Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk_van_het_water_op_de_Gateway_van_India_in_Mumbai

India

Mumbai reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. India
 4. Mumbai

Wat te doen tijdens uw verblijf in Mumbai?

Mumbai is de grootste stad van India en een plaats van verlangen en zwerftocht: de bijzondere ligging aan een natuurlijke haven maakte het voor het oude Bombay gemakkelijk om zich snel te ontwikkelen tot een van de belangrijkste handelshavens ter wereld. Onder Brits bewind vermengde de traditionele cultuur van het Koli-volk zich met koloniale Europese invloeden. Deze dynamiek geeft Mumbai tot op de dag van vandaag een unieke sfeer: culturele diversiteit, heilige Boeddha-tempels, UNESCO-werelderfgoedplaatsen en eindeloze markten en bazaars - Mumbai veegt u weg en blijft voor altijd in uw geheugen gegrift.

 • Mumbai Prince Of Wales Museum

  Chhatrapati Shivaji Museum

  Een belangrijk museum van de Indiase cultuur

 • Mumbai Elephanta-grotten

  Elephanta-grotten

  Boeddhistische grot met Trimurti-beelden

 • Mumbai Flora-fontein

  De Florafontein

  Een artistiek ontworpen fontein

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Mumbai?

1. Poort van India

Een monument van emoties: De Gateway of India werd gebouwd ter ere van George V, omdat hij de eerste Britse vorst was die ooit voet aan wal zette op Indische bodem. De 26 meter hoge triomfboog is het herkenningspunt van Mumbai en een populaire plek onder de wandelaars. Geniet van de honingkleurige triomfboog bij zonsopgang en zonsondergang. De intense kleuren maken een geweldig fotomotief. Vanaf hier vertrekken de veerboten naar de Elephanta Caves.

2. Elephanta-grotten

De Elephanta Caves liggen op slechts tien kilometer van de haven van Mumbai. In de boeddhistische grotten staan verschillende Trimurti-beelden die in het basalt zijn uitgehouwen en voorstellingen van de belangrijkste godheid, Shiva. Ga 's morgens vroeg naar de grotten, want dan is het nog niet zo warm. De boottocht duurt ongeveer een uur - een ideale excursie van een halve dag.

3. Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Museum

Een belangrijk stuk India: Voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Museum een absolute must op hun Mumbai-reis. Meer dan 50.000 expositiestukken verlichten de bezoekers over Indiase kunst, natuurgeschiedenis en navigatie. Oorspronkelijk heette het museum het Prince of Wales Museum. Als er niet genoeg tijd is om het museum te bezoeken, geniet dan van de prachtige gevel en het prachtige park. Het koepelvormige gebouw is in de traditionele Mughal-gotische stijl.

4. Flora-fontein

De Romeinse godin Flora troont op de sierlijk vormgegeven Florafontein, een spel van water, architectuur en mythologie. De fontein is een van de herkenningspunten van het zuiden van Mumbai. Samen met het Hutatma Chowk-monument vormt de Florafontein het "Picadilly Circus van Mumbai". De fontein straalt 's nachts zijn bijzondere schoonheid uit. Het is sfeervol ingericht met een lichtspel - de beste gelegenheid voor onvergetelijke foto's tijdens uw Mumbai-trip. Minder

Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies