Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk_van_het_water_op_de_Taj_Mahal_in_Agra_India

India

Agra reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. India
 4. Agra

Wat te doen tijdens uw verblijf in Agra?

Grote Indische dynastieën hebben lange tijd de voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk geregeerd. Velen hebben hun sporen achtergelaten in Agra, dat vandaag de dag misschien wel het mooiste graf ter wereld is - de Taj Mahal. Maar de meest bezochte stad in India heeft nog vele andere bezienswaardigheden te bieden. De imposante vestingwerken, de eerbiedwaardige moskeeën en de charme van Noord-India behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

 • Agra Taj Mahal

  Taj Mahal

  De meest indrukwekkende graftombe ter wereld

 • Agra Itimad-ud-Daula Mausoleum

  Itimad-ud-Daula Mausoleum

  Draagt de bijnaam 'Baby Taj'.

 • India Agra Agra Fort

  Agra Fort

  Ook bekend als het Rode Fort

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Agra?

1. Taj Mahal

Het 17e eeuwse graf maakt niet alleen deel uit van het UNESCO-werelderfgoed, het is ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Gemaakt van wit marmer en talloze edelstenen zoals diamanten en saffieren, straalt het bouwwerk harmonie en elegantie uit en staat het voor onsterfelijke liefde als geen ander - grootmogolsjah Jahan liet ooit het prachtige gebouw bouwen ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw. Plan uw bezoek bij zonsopgang of zonsondergang om de gloed van het marmer in het beste licht te ervaren. Een onvergetelijk bezoek aan uw Agra-reis!

2. Itimad-ud-Daula Mausoleum.

Te midden van tuinen in Perzische stijl ligt een andere monumentale graftombe van Agra, die de bezoekers in vervoering brengt. Het Itimad-ud-Daula Mausoleum werd tussen 1622 en 1628 gebouwd en bestaat uit verschillende bezienswaardige gebouwen. Naast het eigenlijke graf zie je ook het poortgebouw, het trommelhuis en een moskee. Niet voor niets draagt het complex de bijnaam "Baby Taj". U moet veel tijd inplannen voor het bezoek, want hier kunt u zich verwonderen over de schilderijen en kijken naar de rivier de Yamuna.

3. Agra Fort

Ook bekend als het Rode Fort vanwege zijn opvallende kleur, domineert dit monument het centrum van de stad. Het sikkelvormige complex van forten en paleizen diende meerdere generaties lang als residentie van de Mughals. Kijk vanaf de achthoekige toren Musamman Burj in de richting van de Taj Mahal, zoals ooit grootmogol en Taj Mahal oprichter Shah Jahan. Deze laatste zou hier de laatste jaren van zijn leven hebben doorgebracht, zodat hij naar zijn overleden vrouw kon kijken.

4. Mehtab Bagh

Aan de andere kant van de Yamuna-rivier biedt het Mehtab Bagh-park een prachtig uitzicht op de Taj Mahal. Het is een van de tuinen die de Mughal aan deze kant van de rivier heeft laten bouwen om te kunnen genieten van het uitzicht op het unieke bouwwerk. Nog steeds beschouwd als een insider's tip, is het park een uitnodigende plek voor een ontspannende picknick met een spectaculair uitzicht op het Nieuwe Wonder van de Wereld.

5. Kachhpura

Voor een kijkje in het leven van Agra's mensen is het de moeite waard om een rondleiding te nemen in Kachhpura Village tijdens uw Agra reis. Mogelijke bezienswaardigheden zoals de Humayun-moskee en Gyarah Sidi, de overblijfselen van een astrologisch observatorium, liggen hier op u te wachten. Een rondleiding daar is echter vooral interessant vanwege de indrukken van lokale ambachten en tradities. Hier kunt u ook authentieke souvenirs als souvenir kopen.

6. Akbar Mausoleum

Qua oppervlakte is het het grootste grafcomplex in India - het gedenkteken van de belangrijkste Mughal-heer Akbar bestaat uit het poortgebouw, het mausoleum en een ruim opgezet park. Het grafgebouw lijkt meer op een paleis en de tuin zou een zinspeling zijn op het paradijs. Neem de tijd, als apen, gazellen en pauwen in een holte tussen de waterwegen en perzische bloemenperken. Minder

Praktische informatie over Agra

Het subtropische klimaat trekt reizigers vooral in de aangenaam warme, droge maanden van oktober tot maart.

Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies