Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

Reizen in Japan

Traditie en moderniteit

Op maat gemaakte reizen in Japan met Tourlane

Ga op ontdekkingsreis door het fascinerende Japan. Het land van de rijzende zon wacht op u met de levendige hoofdstad Tokyo, die als geen ander geschiedenis en moderniteit combineert, het spirituele centrum Kyoto met al zijn heiligdommen, tempels en Zen-tuinen, en de imposante Japanse Alpen met charmante dorpjes. U leert de Japanse cultuur nog beter kennen met sushi- of kalligrafiecursussen en traditionele theeceremonies.

Ontdek deze steden tijdens uw Japan reis

Indrukwekkende tempelcomplexen, steden waar de toekomst tastbaar wordt, of het genieten van een veelzijdige keuken - de bezienswaardigheden en gastronomische mogelijkheden in Japan bieden voor elk wat wils. Dit zijn de plaatsen die u zeker moet ervaren op uw reis naar Japan.

Zicht op de Herfstberg Fuji in Japan, China

Japan is een van de veiligste reislanden

Tourlane heeft samen met zijn reisveiligheidsadviseur een lijst met kerncriteria en tips opgesteld om u te helpen bij het kiezen van een veilige bestemming. Japan is een van de veiligste bestemmingen tijdens Corona.

De beste bezienswaardigheden in Japan

1. Berg Fuji

Beelden van de besneeuwde top van de berg Fuji, de hoogste berg van Japan, zijn wereldwijd bekend. Niet voor niets staat de majestueuze vulkaan sinds 2013 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Elk jaar beklimmen zo'n 300.000 mensen de top van de berg Fuji-San, zoals de berg door de Japanners respectvol wordt genoemd.

2. Kinkaku-ji

In Kyoto zijn er talrijke indrukwekkende tempels en heiligdommen. Maar de Kinkaku-ji is vooral adembenemend, omdat de grote zaal helemaal bedekt is met bladgoud. Deze omstandigheid is ook de reden waarom het "Gouden Paviljoen" wordt genoemd. Als de zon schijnt en het sprankelende gebouw wordt gereflecteerd in de omringende vijver, zult u versteld staan.

3. Kiyomizu-dera

Een andere bezienswaardige tempel in Kyoto is de Kiyomizu-tempel, de tempel van het zuivere water. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. De weg naar de tempel is bezaaid met tal van souvenirwinkels waar u langs kunt wandelen en speciale souvenirs kunt kopen.

4. Fushimi Inari Taisha

Naast de berg Fuji is het Fushimi Inari Taisha Shrine waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheid van Japan. Het heiligdom, een van de oudste in Kyoto, ligt in het zuiden van de stad. Meer dan 1000 scharlaken bogen, de zogenaamde torii, vormen bijna eindeloze tunnels die op u wachten om door te lopen. Om nog maar te zwijgen van de geweldige souvenirfoto's die u hier kunt maken.

5. Arashiyama

Een heel bijzondere ervaring is de wandeling door het bamboebos van Arashiyama, heel dicht bij Kyoto. Hier kunt u luisteren naar het geritsel en gekraak van de bamboestokken, die tot tien meter hoog zijn, in de wind. Vooral in de schemering is het licht hier bijna magisch. U kunt het bos ook met de fiets of met een riksja verkennen. Minder

Een reis vol traditie

Een reis door Japan biedt een scala aan traditionele ervaringen en dit blijkt al uit het soort overnachtingen die u hier kunt hebben. In een ryokan, een typisch Japanse herberg, slaapt u achter schuifdeuren die bedekt zijn met handgeschept papier op futons die direct op de vloeren van matten met rijststro worden gelegd. Een bad in een onsen, een hete bron, is ook niet te missen. De sakura, de Japanse kersenbloesem, is ook een absoluut hoogtepunt en een belangrijk symbool van de lokale cultuur. In deze periode vinden talrijke festivals plaats, die Hanami worden genoemd, om de schoonheid van de bloesem te vieren.

Minder traditioneel, maar toch een echte ervaring, is de rit met de Shinkansen Bullet Train. Deze snelle trein brengt u tot 443 kilometer per uur naar uw bestemming, is ongeëvenaard in termen van stiptheid en is niettemin een van de veiligste vervoersmiddelen ter wereld. Minder

Praktische informatie over Japan

Andere reisbestemmingen in Azië

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie