Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

Hiroshima reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan
  4. Hiroshima

  Onze tips voor uw reis naar Hiroshima

  Hiroshima is waarschijnlijk bij de meeste mensen vooral bekend vanwege de ontploffing van de eerste atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds het ongeluk is de stad echter met veel moeite herbouwd en inmiddels uitgegroeid tot een moderne miljoenenstad. Brede straten, veel groene en harmonisch op elkaar afgestemde gebouwen wachten op u in het voormalige keizerlijke hoofdkwartier. Het verlangen naar duurzame vrede is echter alomtegenwoordig in deze toekomstgerichte stad en zorgt voor een heel bijzondere sfeer.

  1. Hiroshima Vredespark

   Vredespark

   De belangrijke mijlpaal van de stad

  2. Hiroshima Shukkei-en

   Shukkei-en

   Een park van meesterlijke tuinkunst

  3. Hiroshima Itsukushima Shrine

   Itsukushima Shrine

   Een indrukwekkend heiligdom niet ver van de stad

  De 7 hoogtepunten van Hiroshima

  1. Vredespark

  Tussen de twee rivieren Otagawa en Motyasugawa ligt het Vredespark, ooit het bankencentrum van Hiroshima en de plaats waar de atoombom in augustus 1945 ontplofte. Hier kan de omvang van de catastrofe tot op zekere hoogte worden geraden. Het belangrijkste gedenkteken is de cenotaaf, een nagemaakt zadel van een kleipaard waarop de namen van alle slachtoffers zijn vastgelegd. Het herkenningspunt van de stad, de atoombomkoepel, bevindt zich hier ook. Het is de ruïne van de voormalige Kamer van Koophandel en Industrie, die sinds 1996 ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

  2. Vredesmuseum

  Het Vredespark is gecentreerd rond het Vredesmuseum, niet ver van de Atoombomkoepel. Het documenteert de tijd voor, tijdens en na de val van de atoombom in de Tweede Wereldoorlog. De stichting die deel uitmaakt van het museum verzamelt niet alleen memorabilia en getuigenissen van de slachtoffers, maar is ook actief in de internationale vredesbeweging. Als u van plan bent een bezoek aan Hiroshima te brengen, houd er dan rekening mee dat het museum erg emotioneel en verontrustend kan zijn. De tentoonstelling illustreert echter ook de hoop en het verlangen van de Japanners naar duurzame vrede.

  3. Het meisje Sadako

  U komt ook langs een monument in het vredespark dat een kind met uitgestrekte armen toont: het meisje Sadako. Ze overleefde het bombardement, maar werd later ziek van leukemie en vouwde 1.000 origami-kraanvogels in de hoop dat ze zou herstellen. Sinds haar dood het jaar daarop hebben kinderen over de hele wereld papieren kraanvogels gevouwen, die vervolgens als een teken van hoop en ter ere van Sadako rond het monument worden geplaatst.

  4. Shukkei-en

  U kunt zich verheugen op vier hectare meesterlijke tuinkunst: Shukkei-en, die rond 1620 door de toenmalige kasteelheer Hiroshima werd gecreëerd. Shukkei betekent vertaald zoiets als "samengeperst landschap" en echt: je kunt hier bijna alle typisch Japanse landschappen ontdekken. In het midden is er de vijver Takuei met verschillende kleine eilandjes waarop pijnbomen groeien. Ten westen van de landschapstuin bevindt zich het Prefectural Art Museum, dat volledig van glas is gemaakt en u meeneemt op een reis door de kunstscene van Hiroshima, Japan en zelfs heel Azië in verschillende tentoonstellingen.

  5. Hiroshimajo

  Het Karperkasteel, Hiroshima-jo, was na de bouw in 1589 250 jaar lang de residentie van de Asano-clan. De hoofdtoren werd vernietigd door de explosie van de atoombom, werd in 1959 gereconstrueerd en dient nu als museum voor de geschiedenis van de stad voor de Tweede Wereldoorlog. Vooral de Samoerai-cultuur wordt op een levendige manier dichterbij gebracht. In het entreegebied kunt u bijvoorbeeld traditionele harnassen en helmen passen en unieke souvenirfoto's maken.

  6. Hiroshima Kunstmuseum

  Het Hiroshima Art Museum wacht op u in Chuo-koen, het Central Park van de stad, niet ver van het kasteel. Het werd ingehuldigd in 1978 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Bank van Hiroshima, een symbool van vrede. De collectie omvat kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw, met een focus op Franse meesters onder invloed van Japanse kunst, en vice versa. Kinderen zullen genieten van het nabijgelegen Kindermuseum voor Cultuur en Wetenschap.

  7. Itsukushima Shrine

  Als u tijd heeft, is het Itsukushima Shrine zeker een bezoek waard op uw Hiroshima reis. Slechts ongeveer 45 minuten met de trein en de veerboot van Hiroshima is het imposante Itsukushima Shrine met zijn beroemde Torii Gate. De poort is omgeven door water bij vloed en geeft de indruk dat er gezwommen wordt. Het heiligdomcomplex, dat nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, bestaat uit verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn door promenades en ondersteund worden door zuilen over de zee. Minder

  Op deze reizen kunt u Hiroshima ontdekken

  1. De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

   vanaf

   € 5.369

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

  1. Straat in Kyoto, Japan

   Kyoto

  2. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  3. Skyline in Osaka, Japan

   Osaka

  4. Herten in Nara bij de tempel

   Nara

  5. Japan Sapporo Skyline uitzicht

   Sapporo

  6. Kleine straat in Takayama, Japan

   Takayama