Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Aanzicht_van_het_water_op_de_skyline_van_Udaipur

Udaipur reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. India
  4. Udaipur

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Udaipur?

  Het wordt ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd: Udaipur neemt u mee terug naar de tijd van de Maharanas, die in enkele eeuwen indrukwekkende steden bouwden. Vandaag de dag is Udaipur met zijn prachtige paleizen en drie kunstmatige meren de hoofdstad van Rajasthan. Chinese, Europese en middeleeuwse complexen vormen een oogverblindend en gevarieerd stadsbeeld. Verover de smalle straatjes in een tuk-tuk en duik diep in de geschiedenis van Rajasthani. Verander altijd uw perspectief: of het nu vanuit de meren is of vanuit de uitkijkpunten van de paleizen - Udaipur zal u verrassen.

  1. Udaipur Jagdish Tempel

   Jagdische tempel

   Tronen majestueus boven de stad

  2. Stadspaleis van Udaipur

   Stadspaleis

   Een mix van architectonische invloeden

  3. Udaipur Pichhola meer

   Pichholameer

   Nodigt u uit tot rustige boottochten

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Udaipur te ontdekken?

  1. Jagdische tempel

  Trots torenhoog boven Udaipur met een ongelooflijke schoonheid is de Jagdish Temple. De Hindoeïstische tempel is gebouwd in 1651 en is gewijd aan Vishnu. De grote zaal en de twee verdiepingen tellende piramide zijn versierd met duizenden ingewikkeld bewerkte steenhouwelen uit de Hindoeïstische mythologie. De Jagdish Tempel is centraal gelegen in de metropool en op slechts een paar meter afstand van het stadspaleis. Aangezien de tempel intensief wordt gebruikt door toegewijden voor gebeden, wees dan respectvol en stil in het complex.

  2. Stadspaleis

  Het is een echt langetermijnproject: sinds 1567 hebben de koningen steeds meer complexen aan het stadspaleis van Udaipur toegevoegd. Het multifunctionele paleis is het grootste van heel Rajasthan: Rajasthani, Mughal, middeleeuwse, Europese en Chinese invloeden vormen een zeer harmonieuze architectonische schoonheid. Kom op uw reis naar Udaipur zo vroeg mogelijk aan en zoek een gids om het paleis en het museum op een ontspannen en gedetailleerde manier te bezoeken. Plan minstens drie uur voor een bezoek.

  3. Pichholameer

  Door de mens gebeeldhouwd: Het eeuwenoude Pichhola-meer ligt rustig aan de rand van Udaipur. Het meer bestaat al sinds de bouw van de dam in 1362 en wordt alleen gevoed door beken en moessonregens, zodat het na lange droge perioden volledig kan opdrogen. Boottochten op het Pichholameer zijn bijzonder mooi: geniet van het uitzicht op het allesoverheersende stadspaleis. Uitstapjes naar de vier kleine eilanden zijn ook heerlijk.

  4. Monsoon Paleis

  Boven de wolken: Het Monsoon Paleis werd gebouwd door de Maharana Sajjan Singh om te staren naar de zware moessonwolken die over Udaipur zijn gekomen. Het statige paleis ligt op een rotsplateau aan de oevers van het Fateh Sagar-meer. Hoewel het Monsoon Paleis onafgewerkt is, toont het zich met een opmerkelijke schoonheid. De zonsondergangen die u kunt genieten van het Monsoon Paleis zijn een hoogtepunt: De stad en de uitgestrekte meren worden bloedrood.

  5. Fateh Sagar-meer

  Samen met het Pichhola-meer vormt het Fateh Sagar-meer een verfrissende terugtocht in het westen van Udaipur. De dromerige eilanden die als leliebollen op het wateroppervlak drijven, bieden een bijzonder mooi schouwspel. Het rechthoekige Nehru Park met zijn dierentuin en restaurant heeft een bizarre uitwerking. Fateh Sagar Lake staat bekend om zijn goede cafés waar u kunt genieten van de typische koud gezette koffie van Rajasthan. Perfect om te ontspannen na een stadstour op uw reis naar Udaipur. Minder

  Ontdek ook deze reisbestemmingen in India

  1. Vissen_netten_op_zonset_in_Kochi_India

   Kochi

  2. Jama_Masjid_Moskee_in_Delhi_India

   Delhi

  3. Bekijk_van_het_water_op_de_Taj_Mahal_in_Agra_India

   Agra

  4. Bekijk_van_het_water_op_de_Gateway_van_India_in_Mumbai

   Mumbai

  5. Bekijk_over_Jodhpur_in_India_met_de_Mehrangarh_Fortress

   Jodhpur

  6. Gevel_van_Hawa_Mahal_in_Jaipur_India

   Jaipur

  7. Bekijk_over_Jasialmer_in_India_van_het_fort

   Jaisalmer