Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Jama_Masjid_Moskee_in_Delhi_India

Delhi reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. India
  4. Delhi

  Wat te doen tijdens uw Delhi reis?

  In haar geschiedenis van meer dan duizend jaar heeft de hoofdstad van India vele tijdperken doorgemaakt en velen hebben hun sporen nagelaten. Zelfs vandaag de dag is Delhi een smeltkroes van verschillende religies en culturen die de charme van deze fascinerende metropool vormen. Smalle steegjes waar betoverende kruidengeuren wapperen, kleurrijke hindoetempels of relikwieën van islamitisch-middeleeuwse architectuur - dit alles wacht op u in de megastad die de bijnaam Stad van de Zeven Steden draagt. Wilt u uw reis naar Delhi verder personaliseren? Onze reisexperts staan tot uw beschikking om uw droomreis volledig op maat te maken

  1. Delhi-India-poort

   India-poort

   Het nationale monument van de stad

  2. Delhi Humayun's Graf

   Mausoleum van Humayun

   Indrukwekkend toonbeeld van Indiase Mughal-architectuur

  3. Delhi Gurudwara Bangla Sahib

   Gurudwara Bangla Sahib

   De indrukwekkende Sikh-tempel

  De zes beste bezienswaardigheden in Delhi

  1. Indische Poort

  Een van de bezienswaardigheden van de stad is de koninklijke promenade Rajpath - het nationale monument India Gate herdenkt de Indiase martelaren van de Eerste Wereldoorlog. Torenhoge 42 meter hoog is het machtige monument omgeven door weelderige groene gazons die uitnodigen tot een picknick. Op uw reis naar Delhi kunt u op 26 januari een bezoek brengen aan het bouwwerk, waar u getuige kunt zijn van Republic Day-feesten met militaire parades en kanonvuurwerk.

  2. Qutb Minar

  De majestueuze rode zandsteen en de marmeren minaret springen van ver in het oog. Met de bouw ervan werd begonnen in het jaar 1200, het zou het islamitische begin van de heerschappij moeten vertegenwoordigen. Filigrane inscripties met Koranverzen sieren de buitenkant van de toren. Bezoek zeker de ruïnes van de Quwwat-ul-Islam moskee aan de voet van Qutb Minar, het is het oudste islamitische heilige gebouw in India.

  3. Mausoleum van Humayun

  Het graf wordt geprezen als een van de mooiste voorbeelden van Indiase Mughal-architectuur en wordt beschermd door UNESCO. Een dubbele koepel bekroont het 16e eeuwse bouwwerk, dat omgeven is door prachtige tuinen. De felrode zandsteen ziet er bijzonder indrukwekkend uit met de witte marmeren panelen. Leer meer over de betekenis van het mausoleum en de vele graven binnen het complex tijdens een van de reguliere Engelstalige rondleidingen.

  4. Gurudwara Bangla Sahib

  De centraal gelegen Sikh-tempel maakt van buitenaf vooral indruk door zijn gouden koepels. Binnenin krijgt u een glimp te zien van de monotheïstische religie, die in India meer dan 19 miljoen aanhangers heeft. Zorg ervoor dat u genoeg tijd neemt om het heiligdom te bezoeken - de sfeer in de zalen is uniek en de gebeden van de gelovigen zouden een meditatief effect hebben op de bezoekers. Een waar hoogtepunt op uw Delhi reis!

  5. Jami Masjid

  De Jami Masjid wordt beschouwd als de grootste moskee in India en heeft 25.000 aanbidders op de binnenplaats. Het islamitische huis van aanbidding werd gebouwd in de 17e eeuw. Vooral de koepels van wit en zwart marmer zijn een interessante blikvanger. Beklim zeker een van de minaretten, want vanaf hier kunt u de oude stad en bezienswaardigheden zoals het Rode Fort zien.

  6. Raj Ghat

  Het gedenkteken van India's spirituele vader ligt bij de rivier de Yamuna in een rustig park. Een zwarte marmeren plaat met kleurrijke bloemdecoraties vormt het graf van Mahatma Ghandi, wiens overblijfselen hier zijn gecremeerd. Een waar spektakel met tienduizenden bezoekers wacht op u als u op de site van Raj Ghat op de verjaardag van Ghandi's geboorte of overlijden uw respect betuigt. Minder

  Praktische informatie over Delhi

  Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

  1. Vissen_netten_op_zonset_in_Kochi_India

   Kochi

  2. Bekijk_van_het_water_op_de_Taj_Mahal_in_Agra_India

   Agra

  3. Bekijk_van_het_water_op_de_Gateway_van_India_in_Mumbai

   Mumbai

  4. Bekijk_over_Jodhpur_in_India_met_de_Mehrangarh_Fortress

   Jodhpur

  5. Aanzicht_van_het_water_op_de_skyline_van_Udaipur

   Udaipur

  6. Gevel_van_Hawa_Mahal_in_Jaipur_India

   Jaipur

  7. Bekijk_over_Jasialmer_in_India_van_het_fort

   Jaisalmer