Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Gevel_van_Hawa_Mahal_in_Jaipur_India

Jaipur reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. India
  4. Jaipur

  Wat te doen tijdens uw Jaipur reis?

  Meer dan drie miljoen inwoners wonen in Jaipur in de Gouden Driehoek van Rajasthan. Opgericht in 1727, maakt de hoofdstad van de vroegere gelijknamige prinselijke staat indruk met talrijke historische getuigenissen. Imposante historische gebouwen, spannende musea en veel gespeelde theaters kenmerken het gevarieerde landschap. Beleef de oude stad met zijn roze gevels - de Roze Stad -, het Stadspaleis en het Windenpaleis.

  1. Jaipur Paleis van de Winden

   Paleis van de Winden

   Het opvallende herkenningspunt van de stad

  2. Jaipur Jantar Mantar

   Jantar Mantar

   Een UNESCO-waarnemingspost voor het werelderfgoed

  3. Jaipur Amber Fort

   Amber Fort

   Een dromerig, ruim opgezette paleizencomplex

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Jaipur?

  1. Oude stad van Jaipur

  Helderroze, de kleur van de gastvrijheid, de oude stad van Jaipur gloeit. Een massieve stadsmuur met kantelen en poorten omringt het levendige tafereel, dat lijkt op een gigantische bazaar. Een ervaring die u niet mag missen op uw Jaipur reis. Alles wordt geadverteerd: sierlijke tapijten, felgekleurd textiel, beeldjes van goden, tv-toestellen en bergen fruit en groenten. Achter de Tripolia Bazaar verrijst de 35 meter hoge Iswari Minar Swarga Sal minaret, van waaruit u kunt genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht op de imposante skyline.

  2. Paleis van de Winden

  Gebouwd in 1799, is het Paleis van de Winden of Hawa Mahal in de oude stad het prominente herkenningspunt van Jaipur. De dames van het hof van de Maharaja keken ooit naar de drukte van de straten vanuit de verduisterde ramen van de prachtig versierde voorgevel met zijn ontelbare kleine oriëntaalse torentjes. Volg hun voorbeeld en klim de trappen en hellingen op naar de galerijen aan de achterzijde van de gevel.

  3. Het stadspaleis

  De sfeervolle binnenplaatsen van het 18de-eeuwse stadspaleis zijn vooral een bezoek aan de residentie van de koninklijke familie waard. De statige zalen zijn vandaag de dag een enkel museum en maken indruk met edele tapijten, oude wapens, kostbare miniaturen en rijk versierde koetsen. Het hoogtepunt van een rondleiding is de Peacock Courtyard met zijn vier fantasierijke versierde poorten die de vier seizoenen voorstellen.

  4. Jantar Mantar (UNESCO)

  De astronomische hypothesen van Ptolemaeus, Galileo en Copernicus worden in het Jantar Mantar-observatorium, dat tot 1734 werd gebouwd, in ere hersteld. Onder de open hemel zijn sculpturale zuilen, driehoeken en cirkels van baksteen gebouwd. Deze raadselachtige structuren kunnen worden gebruikt om de posities van sterren en planeten te bepalen, en om de tijd op alle punten op aarde te berekenen. U kunt zich ook verwonderen over een 27 meter hoge zonnewijzer. Ervaren gidsen zullen u graag inwijden in de mysteries van de astronomie.

  5. Raj Mandir Bioscoop

  Het heeft een capaciteit van 1.200 zitplaatsen, de Raj Mandir Cinema op Bhagwan Das Road, een van de meest indrukwekkende bioscopen in Azië. De gevel zelf is een buitengewone mix van asymmetrische vormen, rondingen en patronen, verlicht door mysterieuze lichten in de nacht. Het grootse interieur van de bioscoop is ook uniek, met zijn grote koepelgewelf en majestueuze kroonluchters. Neem contact op met uw hotel voor de première van de volgende film uit de Bollywood-droomfabriek.

  6. Amber Fort

  Een excursie die u niet mag missen op uw Jaipur tocht is naar Amber Fort, gelegen op een heuvel elf kilometer ten noordoosten van het stadscentrum. Gebouwd in 1552, kan het uitgestrekte paleiscomplex worden bereikt door een comfortabele tien minuten durende wandeling. Achter de pittoreske Ganesha-poort opent zich een sprookjesachtige wereld van betoverende arcades en charmante waterpartijen voor prachtig aangelegde binnenplaatsen. Een bezienswaardigheid die u nooit zult vergeten is het droomachtige uitzicht op Jaipur en het heuvelachtige landschap. Minder

  Praktische informatie over Jaipur

  Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

  1. Vissen_netten_op_zonset_in_Kochi_India

   Kochi

  2. Jama_Masjid_Moskee_in_Delhi_India

   Delhi

  3. Bekijk_van_het_water_op_de_Taj_Mahal_in_Agra_India

   Agra

  4. Bekijk_van_het_water_op_de_Gateway_van_India_in_Mumbai

   Mumbai

  5. Bekijk_over_Jodhpur_in_India_met_de_Mehrangarh_Fortress

   Jodhpur

  6. Aanzicht_van_het_water_op_de_skyline_van_Udaipur

   Udaipur

  7. Bekijk_over_Jasialmer_in_India_van_het_fort

   Jaisalmer