Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Rijstvelden bij Ubud Bali, Indonesië

Ubud reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Indonesië
  4. Ubud

  Wat te doen tijdens uw Ubud reis?

  Ubud is het culturele en artistieke centrum van Bali. Lokale en internationale kunstenaars vinden een constante bron van inspiratie in de stad, die wordt gedomineerd door tempels en heiligdommen. Ubud is levendig, dromerig en sereen tegelijk. Festivals, dansen en kunsttentoonstellingen vinden hier bijna dagelijks plaats. Geniet van de kleurrijke kraampjes op de markt van Ubud en begin tien minuten later met een excursie door het weelderige groene landschap - meer afwisseling is er niet mogelijk!

  1. Ubud Sacred Monkey Forest Sanctuary

   Heilig Apenbos Heiligdom

   Een werkelijk magische wereld

  2. Bali Ubud Saraswati Tempel

   Saraswati-tempel

   Een mix van tempels, tuinen en vijvers

  3. Bali Ubud Pura Tirta Empul

   Pura Tirta Empul

   Bekend om zijn heilig bronwater

  Wat te zien tijdens uw Ubud Tour?

  1. Sacred Monkey Forest Sanctuary

  Het heilige apenbos meet iets meer dan een hectare, maar biedt een schat aan dingen om te zien en te beleven. In het dichtbeboste heiligdom bevinden zich verschillende tempels zoals de Pura Dalem Agung Padangtegal en een heilige bron. Maar de echte sterren zijn de schattige Javaanse apen. Bijna 800 van hen noemen de bossen hun thuis. Tijdens de wandeling kunt u bananen, papaja's en ander fruit kopen om de apen te voeden. Een uniek hoogtepunt van uw Ubud reis.

  2. Het Blanco Renaissance Museum

  Don Antonio Blanco was een van de beroemdste kunstenaars die ooit op Bali heeft gewoond. Geboren in Manilla, richtte de zoon van Spaanse ouders zijn eigen atelier op in Ubud. Het Blanco Renaissance Museum neemt u mee door het leven en het artistieke werk van deze excentrieke schilder. Het pompeuze en extravagant ingerichte museum is een mix van Balinese en Catalaanse architectuur. Naast zijn meesterwerken zijn er ook onafgewerkte schilderijen te zien, die nog steeds op hun originele ezels staan. Geniet van een wandeling door het prachtige park of maak een privé-rondleiding.

  3. Agung Rai Kunstmuseum

  Het Agung Rai Museum of Art (ARMA) is gewijd aan het behoud en de zorg voor hedendaagse en traditionele Balinese kunst. Het museum werd geopend in 1996 en exposeert voornamelijk schilderijen uit de jaren 1930 en 1940. Tot de beroemdste kunstenaars behoren Ida Bagus Made en I Gusti Nyoman Lempad. Maar ook buitenlandse schilders en kunstenaars zijn te vinden in de prachtige galerie. Naast de vaste exposities kunnen bezoekers genieten van speciale thematentoonstellingen en diverse evenementen zoals dans- en theatervoorstellingen.

  4. Ubud Paleis

  Het Koninklijk Paleis van Ubud wordt beschouwd als het symbool van de stad en is ook het centrum van het rijke culturele erfgoed van Ubud. In de tuinen en op de pleinen van het paleis, dat in de typische Balinese bouwstijl is gebouwd, worden regelmatig kunstmarkten en tentoonstellingen gehouden. Tijdens de dansavonden tonen dansers, gekleed in kleurrijke klederdracht, hun kunsten voor het historische paleisdecor, terwijl een gamelanorkest hen muzikaal begeleidt. Wandel over het terrein en proef de heerlijke specialiteiten die worden aangeboden in kleine cafés.

  5. Goa Gajah

  De grotten van Goa Gajah zijn een andere heilige plaats die Ubuds mystieke karakter tot leven brengt. De stenen poort, versierd met grimassen, is altijd gezegd om boze geesten af te weren van het heiligdom. Onderzoekers vermoeden dat de grotten, die versierd zijn met boeddhistische en hindoeïstische beelden, dateren uit de 11e eeuw - maar dat is niet zeker. Nadat u de dreigende stenen poort bent gepasseerd, leidt een stenen trap, die al lang niet meer versterkt is, naar de badtempel van Goa Gajah. Het Ganesha-beeld met het typische olifantenhoofd dat hier ooit stond, gaf de tempel zijn naam - "Elephant Cave".

  6. Saraswati-tempel

  Een gevoel van ontzag en geluk zult u ervaren wanneer u de Saraswati-tempel voor het eerst ziet. Het indrukwekkende heiligdom van tempels, tuinen en vijvers ligt in het centrum van Ubud. De Saraswati Tempel is nog vrij jong, het dateert uit 1951 en de meeste van de hindoeïstische beelden en voorstellingen zijn gemaakt door de beroemde kunstenaar I Gusti Nyoman Lempad, wiens werken worden tentoongesteld in tal van musea en galerijen. De idyllische lotusvijvers, waar u kunt vertoeven en ontspannen, zijn ook een echt hoogtepunt.

  7. Campuhan Ridge Walk

  Van Ubud Market in het centrum van de stad is het slechts een kilometer naar Campuhan Ridge Walk, omgeven door smaragdgroene natuur. Na ongeveer tien minuten bereikt u Bukit Campuhan Hill, vanwaar u een uitzicht heeft over de hele omgeving. Als u durft, zwaait u op de panoramaschommel en zweeft u door de lucht direct boven het groene oerwoudtapijt. Wandelt u nog verder, dan komt u in een slaperig dorp met cafés en snackbars. Voor de terugreis moet u ongeveer twee uur plannen.

  8. Pura Tirta Empul

  De Hindoestaanse watertempel Tirta Empul is vooral bekend om zijn heilige bronwater. Elke fontein waaruit water in het zwembad stroomt zou verantwoordelijk zijn voor de genezing van een bepaalde kwaal. Op bepaalde dagen van de Hindoe-kalender ziet u veel vrome Hindoe's deelnemen aan reinigingsceremonies. U bent ook uitgenodigd om hieraan deel te nemen gedurende uw Ubud reis! Op de heuvel achter het pittoreske complex kunt u ook een grote moderne villa bewonderen, ooit gebouwd voor het bezoek van president Sukarno. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Indonesië

  1. Pura Agung Jagatnatha Tempel in Denpasar, Bali

   Denpasar