Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Verken de mooiste tempels van het eiland tijdens uw rondreis op Bali

Rondreizen op Bali

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Indonesië
  4. Bali

  Individuele reizen met Tourlane

  Fantastische stranden, weelderige groene velden en plantages, dichte jungle, prachtige tempels en paleizen - Bali verwelkomt u als een klein maar divers eilandparadijs in de Indische Oceaan. Het zuiden van het eiland, dat tot Indonesië behoort, betovert met zijn witte zand en golven die elke surfer in vervoering brengen. In het oosten staat een fascinerende onderwaterwereld te wachten om ontdekt te worden. Imposante vulkanen en watervallen begroeten u in het noorden en in het binnenland vindt u kleine kunstenaarsdorpjes en indrukwekkende tempels. Baadt u in het heilige water van de warmwaterbronnen, wandelt u door eeuwenoude rijstterrassen, een UNESCO-werelderfgoed, en ontdekt u de veelzijdige cultuur van de Balinezen. Laat u betoveren door het eiland van de goden.

  Wat te doen tijdens uw Bali reis?

  1. Batur Vulkaan

  Van alle vulkanen op Bali is Batur, in het noordoosten van het eiland, het meest actief. U kunt het echter niet alleen van een afstand bewonderen, maar zelfs te voet verkennen. Bijzonder spectaculair zijn de wandelingen in de vroege ochtenduren, aan het eind waarvan u de zon boven de wolken kunt zien opkomen. In een van de twee kraters van Batur ligt het gelijknamige meer, dat een van de grootste en diepste kratermeren ter wereld is.

  2. Rijstterrassen in de buurt van Ubud

  Het Balinese klimaat en de vulkanische bodem bieden de beste voorwaarden voor de rijstteelt. Geen wonder dat het landschap wordt gekenmerkt door eindeloze rijstterrassen. De terrassen bij Tegalalang, ten noorden van Ubud, zijn een schilderachtig voorbeeld van de eeuwenoude Balinese manier van verbouwen. Het is het beste om hier 's morgens te komen en zich te verbazen over de reflecterende wateroppervlakken of weelderige groene velden, afhankelijk van de groeifase van de rijst.

  3. Stranden van Sanur

  Paradijselijke stranden wachten op u in Sanur, in het zuiden van Bali. Wandel of fiets langs de strandpromenade, zwem in het ondiepe water en kijk uit naar indrukwekkende zonsopgangen hier. Hoewel Sanur al lang een populaire toeristische bestemming is, heeft het stadje zijn typische Balinese flair behouden en is het stiller dan in andere kustplaatsen. Watersportliefhebbers kunnen hier ook gaan surfen, kajakken of kitesurfen.

  4. Pura Tanah Lot Tempel

  Pura Tanah Lot Tempel ligt op een rotsachtig punt aan de zuidwestkust van Bali, omgeven door water. Samen met zes andere zeetempels maakt het deel uit van een regelmatige keten van deze structuren, die geacht worden demonen van de oceaan weg te houden van het eiland. Reizigers mogen de binnenkant van de tempel niet bezoeken, maar men heeft een prachtig uitzicht op Tanah Lot vanaf het strand of het bezoekersterras. Vooral bij zonsondergang is de aanblik van deze bijzondere tempel spectaculair.

  5. Apenbos van Ubud

  Apen worden op Bali als heilig beschouwd en kunnen daarom ongestoord en vrij rondlopen op het eiland. Het Apenbos bij de stad Ubud is een hindoeïstisch tempelcomplex waar alleen al meer dan 600 apen leven. Deze zijn, door de lokale bevolking die hun geloof in de tempels volgen en de reizigers die gewend zijn aan mensen en erg tam. Maak foto's van de schattige dieren hier tegen de schilderachtige achtergrond. Ook hier is het de moeite waard om vroeg in de ochtend te komen als er nog niet zoveel bezoekers op het terrein zijn.

  6. Pura Bratan Water Tempel

  De Hindoe-Boeddhistische tempel Pura Ulun Danu Bratan, kortweg Pura Pratan, ligt aan de westelijke oever van het Bratanmeer. Het is een van de mooiste en belangrijkste watertempels van Bali en werd gebouwd ter ere van de watergodin Dewi Danu. Hier werden ooit offerplechtigheden gehouden om ervoor te zorgen dat de boeren in heel Bali voldoende water kregen. Het tempelcomplex bestaat uit een schilderachtige tuin met talloze heiligdommen en gebouwen die u tijdens een wandeling kunt ontdekken. Minder

  1. Pura Agung Jagatnatha Tempel in Denpasar, Bali

   Denpasar

  2. Rijstvelden bij Ubud Bali, Indonesië

   Ubud

  Dit is wat u kunt ervaren gedurende uw reis

  • Stranden en Zwemmen

  Strandliefhebbers komen zeker aan hun trekken op Bali. Ontspan in het witte zand onder het genot van een verse kokosnoot of verfris uzelf in het kristalheldere water van kleine baaien. De zuidkust van Bali wacht op u met kilometerslange zandstranden, in Nusa Dua en Sanur bijvoorbeeld worden te sterke golven weggehouden door kustriffen, zodat zelfs kinderen hier zonder zorgen kunnen zwemmen. Ook de onderwaterwereld van Bali is adembenemend. Langs de oostkust, maar ook in het noordwesten, ligt een kleurrijke dieren- en plantenwereld te wachten om door u ontdekt te worden tijdens het duiken en snorkelen.

  • Verken Tempels en Rijstterrassen

  Er is ook veel te ontdekken voor degenen die zich meer aangetrokken voelen tot land. Het opleggen van tempelcomplexen in de zee, met drijvende tuinen, heilige bronnen of het huisvesten van honderden apen hebben Bali de bijnaam 'Eiland van de Duizend Tempels' opgeleverd. Wandelend door glooiende bergen, pittoreske rijstterrassen en dichte jungle leert u het oorspronkelijke Bali kennen. U kunt een voorproefje krijgen van de grote hoogte tijdens tochten naar vulkanen zoals Batur." Minder

  Praktische informatie voor de reis