Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

Rondreizen in Japan

Traditie en moderniteit

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan

  Wat een reis door Japan uniek maakt?

  Een reis door Japan biedt een scala aan traditionele ervaringen en dit blijkt al uit het soort overnachtingen die u hier kunt hebben. In een ryokan, een typisch Japanse herberg, slaapt u achter schuifdeuren die bedekt zijn met handgeschept papier op futons die direct op de vloeren van matten met rijststro worden gelegd. Een bad in een onsen, een hete bron, is ook niet te missen.

  De sakura, de Japanse kersenbloesem, is eveneens een absoluut hoogtepunt en een belangrijk symbool van de lokale cultuur. Gedurende de bloeiperiode vinden talrijke festivals plaats, die Hanami worden genoemd, om de schoonheid van de bloesem te vieren. Wellicht minder traditioneel maar absoluut de ervaring waard is een reis met de Shinkansen Bullet Train. Deze snelle trein brengt u tot 443 kilometer per uur naar uw bestemming, is ongeëvenaard in termen van stiptheid en is niettemin een van de veiligste vervoersmiddelen ter wereld. Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  Of u zich nu wilt onderdompelen in het culturele leven van de megasteden of de natuur van de diverse landschappen van Japan liever in afzondering wilt ervaren - onze reisexperts adviseren u bij het plannen van uw individuele Japan rondreis.

  1. De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

   vanaf

   € 5.369

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Uitzicht op de berg Fuji in Japan tijdens kersenbloesemtijd

   vanaf

   € 1.829

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

   vanaf

   € 2.089

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

   vanaf

   € 3.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Japan

  Indrukwekkende tempelcomplexen, steden waar de toekomst tastbaar wordt, of het genieten van een veelzijdige keuken - de bezienswaardigheden en gastronomische mogelijkheden in Japan bieden voor elk wat wils. Dit zijn de plaatsen die u zeker moet ervaren op uw reis naar Japan.

  1. Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

   Hiroshima

  2. Straat in Kyoto, Japan

   Kyoto

  3. Herten in Nara bij de tempel

   Nara

  4. Skyline in Osaka, Japan

   Osaka

  5. Japan Sapporo Skyline uitzicht

   Sapporo

  6. Kleine straat in Takayama, Japan

   Takayama

  7. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  Zicht op de Herfstberg Fuji in Japan, China

  Japan is een van de veiligste reislanden

  Tourlane heeft samen met zijn reisveiligheidsadviseur een lijst met kerncriteria en tips opgesteld om u te helpen bij het kiezen van een veilige bestemming. Japan is een van de veiligste bestemmingen tijdens Corona.

  De beste bezienswaardigheden in Japan

  1. Berg Fuji

  Beelden van de besneeuwde top van de berg Fuji, de hoogste berg van Japan, zijn wereldwijd bekend. Niet voor niets staat de majestueuze vulkaan sinds 2013 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Elk jaar beklimmen zo'n 300.000 mensen de top van de berg Fuji-San, zoals de berg door de Japanners respectvol wordt genoemd.

  2. Kinkaku-ji

  In Kyoto zijn er talrijke indrukwekkende tempels en heiligdommen. Maar de Kinkaku-ji is vooral adembenemend, omdat de grote zaal helemaal bedekt is met bladgoud. Deze omstandigheid is ook de reden waarom het "Gouden Paviljoen" wordt genoemd. Als de zon schijnt en het sprankelende gebouw wordt gereflecteerd in de omringende vijver, zult u versteld staan.

  3. Kiyomizu-dera

  Een andere bezienswaardige tempel in Kyoto is de Kiyomizu-tempel, de tempel van het zuivere water. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. De weg naar de tempel is bezaaid met tal van souvenirwinkels waar u langs kunt wandelen en speciale souvenirs kunt kopen.

  4. Fushimi Inari Taisha

  Naast de berg Fuji is het Fushimi Inari Taisha Shrine waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheid van Japan. Het heiligdom, een van de oudste in Kyoto, ligt in het zuiden van de stad. Meer dan 1000 scharlaken bogen, de zogenaamde torii, vormen bijna eindeloze tunnels die op u wachten om door te lopen. Om nog maar te zwijgen van de geweldige souvenirfoto's die u hier kunt maken.

  5. Arashiyama

  Een heel bijzondere ervaring is de wandeling door het bamboebos van Arashiyama, heel dicht bij Kyoto. Hier kunt u luisteren naar het geritsel en gekraak van de bamboestokken, die tot tien meter hoog zijn, in de wind. Vooral in de schemering is het licht hier bijna magisch. U kunt het bos ook met de fiets of met een riksja verkennen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

   India

  2. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  3. Cambodja Droom Strandreis

   Cambodja

  4. Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

   Thailand

  5. Tijdens een Vietnam-tour ontdek je spannende tempels

   Vietnam

  6. Uitzicht op de tempel tijdens een Myanmar rondreis in Azië

   Myanmar

  7. Verken de grotten en lagunes rond Vang Vieng tijdens uw rondreis door Laos.

   Laos

  8. Populaire reisbestemming en het symbool van China: De Grote Muur van China

   China