Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

Traditioneel Japan: 7 dagen

Via Tokyo, Kyoto naar Osaka

 • Vanaf 7 dagen

 • Transfer

 • Maart - Mei

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Japan
 4. Traditioneel Japan: 7 dagen

Reisroute: Traditioneel Japan via Tokio, Kyoto & Osaka

Bent u klaar voor een op maat gemaakt avontuur in Japan? Ontdek de levendige hoofdstad Tokio, het spirituele centrum Kyoto en de stad van 808 bruggen, Osaka. Talrijke tempels en heiligdommen met schilderachtige tuinen wachten erop ontdekt te worden, evenals witte kastelen, schitterende paleizen en 's werelds langste hangbrug. Neem deel aan een traditionele theeceremonie en ontwikkel een diep begrip van het fascinerende land dat u bezoekt. Japan heeft elke dag onvergetelijke ervaringen en magische momenten voor u in petto.

De hoogtepunten van deze route:

 1. Aankomst in Tokio

 2. Tokio

 3. Tokio naar Kyoto

 4. Kyoto

 5. Himeji

 6. Osaka

 7. Vertrek

 8.  Minder
Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

1. Aankomst in Tokio

Youkoso, welkom in Japan! U landt op Narita Airport, in Tokyo, de bruisende hoofdstad van het land. In deze uitgestrekte stad ontmoet een cultuur vol traditie een uitgesproken passie voor alles wat futuristisch is. Vrijwel geen andere stad combineert het verleden en het moderne op zo'n bijzondere manier. De comfortabele luchthavenlimousinebus voert u door de levendige straten van de metropool en geeft u een eerste indruk van de indrukwekkende diversiteit en de gevarieerde ervaringen die u hier te wachten staan. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan in uw hotel na uw aankomst of ga op eigen gelegenheid op verkenning. Laat u betoveren door de stad haast die om iedere straathoek lijkt te veranderen.

Japan Tokyo Skytree

2. Tokio

Na het ontbijt staat u dag vandaag volledig in het teken van de pulserende wereldstad Tokio. Leer de hoofdstad vanuit vogelperspectief kennen: Vanaf de 333 meter hoge Tokyo Tower, die doet denken aan de Eiffeltoren in Parijs, geniet u van een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte stad. Tijdens de aansluitende traditionele theeceremonie krijgt u opnieuw een gedetailleerd inzicht in de Japanse cultuur met zijn bijzonderheden. Geniet van uw kopje heerlijke groene thee, vergezeld van zoetigheden die typisch zijn voor het land. Na de lunch brengt u een bezoek aan de keizerlijke familie, althans bijna. Het keizerlijk paleis wacht op u als een uitgebreid complex, maar u kunt er slechts een bepaald deel van bezoeken. Kijk uit naar de Oostelijke Tuin en de beroemde Nuji Stenen Brug met twee bogen. De idyllische tuin wacht op u met een verscheidenheid aan exotische bloemen en geeft u een gevoel van de imposante omvang van het keizerlijk paleis en de macht die Japan ooit had. Een boottocht op de Sumida rivier laat u de bijzondere sfeer van Tokyo op een nieuwe manier ervaren, voordat u uiteindelijk de Sensoji Tempel bezoekt, de oudste en belangrijkste tempel van de stad. Op weg naar het indrukwekkende gebouw passeert u eerst de Donderpoort, die met zijn enorme lantaarn het symbool van Asakusa is. Direct achter de poort wacht de levendige Nakamise winkelstraat op u, waar u typische Japanse souvenirs kunt inslaan, zoals yukata waaiers of plaatselijke zoetigheden. Slenter langs de kleurrijke kraampjes en laat u meevoeren naar de Edo-periode; Nakamise Street is immers een van de oudste winkelstraten van Japan.

Shinkansen 700 en N700 series in Japan

3. Tokio naar Kyoto

In de ochtend is het tijd om afscheid te nemen van Tokio. Na het ontbijt rijdt u naar het station van Tokio en neemt u de sneltrein naar het station van Kyoto. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de namiddag vertrekken we naar de bakermat van de Japanse cultuur, Nara. In de 8e eeuw bevond zich hier de eerste permanente hoofdstad van Japan. De meeste indrukwekkende tempels dateren uit deze periode, en u zult de Todaiji Tempel bezoeken. Het imposante houten bouwwerk, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, wacht op u met het grootste Boeddhabeeld van Japan, dat uit brons werd gegoten en meer dan 15 meter hoog is. Na het imposante schouwspel en de rest van het tempelcomplex te hebben bekeken, gaat de reis verder naar Kasuga Taisha Shrine, die u bereikt via een pad met stenen lantaarns. Het is gelegen in het Nara Park, waar ongeveer 1.000 tamme herten leven, die u kunt voeren met speciale koekjes. Tegen de avond bereikt u Kyoto weer, waar u de dag ontspannen kunt afsluiten.

Kyoto Fushimi Inari Taisha

4. Kyoto

Verken Kyoto vandaag. U begint bij het kasteel van Nijo, dat dateert uit de 17e eeuw en ooit de zetel was van de shogun, de leider van de samoerai. Het complex is omgeven door een schilderachtige landschapstuin van waaruit u de buitenmuur van het complex kunt beklimmen. Ga verder naar een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, de Kinkaku-ji, ook bekend als het Gouden Paviljoen. De indrukwekkende hoofdzaal is helemaal met bladgoud bedekt. Het gebouw, glinsterend in de zon, wordt ook weerspiegeld in de omliggende vijver - een betoverend gezicht! Het Keizerlijk Paleis, gelegen in het midden van Gosho Park, is uw volgende halte (behalve op maandag). Op maandag (of dinsdag als maandag een feestdag is) kunt u in plaats daarvan Kitano Tenmangu Shrine bezoeken, een 10e-eeuwse gebedsplaats. Nadat u zich hebt gesterkt met een lunch, wacht u een wandeling door duizenden rode poorten, die moeten bijdragen aan een goede oogst en tevens een super fotomotief vormen, bij de Fushimi Inari-Taisha, een van de oudste heiligdommen van Kyoto. Bewonder vervolgens de boeddhistische houtsnijkunst in de 120 meter lange Sanjusangen-do tempelhal, voordat u van een prachtig uitzicht over de hele stad geniet vanaf de Tempel van het Zuivere Water, de Kiyomizu-dera. Uw tour eindigt in de vroege avond en u kunt de rest van de dag besteden zoals u wilt.

Himeji kasteel bij Kyoto, Japan

5. Himeji

Kijk uit naar een excursie naar het Witte Reiger Kasteel in Himeji vandaag. Na het ontbijt neemt u de trein van Kyoto naar de stralend witte bezienswaardigheid, die sinds 1993 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het indrukwekkende bouwwerk troont op een heuvel in het midden van de stad en wordt beschouwd als het meest uitgebreide en tevens het mooiste kasteel van Japan. Verken het complex met zijn vele torens en het aangrenzende park op uw gemak. Na de lunch vervolgt u uw reis per trein naar Maiko Station. Wandel hier langs de Maiko Marine Promenade, die zich, geheel verglaasd, 50 meter boven de zee bevindt in de langste hangbrug ter wereld, de Akashi Kaikyo Brug. Vanaf Maiko Station brengt uw reis u uiteindelijk terug naar Kyoto, waar u in de vroege avond aankomt.

Osaka Umeda Sky Building

6. Osaka

Vandaag wijdt u zich aan de stad Osaka, die aan de gelijknamige baai ligt. Vanwege de vele kanalen en rivieren, en de overeenkomstige hoeveelheid bruggen, staat Osaka ook bekend als de "Stad van 808 bruggen". Ook hier kunt u zich verheugen op historische gebouwen, charmante tuinen en een levendige culturele en restaurantscène om te ontdekken. s Ochtends reist u met andere gasten per trein vanuit Kyoto en bezoekt u eerst het Umeda Sky Building, het herkenningspunt van Osaka. Op de bovenste verdieping wacht het observatorium van de Drijvende Tuinen op u, van waaruit u alle hoeken van de stad kunt overzien. Geniet van dit adembenemende uitzicht op een hoogte van 170 meter, op mooie dagen kunt u zelfs tot Awaji Island kijken. Na de lunch gaat u naar de historische kant van de stad: u bezoekt het prachtige Osaka Kasteel, oorspronkelijk gebouwd aan het eind van de 16e eeuw. In de hoofdtoren, die werd gereconstrueerd met donaties van de inwoners van de stad, is een museum gevestigd dat is gewijd aan de bouwer en rijksunificeerder Hideyoshi Toyotomi. Tijdens een boottocht op de Ogawa rivier leert u Osaka opnieuw kennen vanuit een nieuw perspectief en ontdekt u meer historisch belangrijke plaatsen en gebouwen langs de oevers. Na deze afwisselende excursie keert u per trein terug naar Kyoto. Geniet van uw laatste avond in het spirituele centrum en laat alle ervaringen van de afgelopen dagen de revue passeren.

Nu is het tijd om het land te verlaten en naar huis te vliegen. Wij wensen u een goede vlucht!

7. Vertrek

Het is tijd om afscheid te nemen van het fascinerende Japan. Na het ontbijt bent u vrij om uw tijd te besteden zoals u wilt tot uw reis naar huis. U wordt bijtijds van uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht, met onvergetelijke en unieke ervaringen in uw bagage. Sayonara, tot ziens!

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Misschien vindt u deze aanbiedingen ook interessant

 1. Uitzicht op de berg Fuji in Japan tijdens kersenbloesemtijd

  vanaf

  € 1.829

  excl. vlucht (p.p.)

 2. De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

  vanaf

  € 5.369

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

  vanaf

  € 3.695

  excl. vlucht (p.p.)