Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

Rondreizen in Indonesië

Een uitgebreid eilandenparadijs

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Indonesië

Wat een reis door Indonesië uniek maakt?

Weelderig regenwoud en weelderig groene berglandschappen, imposante vulkanen, fantastische zandstranden en een fascinerende cultuur - welkom in het veelzijdige Indonesië. Of u nu de kleurrijke onderwaterwereld wilt verkennen, de beroemde tempels wilt bewonderen, de tropische bossen met hun overvloedige fauna wilt verkennen of wilt ontspannen op het strand, Indonesië is the place to be.

Tijdens een ritje in een traditionele paardenkoets, genaamd Andong, krijgt u een gevoel voor het leven van de bewoners van charmante dorpjes. Op Satonda, een mysterieus, onbewoond vulkanisch eiland, kunt u kleine stenen aan boomstammen vastbinden en een wens doen. Indien deze wens uitkomst dan dient u terug naar het eiland te gaan om als blijk van dank... Laat u betoveren door Indonesië en zijn kleurrijke mix van religies, culturen en tradities! Minder

Ontdek deze bestemmingen in Indonesië

Vijf bijzondere bezienswaardigheden in Indonesië

1. Dieng Plateau

Het vulkanisch actieve Dien Plateau wacht op u in het centrum van het eiland Java op een hoogte van ongeveer 2.000 meter. Naast de majestueuze vulkanen kunt u zich ook verheugen op een bezoek aan de oudste hindoetempels van Java. De naam van het plateau zou immers "zetel van de goden" betekenen. Mis het zwavelmeer niet, dat afhankelijk van het zonlicht van kleur verandert. s Nachts moet je weer naar de hemel kijken, want vanaf Dieng kun je de Melkweg in al zijn glorie bewonderen!

2. Borobudur-tempel

De Borobudur-tempel is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld. Het is gebouwd tussen 750 en 850 en verwelkomt u met een heel bijzondere sfeer te midden van rijstvelden, palmbomen en het dichte oerwoud van Java. Geen wonder dat het complex sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Daarvoor was het eeuwenlang verborgen onder vulkanische as en ongebreidelde oerwoudplanten. Klim naar de top van het gebouw en geniet van een adembenemend uitzicht op de omgeving.

3. Komodo Nationaal Park

Het indrukwekkende Komodo National Park verwelkomt u tussen de eilanden Sumbawa en Flores. Sinds 1986 maakt het deel uit van het UNESCO-werelderfgoed- en biosfeerreservaat. De 29 vulkanische eilanden, waarvan het landschap wordt gekenmerkt door berghellingen, tropische regenwouden, graslandsavannes en ongerepte witte zandstranden, zijn de thuisbasis van ongeveer 2500 Komodovaranen, de grootste hagedissen ter wereld. Andere reptielen en talloze vogelsoorten en zoogdieren zoals kleine herten noemen het park hun thuis. Verken de belangrijkste eilanden met een ranger en beleef de laatste draken in het wild.

4. Mount Bromo

Mount Bromo is de jongste krater van het Tengger Vulkaanmassief op Java en tevens een van de meest actieve vulkanen van het eiland. Het is omgeven door het Bromo-Tengger-Semeru National Park, waar 137 vogelsoorten en zoogdieren zoals luipaarden, Javaanse apen en marmeren katten leven. Vooral wanneer het licht van de rijzende zon verlicht is, biedt Mount Bromo een adembenemend uitzicht. Het is het beste om vroeg in de ochtend naar het uitkijkplatform op de berg Penanjakan te rijden. Vanaf de voet van de berg Bromo zijn er trappen die naar de rand van de krater leiden.

5. Tanjung Puting National Park

In het zuiden van het eiland Borneo wacht het Tanjung Puting National Park, waar ongeveer 6.000 orang-oetans leven. Alleen hier en op Sumatra leven de apen nog in het wild. Maak een boottocht over de kronkelende rivier, die u door het dichte oerwoud voert, en houd een oogje in het zeil voor de wilde dieren. Stop bij een van de voerstations om de orang-oetans van dichterbij te bekijken, een heel bijzondere ervaring! Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies