Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Verken de mooiste tempels van het eiland tijdens uw rondreis op Bali

Rondreizen op Bali

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Indonesië
  4. Bali

Individuele reizen met Tourlane

Fantastische stranden, weelderige groene velden en plantages, dichte jungle, prachtige tempels en paleizen - Bali verwelkomt u als een klein maar divers eilandparadijs in de Indische Oceaan. Het zuiden van het eiland, dat tot Indonesië behoort, betovert met zijn witte zand en golven die elke surfer in vervoering brengen. In het oosten staat een fascinerende onderwaterwereld te wachten om ontdekt te worden. Imposante vulkanen en watervallen begroeten u in het noorden en in het binnenland vindt u kleine kunstenaarsdorpjes en indrukwekkende tempels. Baadt u in het heilige water van de warmwaterbronnen, wandelt u door eeuwenoude rijstterrassen, een UNESCO-werelderfgoed, en ontdekt u de veelzijdige cultuur van de Balinezen. Laat u betoveren door het eiland van de goden.

Wat te doen tijdens uw Bali reis?

1. Batur Vulkaan

Van alle vulkanen op Bali is Batur, in het noordoosten van het eiland, het meest actief. U kunt het echter niet alleen van een afstand bewonderen, maar zelfs te voet verkennen. Bijzonder spectaculair zijn de wandelingen in de vroege ochtenduren, aan het eind waarvan u de zon boven de wolken kunt zien opkomen. In een van de twee kraters van Batur ligt het gelijknamige meer, dat een van de grootste en diepste kratermeren ter wereld is.

2. Rijstterrassen in de buurt van Ubud

Het Balinese klimaat en de vulkanische bodem bieden de beste voorwaarden voor de rijstteelt. Geen wonder dat het landschap wordt gekenmerkt door eindeloze rijstterrassen. De terrassen bij Tegalalang, ten noorden van Ubud, zijn een schilderachtig voorbeeld van de eeuwenoude Balinese manier van verbouwen. Het is het beste om hier 's morgens te komen en zich te verbazen over de reflecterende wateroppervlakken of weelderige groene velden, afhankelijk van de groeifase van de rijst.

3. Stranden van Sanur

Paradijselijke stranden wachten op u in Sanur, in het zuiden van Bali. Wandel of fiets langs de strandpromenade, zwem in het ondiepe water en kijk uit naar indrukwekkende zonsopgangen hier. Hoewel Sanur al lang een populaire toeristische bestemming is, heeft het stadje zijn typische Balinese flair behouden en is het stiller dan in andere kustplaatsen. Watersportliefhebbers kunnen hier ook gaan surfen, kajakken of kitesurfen.

4. Pura Tanah Lot Tempel

Pura Tanah Lot Tempel ligt op een rotsachtig punt aan de zuidwestkust van Bali, omgeven door water. Samen met zes andere zeetempels maakt het deel uit van een regelmatige keten van deze structuren, die geacht worden demonen van de oceaan weg te houden van het eiland. Reizigers mogen de binnenkant van de tempel niet bezoeken, maar men heeft een prachtig uitzicht op Tanah Lot vanaf het strand of het bezoekersterras. Vooral bij zonsondergang is de aanblik van deze bijzondere tempel spectaculair.

5. Apenbos van Ubud

Apen worden op Bali als heilig beschouwd en kunnen daarom ongestoord en vrij rondlopen op het eiland. Het Apenbos bij de stad Ubud is een hindoeïstisch tempelcomplex waar alleen al meer dan 600 apen leven. Deze zijn, door de lokale bevolking die hun geloof in de tempels volgen en de reizigers die gewend zijn aan mensen en erg tam. Maak foto's van de schattige dieren hier tegen de schilderachtige achtergrond. Ook hier is het de moeite waard om vroeg in de ochtend te komen als er nog niet zoveel bezoekers op het terrein zijn.

6. Pura Bratan Water Tempel

De Hindoe-Boeddhistische tempel Pura Ulun Danu Bratan, kortweg Pura Pratan, ligt aan de westelijke oever van het Bratanmeer. Het is een van de mooiste en belangrijkste watertempels van Bali en werd gebouwd ter ere van de watergodin Dewi Danu. Hier werden ooit offerplechtigheden gehouden om ervoor te zorgen dat de boeren in heel Bali voldoende water kregen. Het tempelcomplex bestaat uit een schilderachtige tuin met talloze heiligdommen en gebouwen die u tijdens een wandeling kunt ontdekken. Minder

Dit is wat u kunt ervaren gedurende uw reis

  • Stranden en Zwemmen

Strandliefhebbers komen zeker aan hun trekken op Bali. Ontspan in het witte zand onder het genot van een verse kokosnoot of verfris uzelf in het kristalheldere water van kleine baaien. De zuidkust van Bali wacht op u met kilometerslange zandstranden, in Nusa Dua en Sanur bijvoorbeeld worden te sterke golven weggehouden door kustriffen, zodat zelfs kinderen hier zonder zorgen kunnen zwemmen. Ook de onderwaterwereld van Bali is adembenemend. Langs de oostkust, maar ook in het noordwesten, ligt een kleurrijke dieren- en plantenwereld te wachten om door u ontdekt te worden tijdens het duiken en snorkelen.

  • Verken Tempels en Rijstterrassen

Er is ook veel te ontdekken voor degenen die zich meer aangetrokken voelen tot land. Het opleggen van tempelcomplexen in de zee, met drijvende tuinen, heilige bronnen of het huisvesten van honderden apen hebben Bali de bijnaam 'Eiland van de Duizend Tempels' opgeleverd. Wandelend door glooiende bergen, pittoreske rijstterrassen en dichte jungle leert u het oorspronkelijke Bali kennen. U kunt een voorproefje krijgen van de grote hoogte tijdens tochten naar vulkanen zoals Batur." Minder

Praktische informatie voor de reis

Op Bali kunt u een tropisch klimaat verwachten met temperaturen tussen 75°F en 86°F. Het water rond het eiland heeft het hele jaar door een aangename temperatuur van 82°F. Van april tot oktober is het droge seizoen op Bali en daarom ook de beste tijd voor een reis naar het Indonesische eiland. Maar ook het regenseizoen van oktober tot maart heeft zijn voordelen. Door de verfrissende buien tijdens deze maanden zijn de bossen en velden bijzonder groen en weelderig. In vergelijking met andere Aziatische landen is het regenseizoen hier ook zeer gematigd en klaart de lucht snel op dankzij de frisse zeebries. Neypi Day, het Balinese Nieuwjaar, is de belangrijkste feestdag op Bali. De Hindoeïstische "Dag van de Stilte" wordt verondersteld de boze geesten van het eiland te verdrijven. Daarom is er op deze dag geen lawaai of vuur toegestaan. Er zijn ook geen excursies of transfers. Een ander nationaal feest is Idul Fitri, het festival van het breken van het vasten. Er kunnen beperkingen zijn gedurende meerdere dagen rond de festiviteiten.

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies