Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

Culturele reis door Japan met gids

Op een ontdekkingstocht in het Land van de Rijzende Zon.

 • Vanaf 15 dagen

 • Particulier beheerd

 • Maart - Mei

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Japan
 4. Culturele reis door Japan met gids

Een reis door de Japanse cultuur van Tokio naar Nara

De reisroute loopt van de pulserende hoofdstad Tokio via het spirituele centrum Kyoto naar het Fuji Hakone National Park. Zou u deze of een soortgelijke reis willen maken? Onze experts zullen uw persoonlijke avontuur samenstellen, geheel volgens uw wensen!

De hoogtepunten van de reis:

 1. Aankomst in Tokio

 2. Tokyo

 3. Fuji Hakone Nationaal Park

 4. Van Tokyo naar de Kiso Vallei

 5. Kiso Vallei

 6. Van de Kiso Vallei naar Takayama

 7. Takayama

 8. Shirakawago

 9. Kanazawa

 10. Van Kanazawa naar Hiroshima

 11. Hiroshima

 12. Van Hiroshima naar Kyoto

 13. Kyoto

 14. Nara en Fushimi

 15.  Minder
Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

1. Aankomst in Tokio

Youkoso, welkom in Tokyo! In de levendige hoofdstad ontmoet een cultuur vol traditie een uitgesproken passie voor alles wat futuristisch is. Nadat u op de luchthaven bent opgewacht en in een comfortabele bus naar uw hotel bent gebracht, rijdt u door de levendige straten van de metropool. Zo krijgt u een eerste indruk van de indrukwekkende diversiteit en de gevarieerde ervaringen die u hier te wachten staan. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan in uw hotelkamer of spring in het gewoel en laat u betoveren door de stad, die om elke straathoek lijkt te veranderen.

Japan Tokyo Senso-ji

2. Tokio

Vandaag zult u zich volledig wijden aan de pulserende megametropool Tokio. Na het ontbijt gaat u op verkenning en krijgt u een idee van het dagelijkse leven in de Japanse hoofdstad - u neemt het openbaar vervoer. Begin uw avontuur in de wijk Asakusa, waar u zich zult onderdompelen in het "oude Tokio" tijdens een bezoek aan de Sensoji-tempel. Op weg naar de oudste en belangrijkste tempel van de stad passeert u eerst de Donderpoort, waarachter de levendige Nakamise winkelstraat op u wacht. Slenter langs de kleurrijke kraampjes en koop typische Japanse souvenirs zoals waaiers, yukata of plaatselijke zoetigheden. Nakamise Street is een van de oudste winkelstraten van het land en wacht op u met een onmiskenbaar Japanse sfeer die u terugvoert naar de Edo-periode. Neem de waterbus, een openbare veerboot, naar het Hamarikyu Park, waar tal van traditionele theehuizen en kleine vijvers te vinden zijn die - in tegenstelling tot de andere tuinen in Tokio - gevuld zijn met zeewater. Neem een pauze in een van de charmante theehuizen met een kopje matcha en gebak en laat uw ogen dwalen over de schilderachtige tuin die u omringt. In de namiddag bezoekt u de Meiji Shrine in het Shibuya district, gewijd aan keizer Meiji en zijn vrouw Shoken. Sluit deze eerste dag vol belevenissen af met een wandeling over Omotesando Boulevard voordat u terugkeert naar uw hotel.

Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

3. Fuji Hakone National Park

Na het ontbijt maakt u een excursie per bus naar het Fuji Hakone National Park. Aan het eind van uw busrit wacht u een adembenemend natuurlandschap, gekenmerkt door vulkanen, kratermeren, warmwaterbronnen en bovenal de majestueuze Mount Fuji. U rijdt naar een uitkijkplatform vanwaar u kunt genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht. Na de lunch maakt u een boottocht over het Ashi-meer, dat meer dan 3000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting werd gevormd. Tijdens een ritje met de kabelbaan leert u het indrukwekkende landschap opnieuw kennen vanuit een nieuw perspectief. s Avonds keert u per trein terug naar Tokio en wordt u van het station naar uw hotel gebracht.

4. Tokio naar de Kiso Vallei

4. Tokio naar de Kiso Vallei

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en neemt u de trein naar Nagoya. Hier stapt u over op de lokale trein en gaat u verder naar de Kiso Vallei. Leun achterover en ontspan terwijl de schilderachtige landschappen van de Japanse Alpen aan uw raam voorbijtrekken. Uw accommodatie, een ryokan in landelijke stijl, ligt op loopafstand van het station. De kamers hier zijn ingericht in traditionele Japanse stijl en bedekt met tatami matten. De schuifdeuren zijn bedekt met dun papier, washi, en 's avonds wordt uw futonbed voor u uitgerold. Geniet van deze typisch Japanse ervaring en eindig de dag ontspannen in uw ryokan.

5. Kiso Vallei

5. Kiso Vallei

Geniet van een ontspannen ontbijt in uw ryokan en richt de rest van de dag in zoals u dat wilt. De 70 kilometer lange Kiso Vallei maakte ooit deel uit van de historische Nakasendo handelsroute tussen Kyoto en Edo, nu Tokyo. Verken de wilde en romantische natuur en de goed bewaarde dorpjes hier op eigen gelegenheid. Wij bevelen een bezoek aan de intacte oude poststad Magome aan, die gemakkelijk per bus en trein bereikbaar is. Van hieruit kunt u een ontspannende wandeling van twee tot drie uur maken over het oude Nakasendo Trail, dat u door dichte bossen voert, langs schilderachtige watervallen en kleine dorpjes. Aan het eind van het pad ligt Tsumago, waar shoguns en samurais in lang vervlogen tijden halt hielden. Slenter door de smalle steegjes vol theehuizen en kleine winkeltjes en geniet van de bijzondere sfeer die u bijna terugvoert naar lang vervlogen tijden. s Avonds kunt u zich weer verheugen op een heerlijke maaltijd in uw ryokan.

Takayama Shinhotaka

6. Kiso Vallei naar Takayama

Na het ontbijt checkt u uit en loopt u zelfstandig naar het treinstation. Hier stapt u op de regionale trein naar Nagoya en verder per sneltrein naar Takayama, een charmant stadje aan de voet van de Japanse Alpen. Bij aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw ryokan. De rest van de dag is ter vrije besteding. Takayama betovert met zijn betoverende houten huizen, ontelbare sakebrouwerijen, misowinkeltjes en smalle steegjes. Bij helder weer heeft u ook een adembenemend uitzicht op het omringende bergpanorama.

Kleine straat in Takayama, Japan

7. Takayama

U ontbijt in uw ryokan en heeft de hele dag ter vrije besteding. Mis de dagelijkse Miyagawa ochtendmarkt niet, waar lokale boeren hun fruit en groenten aanbieden. Probeer de lokale specialiteit Hida voor de lunch. Na een korte busrit kunt u het openluchtmuseum Hida-no-sato bewonderen, waar sinds 1959 oude boerderijen zijn verzameld.

Historische dorpen van Shirakawago, Japan

8. Shirakawago

U ontbijt in uw ryokan en checkt dan uit voordat u zelfstandig naar het busstation van Takayama rijdt. Hier neemt u de bus die u naar Shirakawago zal brengen. Na aankomst in Shirakawago gaat u op eigen gelegenheid op verkenning. Het charmante dorp staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wacht op u met huizen in de "stijl van in gebed gevouwen handen". Kenmerkend voor deze gebouwen zijn de zeer steile, rieten daken, die geacht worden bestand te zijn tegen de sneeuwval in deze streek. De bewoners kweekten gewoonlijk ook zijderupsen onder de daken. Wandel door het oude dorp en krijg een idee van het plattelandsleven in het Japan van lang geleden. In de namiddag gaat u verder met de bus naar Kanazawa en wandelt u zelfstandig van het busstation naar uw hotel. U kunt de rest van de dag op uw gemak doorbrengen.

Kersenbloesem Higashiyama Theehuis Oude Huis Straat Kanazawa Japan

9. Kanazawa

Geniet van een ontspannen ontbijt in uw hotel en geniet van de rest van de dag zoals u wilt. Verken Kanazawa en ontdek bijvoorbeeld de Kenrokuen Garden, een van de beroemdste tuinen van Japan. Het was ooit een privé-pleziertuin, die in de loop der eeuwen met veel aandacht voor detail werd aangelegd. Wandel langs een met dennenbomen omzoomd meer, theehuizen, de eerste fontein van Japan en over kleine stenen bruggetjes. De vele kersenbomen maken een bezoek aan de Kenrokuen Garden tot een bijzondere belevenis, vooral in de lente.Aan de voet van het Kanazawa Castle wacht u de wijk Nagamachi, ooit het samurai-district, waar de samurai met hun gezinnen woonden. De smalle steegjes, oude residenties en waterkanalen creëren een heel bijzondere sfeer. Bezoek de Nomura-ke samurai residentie, een gerestaureerde apotheek die nu een museum huisvest, en het Saihitsuan Yuzen Zijdecentrum. In de laatste krijgt u inzicht in de eeuwenoude kunst van het zijdeschilderen.

Shinkansen 700 en N700 series in Japan

10. Kanazawa naar Hiroshima

U verlaat Kanazawa na het ontbijt. Neem de trein naar Shin Osaka en vandaar naar Hiroshima. De stad, die trieste faam verwierf na het vallen van de eerste atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd met veel moeite herbouwd en bewees daarmee het ongelijk van al diegenen die dachten dat zij in de toekomst onbewoonbaar zou zijn. Vandaag is Hiroshima een moderne miljoenenstad, maar het verlangen naar blijvende vrede is alomtegenwoordig. Na aankomst op het station rijdt u op eigen gelegenheid naar uw hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht doorbrengen.

Hiroshima Itsukushima Shrine

11. Hiroshima

Wijd jezelf vandaag helemaal aan Hiroshima. Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u het wereldberoemde monument ter nagedachtenis aan de kernramp, het Vredespark. Het park ligt in het midden van de stad en is ook de thuisbasis van zijn bezienswaardigheid, de Atoombomkoepel. Dit bestaat uit de ruïnes van de voormalige Kamer van Koophandel en Industrie. Maar u zult hier ook een monument van geloof en hoop vinden. Het toont het meisje Sadako, dat ooit de aanslag overleefde, maar ziek werd van leukemie en een jaar later stierf. Ze had eerder 1.000 papieren kraanvogels gevouwen, hopend op genezing. Ook nu nog sturen kinderen uit de hele wereld kraanvogels hierheen, die dan rond het gedenkteken worden geplaatst. Vervolgens neemt u de veerboot naar het heilige schrijneiland Miyajima. Dit is een van de mooiste landschappen van Japan en wacht op u op slechts enkele kilometers van de kust. Bezoek een van de beroemdste bezienswaardigheden van het land, de Itsukushima-jinja, waarvan de houten torii bij vloed boven de zee lijkt te zweven. De plek is erg in trek voor bruiloften, dus als u geluk hebt, vindt er een ceremonie plaats op het moment dat u er bent. Geniet van de bijzondere sfeer voordat u terugkeert naar Hiroshima en de rest van de dag ter vrije besteding hebt.

Hiroshima Shukkei-en

12. Hiroshima naar Kyoto

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation en neemt u de trein naar Kyoto. Check hier zelfstandig in bij uw hotel en breng de rest van de dag door zoals u wilt. In Kyoto wacht u het "oude Japan": prachtige tuinen met traditionele theehuizen waar geisha's doorheen slenteren, en tempelcomplexen waar een sublieme sfeer heerst. Met zijn 2.000 tempels en heiligdommen is Kyoto het spirituele hart van Japan. Hoewel de stad door en door modern is, hangt er altijd een lichte geur van wierook in de lucht en wordt er gebeden. In de namiddag kunt u zich verheugen op een bijzondere ervaring: tijdens een kookles leert u hoe u verse "kappo" lekkernijen kunt bereiden.

Straat in Kyoto, Japan

13. Kyoto

Ontdek Kyoto vandaag opnieuw op de meest authentieke manier: met het openbaar vervoer. U begint met een bezoek aan de Kinkaku-ji, ook bekend als het Gouden Paviljoen, waarvan de grote hal bedekt is met bladgoud. Het gebouw, glinsterend in de zon, wordt ook weerspiegeld in de vijver eromheen - een betoverend gezicht! Ga verder naar het kasteel van Nijo, dat dateert uit de 17e eeuw en ooit de zetel was van de shogun, de leider van de samoerai. Een reis door Kyoto is ook altijd een ervaring voor alle zintuigen. In de stad vindt u met Michelinsterren bekroonde restaurants, chique cocktailbars, stijlvolle cafés en traditionele noedelrestaurants, maar ook Japanse pubs, de izakaya, eethuisjes en ambachtelijke bierbars. Het centrum van de culinaire scene is de Nishiki Markt, die u hierna bezoekt. Gelegen in het centrum van de stad, wacht het op u met allerlei wonderlijke, chique en opwindende gerechten die de keuken van Kyoto te bieden heeft. Laat uw ogen dwalen over de aangeboden waren. Van ingemaakte groenten en Japanse snoepjes tot wasabizout en Japanse messen, het is er allemaal. U sluit uw gevarieerde tocht af met een bezoek aan de Kiyomizu Tempel, waarvan u vanaf het terras kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Kyoto Fushimi Inari Taisha

14. Nara en Fushimi

Vandaag kunt u zich verheugen op excursies in de directe omgeving van Kyoto. Na het ontbijt neemt u de trein naar Nara, ook bekend als de bakermat van de Japanse cultuur. In de 8e eeuw bevond zich hier de eerste permanente hoofdstad van Japan. Uit deze tijd dateren ook de meeste indrukwekkende tempelcomplexen, waarvan u de Todaiji Tempel zult bezoeken. In het houten gebouw, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, staat het grootste Boeddhabeeld van Japan, dat uit brons werd gegoten en meer dan 15 meter hoog is. Nadat u het imposante schouwspel en de rest van het tempelcomplex hebt bekeken, gaat u naar de Fushimi Inari Shrine, die al heeft gediend als filmset voor de film "The Geisha". Wandel door de arcaden van duizenden rode boogjes, de torii, de beboste heuvel op naar het heiligdom van het heiligdom en geniet van de bijzondere sfeer die hier heerst. Daarna keert u terug naar Kyoto en brengt u de rest van de dag op uw gemak door.

Nu is het tijd om het land te verlaten en naar huis te vliegen. Wij wensen u een goede vlucht!

15. Vertrek

Het is tijd om afscheid te nemen van het fascinerende Japan. Na het ontbijt reist u zelfstandig per trein naar de luchthaven en begint u aan uw reis naar huis, onvergetelijke ervaringen en unieke belevenissen in uw bagage. Sayonara, tot ziens!

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Misschien vindt u deze aanbiedingen ook interessant

 1. Uitzicht op de berg Fuji in Japan tijdens kersenbloesemtijd

  vanaf

  € 1.829

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

  vanaf

  € 2.089

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

  vanaf

  € 3.695

  excl. vlucht (p.p.)