Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk_over_Jodhpur_in_India_met_de_Mehrangarh_Fortress

India

Jodhpur reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. India
 4. Jodhpur

Wat te doen tijdens uw Jodhpur reis?

Jodhpur, de tweede grootste stad van Rajasthan in het noorden van India, werd gesticht in 1459 en betovert nog steeds met zijn originele en oude sfeer. Door het uitstekende en zonnige weer het hele jaar door staat Jodhpur ook wel bekend als de Zonnestad van India. Anderen zien het als de poort naar de nabijgelegen Thar-woestijn. Jodhpur staat echter vooral bekend als de "blauwe stad", omdat de huizen in het historische hart helder blauw gloeien. Een fascinerend gezicht! Ervaar de exotische geuren die door het doolhof van steegjes drijven, adembenemende tempels, koninklijke paleizen, uitstekende eclectische restaurants en vriendelijke inwoners die nog steeds pronken met de prachtige traditionele kledingstukken van hun voorouders.

 • Jodphur Jaswant Thada

  Jaswant Thada

  Een vlekkeloos wit mausoleum

 • Jodphur Umaid Bhawan Palace

  Het paleis van Umaid Bhawan

  Het weelderige paleis is nu een hotel

 • Jodphur Sardar Markt

  Sardar markt

  Een kleurrijke, bruisende markt

De beste bezienswaardigheden van Jodhpur

1. Mehrangarh Fort

Het Mehrangarh Fort, de belichaming van glorie en heerschappij, is een van de grootste en mooiste forten in India. Dit prachtige paleis werd gebouwd in 1460 en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van India. De legenden dat het fort misschien is gebouwd door titanen en gekleurd door de ochtendzon lijkt niet zo onmogelijk met het indrukwekkende gezicht. Maar als u eenmaal het fantastische interieur ziet, zult u nog meer onder de indruk zijn. De ommuurde buitenkanten zijn voorzien van uiterst gecompliceerd glaswerk dat u naar een ander tijdperk van uw Jodhpur-reis zal brengen.

2. Jaswant Thada

Jaswant Thada, een smetteloos wit mausoleum met uitzicht op een klein meer in het hart van Jodhpur, is een spectaculair marmeren bouwwerk dat in 1899 werd gebouwd door Maharaja Sardar Singh ter nagedachtenis aan zijn vader. Jaswant Thada biedt zijn bezoekers een idyllische ontsnapping te midden van de drukte van de bruisende stad Jodhpur. Geniet hier van de serene sfeer temidden van het zachte getjilp van de vogels. De charme en de unieke sfeer in dit gebouw zijn zo indrukwekkend dat u waarschijnlijk vergeet dat het eigenlijk een mausoleum is. Als u een foto- of videocamera meeneemt, dan wordt er een toeslag op de kleine toegangsprijs in rekening gebracht.

3. Paleis Umaid Bhawan

Het Umaid Bhawan Palace Jodhpur is een van de meest weelderige huizen ooit gebouwd en biedt een adembenemend uitzicht, hoog boven de woestijnhoofdstad. Dit paleis heeft 300 kamers te midden van prachtige bloeiende tuinen. Binnen het gebouw is het grote hotel Taj Umaid Bhawan Palace, waar u het koninklijke leven van dichtbij kunt voelen. Er is ook een museum op het terrein dat oude klokken en kleurrijke kunst herbergt. U mag de oldtimers van de Maharaja, gepolijst tot een hoogglans, niet missen, die buiten het museum bij de toegangspoort worden tentoongesteld. Verder kunt u in het huisrestaurant genieten van de continentale of Indische fusion-keuken.

4. Sardarmarkt

Deze kleurrijke, bruisende markt is niet alleen een geweldige plek om unieke souvenirs te kopen zoals houten handwerk, kruiden, sieraden en textiel, maar ook om de lokale bevolking te ontmoeten. U zult versteld staan van de plaatselijke gastvrijheid. Het is heel gebruikelijk dat winkeliers u uitnodigen voor een kopje chai en een hapje, dus zorg ervoor dat u genoeg tijd plant voor deze unieke ervaring op uw Jodhpur reis. Ook is er een paar stappen verwijderd van de markt de historische Klokkentoren, waar u ook een kijkje moet nemen. Minder

Handige informatie over Jodhpur reizen

De ideale tijd om Jodhpur te bezoeken is van oktober tot maart. Het weer is aangenaam en er zijn ook verschillende internationale en soms spirituele festivals.

Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies