Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

Rondreizen in India

Op naar het land van de kleuren en de diversiteit.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. India

  Wat een reis door India uniek maakt?

  India is een kleurrijke bestemming vol exotisme en veelzijdigheid. Het is het zevende grootste land ter wereld. De bruisende hoofdstad New Delhi ligt in het binnenland en is de zetel van de regering en het parlement. De geografie van het subcontinent is in veel opzichten bijzonder interessant - de machtige Himalaya-toren in het noorden, gevolgd door de vruchtbare riviervlakte die uitmondt in de Thar-woestijn. Een van de beroemdste monumenten van het noorden is Aga's beroemde Taj Mahal. In het zuiden domineren tropische jungles, uitgestrekte stranden en talrijke eilanden. India heeft verschillende grote rivieren, waarbij de Ganges de langste en ook de belangrijkste rivier van het land is.

  De Ganges ontspringt in de Himalaya en stroomt door het hele oosten van het subcontinent tot ze de op één na grootste rivier Brahmaputra in het zuiden vervoegt en in een enorme delta in de Golf van Bengalen uitmondt. India maakt indruk met een ongerepte natuur, een lange geschiedenis rijk aan tradities en kleurrijke metropolen. Dankzij de verscheidenheid aan landschappen is India de thuisbasis van een zeer gevarieerd dierenrijk, dat zich in de vele nationale parken laat bewonderen. Minder

  Ontdek deze bestemmingen in India

  1. Bekijk_van_het_water_op_de_Taj_Mahal_in_Agra_India

   Agra

  2. Jama_Masjid_Moskee_in_Delhi_India

   Delhi

  3. Gevel_van_Hawa_Mahal_in_Jaipur_India

   Jaipur

  4. Bekijk_over_Jasialmer_in_India_van_het_fort

   Jaisalmer

  5. Bekijk_over_Jodhpur_in_India_met_de_Mehrangarh_Fortress

   Jodhpur

  6. Vissen_netten_op_zonset_in_Kochi_India

   Kochi

  7. Bekijk_van_het_water_op_de_Gateway_van_India_in_Mumbai

   Mumbai

  8. Aanzicht_van_het_water_op_de_skyline_van_Udaipur

   Udaipur

  Bezoek deze vier bezienswaardigheden in India

  1. Taj Mahal

  De Taj Mahal in Agra staat voor liefde en passie. Het is een uitzonderlijke architecturale schoonheid die Indiase, Perzische en islamitische invloeden combineert en is volledig gemaakt van wit marmer. Het monument is een van de wonderen van de moderne wereld en werd in 1983 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Miljoenen mensen worden elk jaar naar India getrokken.

  2. Amber Fort

  Het fort, ook wel bekend als Amber Palace of Amer Fort, ligt op een heuvel in Amer, Rajasthan. Het fort staat op een heuvel die vlak naast het pittoreske Maotameer ligt. De majestueuze uitstraling van het fort maakt het een heel bijzondere plek om te bezoeken. Het fort heeft fascinerende invloeden van de hindoeïstische en islamitische architectuur en is gemaakt van rode zandsteen en wit marmer.

  3. Rode fort

  Het Rode Fort is een historisch fort in de Indiase hoofdstad New Delhi. Dit bouwwerk staat bekend om zijn rode zandstenen muren en staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit indrukwekkende complex, dat de architectuur van de Mughal weerspiegelt, zou tot het midden van de 17e eeuw de residentie van de Mughal-keizers zijn. Vandaag de dag herbergt het monument een aantal musea die waardevolle artefacten tentoonstellen.

  4. Hawa Mahal

  In Jaipur leert u de elegante Hawa Mahal kennen tijdens een verkenningstocht door de historische oude stad. Hawa Mahal is het prachtige raamachtige verlengstuk van het stadspaleis, dat lijkt op de honingraatstructuur van een bijennest. Vaak wordt de Hawa Mahal ook wel het Paleis van de Winden genoemd. Deze naam verwijst naar het koelsysteem van de structuur dat een zacht briesje verspreidt door het interieur, zelfs tijdens de intense zomers in Rajasthan. Minder

  Dit kunt u verder ervaren tijdens uw reis

  Reis naar de Nationale Parken

  India is een uitgestrekt land dat zich uitstrekt van de Himalaya tot aan de stranden van de Indische Oceaan. Om de natuur te beschermen zijn er 85 officiële nationale parken opgericht om de diversiteit van de exotische flora en fauna te behouden. De dieren in de uitgestrekte beschermde gebieden hebben weinig angst voor de mens, dus u zult fantastisch wild kunnen zien in de nationale parken van India. Naast tijgers, luipaarden, neushoorns en olifanten zijn er nog vele andere interessante dieren en even indrukwekkende vegetatie te bewonderen. In 1970 waren er slechts vijf nationale parken in India, maar sindsdien zijn de inspanningen om de natuur te beschermen sterk uitgebreid door de oprichting van 80 nieuwe nationale parken en honderden andere beschermde gebieden. Veel natuurbeschermingsprojecten zijn expliciet opgezet om veilige toevluchtsoorden te creëren voor de bedreigde Bengaalse tijger.

  Avontuur in de jungle

  Authentieke jungle-avonturen en ongerepte natuurlandschappen wachten op u tijdens een safari in de Indiase nationale parken. De ongelooflijke rijkdom aan soorten trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen uit de hele wereld. Het is begrijpelijk dat het voor de meeste reizigers een absolute droom is om de koning van de jungle, de imposante tijger, te observeren. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  2. Cambodja Droom Strandreis

   Cambodja

  3. Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

   Thailand

  4. Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

   Japan

  Plan uw reis