Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Terracotta_leger_in_Xi'an_China

Reizen naar Xi'an

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. China
  4. Xi'an

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Xi'an?

  In vroeger tijden vormde Xi'an het beginpunt van de oude Zijderoute, die langs legendarische routes over 6.400 kilometer naar de oostkust van de Middellandse Zee voerde. De dichtbevolkte culturele metropool ligt in het hart van China en is een van de oudste regio's van het land. Het was de hoofdstad van de allereerste dynastie, de Qin dynastie van 221 tot 207 v.C., en is ook nu nog een invloedrijk economisch centrum.

  Een veelzijdig decor van traditionele Chinese architectuur met gebogen pannendaken, mosliminvloeden en moderne wolkenkrabbers wacht op u in deze stad met meer dan een miljoen inwoners. Als u Xi'an in de lente of de herfst bezoekt, kunt u zich verheugen op aangename temperaturen en zonnig weer. Minder

  1. China Xi'an Drum Toren

   Trommeltoren

   Gebouwd in de Ming Dynastie

  2. China Xi'an Kleine Wilde Gans Pagode

   Kleine Wilde Gans Pagode

   Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad

  3. China Xi'an Stadsmuur

   Stadsmuur van Xi'an

   De grootste en best bewaarde in China

  De 5 beste bezienswaardigheden van Xi'an

  1. Mausoleum van Qin Shihuangdi

  Het is een van de grootste graftombes ter wereld en herbergt de overblijfselen van Qin Shihuangdi, de stichter van het machtige rijk dat in totaal 2.132 jaar heeft geduurd. Het mausoleum is vooral beroemd om zijn terracotta leger, naar schatting 8.000 beelden van soldaten en paarden die de heerser na zijn dood moesten bijstaan. Verken tijdens uw reis in Xi'an de drie uitgestrekte hallen met een plaatselijke gids die u in het Engels alles over het monument zal vertellen.

  2. Trommeltoren

  De enorme Drum Tower, gebouwd tijdens de Ming-dynastie, staat nog steeds bovenop een stenen plateau in het centrum van Xi'an. Vroeger kondigde het slaan op de reuzentrommel 's avonds het einde van de dag aan. Naast de trommeltentoonstelling met schilderachtig versierde en oude exemplaren, zijn er dagelijks optredens van getalenteerde trommelaars. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een schilderachtig uitzicht op de oude stad. Bekijk het gebouw ook eens 's avonds als het rood en goud verlicht is.

  3. Grote Moskee van Xi'an

  Het is een islamitisch bedevaartsoord met een ongebruikelijk ontwerp, aangezien het geen koepels of minaretten heeft, maar meer op een tempel lijkt met zijn Chinese ontwerp. De moskee van Xi'an is een van de belangrijkste plaatsen van aanbidding voor de Chinese moslims, vooral voor de zogenaamde Huis. Wandel door de verschillende binnenplaatsen, zit onder schaduwrijke bomen in deze oase van rust en aanschouw de Arabische ornamenten.

  4. Wilde Gans Pagode

  Met 13 verdiepingen en een totale hoogte van 43 meter torent de Kleine Wilde Gans Pagode in de lucht boven Xi'an. Oorspronkelijk bestond het bouwwerk uit 15 verdiepingen, waarvan de bovenste twee tijdens een aardbeving zijn ingestort. Keizerin Wu Zetian, de enige vrouw die ooit de keizerstitel heeft gevoerd, liet het bouwen ter ere van haar overleden echtgenoot Tang Gaozong. Beklim de trappen naar de top en bewonder het weidse uitzicht.

  5. Stadsmuur van Xi'an

  Met een lengte van 12 kilometer en een hoogte van 12 meter is de stadsmuur van Xi'an, dankzij uitgebreide renovaties, de grootste en best bewaarde in China. Naast de vier enorme oorspronkelijke poorten zijn er sindsdien nog 14 bijgekomen vanwege het verkeer. Een bijzondere ervaring die zeker de moeite waard is vanwege de verschillende perspectieven op de oude stad, is een ommegang van de muur per fiets. Huur dit op uw Xi'an-reis best bij een van de goedkopere aanbieders aan de voet van de muur. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in China

  1. Hong Kong skyline in China

   Hong Kong

  2. China Yangshuo Rivier uitzicht

   Yangshuo

  3. Skyline_van_Shanghai_met_Huangppu_China

   Shanghai

  4. Stadsgezicht in Chengdu China

   Chengdu

  5. Oude Chinese architectuur in Peking, China

   Peking

  6. Bekijk_op_het_landschap_van_Guilin_China

   Guilin