Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Pura Agung Jagatnatha Tempel in Denpasar, Bali

Denpasar reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Indonesië
  4. Denpasar

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Denpasar?

  Denpasar is het culturele centrum en de hoofdstad van Bali. Gekenmerkt door een diverse en jonge kunstscene, zal de stad in het zuiden van het Indonesische eiland u meeslepen met spirituele hindoetempels en talloze tentoonstellingen van hedendaagse en traditionele kunst. Neem deel aan sfeervolle vollemaanfestivals, maak een bedevaart naar een van de populairste fotospots en wandel door dromerige tuinen en parken. Denpasar is Bali in het klein, waar geschiedenis, natuur en cultuur hand in hand gaan.

  1. Bali Denpasar Bajra Sandhi Monument

   Bajra Sandhi Monument

   Een belangrijk monument van de Balinezen

  2. Bali Denpasar Pura Agung Jagatnatha

   Pura Agung Jagatnatha

   Een van de belangrijkste tempels van de stad

  3. Bali Denpasar Pura Tanah Lot

   Pura Tanah Lot

   Vertaald naar "land in het midden van de zee."

  De vijf beste bezienswaardigheden in Denpasar

  1. Bali-museum

  Kom met ons mee op een reis door het culturele en historische verleden van Bali. Het Bali Museum bevindt zich in het hart van Denpasar, waar ooit het prachtige paleis stond. De vier gebouwen zijn elk gewijd aan een specifiek thema. Bewonder de archeologische vondsten, leer over de kleding en de stoffen van de Balinezen en leer hoe mensen door de eeuwen heen muziek hebben gemaakt. Een bezoek aan het museum omvat ook een wandeling door de wilde en prachtige tuinen die het Bali Museum omringen. Vanaf een belvedère heeft u het beste uitzicht over het hele complex.

  2. Bajra Sandhi Monument

  Op enkele kilometers van de poorten van Denpasar werd in 1987 het massieve Bajra Sandhi Monument gebouwd naar het idee van de "Tri Mandala". De Tri Mandala omvat het binnengebouw dat als een speer in de lucht opstijgt, de binnenplaats en de groene buitenruimte die de Bajra Sandhi in een cirkel omringt. Na een wandeling door het park wachten in het museum historische tentoonstellingen en 33 diorama's op u. Hier kunt u alles leren over de geschiedenis van Bali, de strijd tegen de Nederlandse kolonialisten en de komst van het hindoeïsme.

  3. Grote tuinhoek

  De Big Garden Corner is zeker een bezoek waard op uw Denpasar reis. Het is een liefdevol aangelegde beeldentuin met moderne kunstinstallaties en talrijke recreatiemogelijkheden voor gezinnen. Verheug u op de tropische plantaardig aangelegde wandelpaden, levensgrote voorstellingen van Hindoeïstische goden en Balinese iconen zoals Barong en Rangda. Replica's van typische Balinese tempels illustreren het belang van spiritualiteit en religie in het dagelijks leven van de mensen. Tegelijkertijd is de Big Garden Corner ook een openluchtgalerie voor hedendaagse kunst, zoals ingewikkelde sculpturen gemaakt van plastic afval.

  4. Pura Agung Jagatnatha

  Het is een van de belangrijkste tempels van Denpasar: De Pura Agung Jagatnatha wordt dagelijks bezocht door talloze gelovigen en bezoekers. Het is des te indrukwekkender dat deze plaats zijn kalme en evenwichtige sfeer heeft behouden. In tegenstelling tot andere Balinese tempels wordt Agung Jagatnatha niet regelmatig gerestaureerd, maar alleen door vrijwilligers onderhouden. Dit geeft de in 1953 gebouwde tempel een gemeenschaps- en identiteitsbetekenis die weinig andere plaatsen in Denpasar bezitten. Het is vooral de moeite waard om te bezoeken tijdens de volle maanfeesten, die hier twee keer per maand plaatsvinden.

  5. Pura Tanah Lot

  Vooral bij zonsondergang is Pura Tanah Lot, een tempel gebouwd op een rots in de zee, omgeven door een magische uitstraling. Tanah Lot vertaalt zich naar "land in het midden van de zee". De aanbidders, aan wie de toegang tot de tempel is voorbehouden, bereiken de Hindoeïstische tempel pas bij laag water. Het kleine heiligdom wordt door alle Balinezen vereerd. De heilige zoetwaterbron, die de klok rond door een priester wordt bewaakt, wordt beschouwd als een echte specialiteit. Geniet van het adembenemende panorama van de kust tijdens uw Denpasar reis en beleef romantische momenten met de ondergaande zon! Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Indonesië

  1. Rijstvelden bij Ubud Bali, Indonesië

   Ubud