Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk_over_Jasialmer_in_India_van_het_fort

Jaisalmer reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. India
  4. Jaisalmer

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Jaisalmer?

  Afhankelijk van het tijdstip van de dag gloeit het zandsteen van deze fascinerende stad in een andere tint van geel en goud: Jaisalmer is een UNESCO-werelderfgoed en was ooit een van de rijkste steden aan de oude Zijderoute. De eerbiedwaardige zandstenen vesting torent hoog boven de benedenstad uit. Rijk versierde haveli's, typische koopmanswoningen, vertellen het verhaal van de legendarische stad en de mensen die haar bouwden. Vooral als u een architectuur- en kunstliefhebber bent, zal Jaisalmer u bij elke gelegenheid verrukken. Wandel door de levendige lanen en ontfutsel de geheimen van de woestijnstad aan de deskundige gidsen.

  1. India Jaisalmer Jaisalmer Fort

   Jaisalmer Fort

   Een fort dat nog steeds in gebruik is

  2. Jaisalmer Patwon Ki Haveli

   Patwon Ki Haveli

   Een van de oudste woningen

  3. India Jaisalmer Gadisar-meer

   Gadisar-meer

   Met veel typische offertempels

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Jaisalmer?

  1. Jaisalmer Fort

  In Jaisalmer Fort beleeft u een levendig middeleeuws fort dat terugblikt op 800 jaar geschiedenis. Het fort is gebouwd door Rawal Jaisal op een plateau en herbergt nog steeds meer dan een kwart van de bevolking van de stad. Naast een museum is de rest van het fort nog dagelijks in gebruik. De gele, gouden en honingtinten van de zandsteen zijn bijzonder mooi. Het is dus de moeite waard om het fort te bezoeken op verschillende tijdstippen van de dag op uw Jaisalmer reis.

  2. Patwon Ki Haveli

  Jaisalmer was een belangrijke handelspost op de oude Zijderoute: de economische voorspoed van de 19e eeuw komt vooral tot uiting in de uitvoerig vormgegeven havelis: Een van de oudste haveli's is de Patwon Ki Haveli, die bestaat uit vijf van deze vorstelijke woningen. Bezoek de Patwon Ki Haveli in de vroege ochtenduren: Het warme zonlicht valt door de kleine ramen en zorgt voor een groot kleurenspel in de prachtige spiegels die worden tentoongesteld.

  3. Salim Singh Ki Haveli

  Het is de kleine schat buiten de historische stadsmuren van de vesting Jaisalmer: De Salim Singh Ki Haveli valt meteen op met zijn 38 rijk versierde balkons. Het is een van de mooiste woongebouwen die in de hoogtijdagen van de 19e eeuw zijn gebouwd. Vanuit architecturaal oogpunt is een bezoek aan de Haveli zeker de moeite waard: dankzij de open ligging geniet u echter ook van een prachtig uitzicht over de hele stad tot aan het fort.

  4. Gadisar-meer

  Het Gadisar-meer voorzag Jaisalmer niet alleen van water dat essentieel is om te overleven, maar was ook van groot belang voor culturele en religieuze ceremonies. De typische offertempels, die in het midden van het meer liggen en alleen per boot bereikbaar zijn, getuigen hiervan. Rond het Gadisar-meer is er een drukte van jewelste. Haal een souvenir op van uw verblijf in Jaisalmer en bezoek het Folklore Museum en het Desert Cultural Centre. Hier kunt u alles leren over het leven in de woestijn.

  5. Nathmal Ji Ki Haveli

  Het fotogenieke Nathmal Ji Ki Haveli is een meer verdiepingen tellend en rijk gedecoreerd woonhuis uit de hoogtijdagen van de 19e eeuw. Het is gebouwd door twee broers die elk aan een kant zijn gaan werken. De verschillen zijn duidelijk zichtbaar. De Nathmal Ji Ki Haveli is veel groter dan zijn andere broers in Jaisalmer. Neem voldoende tijd om het ingewikkelde beeldhouwwerk van olifanten en het koninklijke schouwspel te verkennen. Minder

  Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

  1. Vissen_netten_op_zonset_in_Kochi_India

   Kochi

  2. Jama_Masjid_Moskee_in_Delhi_India

   Delhi

  3. Bekijk_van_het_water_op_de_Taj_Mahal_in_Agra_India

   Agra

  4. Bekijk_van_het_water_op_de_Gateway_van_India_in_Mumbai

   Mumbai

  5. Bekijk_over_Jodhpur_in_India_met_de_Mehrangarh_Fortress

   Jodhpur

  6. Aanzicht_van_het_water_op_de_skyline_van_Udaipur

   Udaipur

  7. Gevel_van_Hawa_Mahal_in_Jaipur_India

   Jaipur