Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Vissen_netten_op_zonset_in_Kochi_India

India

Kochi reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. India
 4. Kochi

Wat te doen tijdens uw verblijf in Kochi?

Europeanen en Chinezen gaven de unieke stad Kochi haar kenmerkende stadsbeeld: Hele wijken, maar vooral Mattancherry, geven een mediterrane en Indo-Portugese flair. De waterrijke stad met zijn natuurlijke haven is een bron van culturele en historische uitstapjes - op het land en op het water. Van katholieke kerken tot synagogen en handgemaakte meesterwerken zoals Chinese visnetten, Kochi vertelt bij elke beurt een ander verhaal. Bijvoorbeeld dat van Vasco da Gama, die in Kochi is begraven. Zoek zelf maar uit waarom Kochi ook wel de "Koningin van de Arabische Zee" wordt genoemd.

 • India Kochi Sint-Franciscuskerk

  Franciscaner Kerk

  De eerste Europese kerk in India

 • India Kochi Chinees Vissersnet

  Chinese visnetten

  Een heel bijzondere ervaring

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Kochi?

1. Mattancherry Palace

Wees niet verward: het Mattancherry Palace is een Portugees gebouw dat in 1555 aan de koning van Kochin werd geschonken. Het heet nu het Nederlands Paleis. Nederlanders renoveerden het tijdens de bezetting en gaven het deze naam. Neem de tijd om het te bezoeken op uw Kochi reis. De prachtige en ingewikkelde fresco's van Karala verdienen u volledige aandacht om u te verbazen over elk detail. Vroeg in de ochtend, geniet van de rust van het paleis.

2. Chinese visnetten

In de 13e eeuw introduceerden Chinese kooplieden de imposante en moeilijk te bedienen Chinese visnetten op de rivieren van Kochi. Er zijn minstens vier sterke vissers nodig om met de zware netten op de houten palen te vissen. Een absoluut spektakel als u Kochi per boot of te voet verkent. Het beste moment om naar de vissers te kijken is bij hoog water. Geniet ook van de romantische zonsondergangen aan de kust.

3. Franciscaner Kerk

Naast haar religieuze en spirituele betekenis wordt de Franciscaner Kerk in Kochi vooral gewaardeerd om haar rijke geschiedenis: het is de eerste Europese kerk in India en de begraafplaats van de legendarische Portugese navigator Vasco da Gama. Het interieur van de kerk is bescheiden. De voormalige katholieke pracht is verdwenen. Vooral geweldig zijn de unieke glas-in-lood ramen die het licht opwindend breken. Herdenkings- en informatieborden in het Engels, Nederlands en Portugees getuigen van het turbulente verleden.

4. Paradesi Synagoge

Het is de oudste synagoge van het Britse Gemenebest: de Paradesiosynagoge bevindt zich in de oude joodse wijk van Kochi. Als het van buitenaf onopvallend lijkt, ontvouwt het zich van binnenuit: kroonluchters van Belgisch glas, gouden kronen, maar ook oosterse tapijten en handgeschilderde Chinese porseleinen tegels uit de 18de eeuw sieren de synagoge. Omdat het vrij overzichtelijk is en de entreeprijs zeer betaalbaar, is de Paradesi Synagoge de perfecte halte gedurende uw Kochi reis. Minder

Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies