkennen. Minder

  1. Shanghai Yu Yuan Tuinen

   Yu Tuin

   Een van de meest populaire plaatsen in Shanghai

  2. Shanghai Stad God Tempel

   Stadsgod Tempel

   Een statussymbool van de stad

  3. Shanghai TV-toren

   Oosterse Pareltjestoren

   Veel meer dan alleen een uitkijktoren

  Welke bezienswaardigheden in Shanghai zijn er te verkennen?

  1. Yu Tuin

  De Yu-tuin, die dateert uit de Ming-dynastie en meer dan 400 jaar oud is, is een van de meest populaire plaatsen in Shanghai. De Chinese naam staat voor "aangenaam" en staat op het programma: Op een oppervlakte van 20.000 vierkante meter zijn er tal van voorbeelden van klassieke tuinbouw, een rotstuin, houtsnijwerk en de Yuyuan Bazaar. Alle paviljoens, vijvers en kloosters hebben een eigen karakter. Een bijzondere ervaring is de negen draai- of zigzagbrug in de nacht: kleurrijke lichten aan beide uiteinden van de brug verspreiden een magische sfeer. Tijdens het Chinese Nieuwjaarsfeest kunt u hier ook een artistieke lantaarntentoonstelling bekijken.

  2. Tongli

  De waterstad Tongli ligt op een uur afstand van Shanghai en kijkt terug op een 1000 jarige geschiedenis. Het kanaalsysteem met zijn pittoreske bruggen en gondels doet denken aan Venetië en biedt u een origineel uitzicht op China. Het netwerk van meren en waterwegen heeft de stad onbegaanbaar gemaakt en heeft daardoor turbulente tijden goed doorstaan. Oude bouwwerken zijn onder meer stenen bruggen, privé-tuinen, tempels en traditionele huizen. Maak een boottochtje of bezoek een van de theehuizen en winkels langs het kanaal. Het contrast met het moderne Shanghai kan niet groter zijn.

  3. Jin Mao-toren

  In het hart van de financiële en handelszone van Lujiazui in Pudong is dit gebouw met 420 meter het op twee na hoogste van Shanghai. De Jin Mao-toren is gemakkelijk bereikbaar met de auto via een tunnelsysteem. De 88 verdiepingen tellende wolkenkrabber werd in 1999 voltooid en combineert traditionele en moderne elementen. Het herbergt ruime kantoren, een luxueus 5-sterrenhotel, tentoonstellings- en banketzalen en een uitkijkplatform. Een bijzonder hoogtepunt is de 60 meter lange skywalk op het dak van het gebouw: Wandel door de wolken en geniet van het panorama tijdens uw vakantie in Shanghai.

  4. Stadsgod Tempel

  De City God Temple dateert uit de Ming Dynastie en is een echt statussymbool. Een spreekwoord zegt: Als je de Stadsgodentempel niet bereikt, zul je nooit Shanghai bereiken, dus een bezoek moet ook op je Sjanghai-vakantie zijn. De goden die hier worden aanbeden zijn Taoïstische beschermheiligen die over de metropool waken. Op 2.000 vierkante meter is er ruimte voor negen prachtige paleizen, waarbij bijvoorbeeld het paleis van Qin Yubo is gemodelleerd naar de koninklijke troonzaal. Naast religieuze ceremonies heeft u ook de mogelijkheid om zelf acrobatische optredens te bewonderen of kalligrafie te beoefenen. U kunt hier ook kunst en souvenirs kopen of genieten van de grote verscheidenheid aan restaurants en bars.

  5. Oosterse Pareltjestoren

  De wolkenkrabber, voltooid in 1990, prikkelt de verbeelding en doet denken aan tweeling-draken die met parels spelen. Met een hoogte van 468 meter is het de zesde hoogste televisietoren ter wereld. De filigraanconstructie met bollen staat op een groene weide en lijkt dus te zweven op een jadebakje. De dubbeldeksliften brengen u met een snelheid van 7 meter per uur naar de top, waar een verrassend hoog aantal activiteiten op u wacht. Hier vindt u zowel sferen van ontspanning als een futuristische ruimte en fantasiestad, winkels en restaurants om te ontdekken. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in China

  1. Hong Kong skyline in China

   Hong Kong

  2. Terracotta_leger_in_Xi'an_China

   Xi'an

  3. China Yangshuo Rivier uitzicht

   Yangshuo

  4. Stadsgezicht in Chengdu China

   Chengdu

  5. Oude Chinese architectuur in Peking, China

   Peking

  6. Bekijk_op_het_landschap_van_Guilin_China

   Guilin