Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de berg Fuji in Japan tijdens kersenbloesemtijd

Kersenbloesem: 7 dagen Japan met Gids

Beleef de witte bloemenzee van Kyoto en Tokio.

 • Vanaf 7 dagen

 • Particulier beheerd

 • Maart - April

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Japan
 4. Kersenbloesem: 7 dagen Japan met Gids

Reisroute: Kersenbloesem in Japan met Tokio & Kyoto

Wij hebben deze reis naar de kersenbloesem in Japan al voor onze klanten kunnen realiseren. Het brengt u naar de hoofdstad Tokio en naar het culturele centrum van Japan Kyoto. Zou u deze of een soortgelijke reis willen maken? Onze experts zullen uw persoonlijke avontuur samenstellen, geheel volgens uw wensen!

Hoogtepunten op deze reis:

 1. Tokyo

 2. Hakone

 3. Kersenbloesem

 4. Kyoto

 5. Arashiyama

 6.  Minder
Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

1. Tokio

Youkoso, welkom in Japan! U landt op de luchthaven van Tokio, de bruisende hoofdstad van het land. In deze uitgestrekte stad ontmoet een cultuur vol traditie een uitgesproken passie voor alles wat futuristisch is. Vrijwel geen andere stad combineert het verleden en het moderne op zo'n bijzondere manier. Nadat u op de luchthaven bent opgewacht en naar uw comfortabele bus bent gebracht, die u naar uw hotel brengt, rijdt u met andere reizigers door de levendige straten van de metropool en krijgt u een eerste indruk van de indrukwekkende diversiteit en de gevarieerde ervaringen die u hier te wachten staan. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan in uw kamer na uw aankomst of ga op eigen gelegenheid op verkenning. Duik in de stad en laat u betoveren door de stad welke om iedere straathoek lijkt te veranderen.

Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

2. Hakone

Na het ontbijt gaat u zelfstandig op weg naar de Hamamatsucho Bus Terminal. Sluit u aan bij andere reizigers voor een excursie van een hele dag naar Mount Fuji en Hakone. Na het ontbijt gaat u op weg naar de Hamamatsucho Bus Terminal. Samen met andere reizigers gaat u een hele dag op excursie naar de berg Fuji en Hakone. Uw bus brengt u eerst naar het 5e bergstation van Subaru, op 2.300 meter boven de zeespiegel. Verheug u op adembenemende uitzichten, per slot van rekening bent u hier - letterlijk - boven de wolken. Na de lunch maakt u een boottocht op Lake Ashi, een kratermeer op de zuidwestelijke wand van de caldera van Mount Hakone, bijna 3000 jaar geleden gevormd door een enorme vulkaanuitbarsting. Geniet van het schilderachtige uitzicht op de machtige berg Fuji terwijl u ontspant en over het meer vaart. Deze onvergetelijke excursie eindigt met een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Komagatake. U brengt hier ongeveer een uur door en kunt de top op uw gemak verkennen. U kunt ook de kabelbaan nemen naar het spirituele Hakone-schrijn Mototsumiya (Original Shrine), dat op de bergtop ligt. Vanuit Hakone keert u per bus terug naar Tokio. . . Uw bus brengt u eerst naar het 5e bergstation van Subaru, op 2.300 meter boven de zeespiegel. Verheug u op adembenemende uitzichten, per slot van rekening bent u hier - letterlijk - boven de wolken. Na de lunch maakt u een boottocht op Lake Ashi, een kratermeer op de zuidwestelijke wand van de caldera van Mount Hakone, bijna 3000 jaar geleden gevormd door een enorme vulkaanuitbarsting. Geniet van het schilderachtige uitzicht op de machtige berg Fuji terwijl u ontspant en over het meer vaart. Deze onvergetelijke excursie eindigt met een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Komagatake. U brengt hier ongeveer een uur door en kunt de top op uw gemak verkennen. U kunt ook de kabelbaan nemen naar het spirituele Hakone-schrijn Mototsumiya (Original Shrine), dat op de bergtop ligt. Van Hakone, neem de bus terug naar Tokyo.

Uitzicht op de berg Fuji in Japan tijdens kersenbloesemtijd

3. Kersenbloesem

Vandaag is volledig gewijd aan de kersenbloesems. Na het ontbijt vertrekt u zelfstandig naar het Keio Plaza Hotel Tokyo Main Tower 3F. Samen met andere reizigers rijdt u van hieruit naar de mooiste plekjes om de kersenbloesem te bewonderen in de hoofdstad van Japan. Shinjuku Gyoen Park is uw eerste stop. De tuin, die in 1906 voor de keizerlijke familie werd geopend, herbergt 65 verschillende soorten kersenbomen. Door deze diversiteit is de kans groot dat u zich hier vergaapt aan prachtige, bloeiende kersenbomen. Uw weg gaat verder naar het grootste park van Tokio, het Showa Kinen Park, waar ongeveer 1.500 kersenbomen staan. Verheug u op een bezoek aan een tuin waar 200 bomen in een ruime weide staan en op een wandeling over de Sakurabashi-brug, vanwaar u de met kersenbomen omzoomde rivieroevers kunt bewonderen. Er staan ook vele andere uitkijkpunten in het indrukwekkende park op het programma waar u een glimp van de tere bloesems kunt opvangen. Maar u kunt hier ook andere betoverende planten en bloemen bewonderen, waaronder tulpen, koolzaadbloesems en bonsaibomen.Vervolgens krijgt u een heerlijke, authentieke lunch geserveerd in een voormalige ryokan, een typisch Japans hotel. Als bekroning van de dag gaat u naar het observatiedek van de Tokyo Tower, die zich 150 meter boven de grond bevindt en u een spectaculair uitzicht biedt over de hele stad en de talrijke bloeiende bomen in alle hoeken en gaten."

Kyoto Fushimi Inari Taisha

4. Kyoto

Vandaag moet u afscheid nemen van Tokio. Na het ontbijt ontmoet u een van onze medewerkers in de hotellobby en neemt u het openbaar vervoer naar het station van Tokio. Hier ontvangt u uw tickets van onze medewerker, die u ook zal helpen aan boord te gaan van de Shinkansen Bullet trein naar Kyoto.In Kyoto wordt u al verwacht door een van onze andere medewerkers, die u zal opwachten en u naar uw taxi zal brengen, die u naar uw hotel zal brengen. Nadat u in uw hotel bent ingecheckt, kunt u de rest van de dag vrij besteden.

japan Kyoto Arashiyama

5. Arashiyama

Vandaag zult u zich geheel wijden aan de "Sakura", de kersenbloesem. Na het ontbijt in het hotel, gaat u op weg naar het ontmoetingspunt in het Karasuma Kyoto Hotel. Samen met andere reizigers begint u uw verkenningstocht van een volle dag in het teken van de bloeiende kersenbomen. U kunt zich verheugen op een bezoek aan de Ninna-ji Tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Rond de tempel staan Omuro kersenbomen, die tot de laatbloeiende soorten behoren. Zodra deze bomen bloeien, is het kersenbloesem seizoen in Kyoto over het algemeen ten einde. Als de bomen hier nog niet in volle bloei staan, bezoek dan in plaats daarvan de Goten, d.w.z. de tuinen en het paleisgebouw op het tempelterrein. Vervolg uw weg naar de Tenryu-ji Tempel, een van de meest populaire bezienswaardigheden van heel Kyoto. Tegen de achtergrond van de berg Arashiyama staan in de bijbehorende tuin verschillende soorten kersenbomen op u te wachten. Daarna maakt u een wandeling door het Arashiyama district met zijn beroemde bamboebos. Geniet hier van wat vrije tijd en ga lunchen. Daarna bezoekt u de Kitano Tenmangu Shrine, een gebedsplaats uit de 10e eeuw, en de Hirano Shrine. Rondom het Hirano-schrijn staan ontelbare kersenbomen, net als bij het Heian Jingu-schrijn. De roze bloesems hier worden bijzonder mooi weerspiegeld op het oppervlak van de vijver, midden in een idyllische tuin. Tenslotte rijdt u langs de Kawabata-dori straat en kunt u vanuit uw bus de bloeiende kersenbomen aan de oevers van het Okazaki kanaal en de Kamo rivier bewonderen.

Straat in Kyoto, Japan

6. Vertrek

Het is tijd om afscheid te nemen van Kyoto. Na het ontbijt kunt u de tijd tot uw vertrek naar eigen wens indelen. Ongeveer vijf en een half tot zes uur voor vertrek ontmoet u een van onze medewerkers in de lobby die u per taxi naar de bushalte op de luchthaven zal brengen. De bus brengt u verder naar de luchthaven en u begint aan uw verdere reis, onvergetelijke ervaringen en unieke belevenissen in uw bagage. Sayonara, tot ziens!

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Misschien vindt u deze aanbiedingen ook interessant

 1. De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

  vanaf

  € 5.369

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

  vanaf

  € 2.089

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

  vanaf

  € 3.695

  excl. vlucht (p.p.)