Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Straat in Kyoto, Japan

Kyoto reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan
  4. Kyoto

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Kyoto?

  Terwijl u in Tokio van dichtbij en persoonlijk kennismaakt met het moderne Japan, kunt u in Kyoto een reis terug in de tijd maken naar het rijke verleden van het land. U kunt zich verheugen op prachtige tuinen met traditionele theehuizen, adellijke trippende geisha's en tempels met een heel bijzondere sfeer.

  Met ongeveer 2000 tempels en heiligdommen is Kyoto het spirituele hart van het land. En ook al is de stad modern en kosmopolitisch, de geur van wierook lijkt hier altijd in de lucht te hangen en er zijn zachte gebedsgezangen te horen. U kunt hier ook het traditionele handwerk ontdekken. En een bezoek aan de Nishiki Markt maakt uw bezoek aan Kyoto tot een ervaring voor alle zintuigen. Minder

  1. Kyoto Kinkaku-ji

   Kinkaku-ji

   Ook bekend als het Gouden Paviljoen

  2. Kyoto Fushimi Inari Taisha

   Fushimi Inari Taisha

   Het beroemde heiligdom met zijn duizenden Tori's

  3. japan Kyoto Arashiyama

   Arashiyama

   Het schilderachtige bamboebosje

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Kyoto?

  1. Kiyomizu-dera

  De geschiedenis van deze boeddhistische tempel gaat terug tot de 8e eeuw. De gebouwen die u vandaag de dag kunt bezoeken zijn echter uit de 17e eeuw. De tempel, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kyoto, is vernoemd naar de waterval die zich in het complex bevindt. Kiyoi Mizu betekent ongeveer vertaald "zuiver water". Sinds 1994 maakt het tempelcomplex deel uit van het zogenaamde "Historische Kyoto" en staat het nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vanaf het terras, dat met de grote zaal van de tempel op houten balken op de helling staat, kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over de stad.

  2. Kinkaku-ji

  De Kinkaku-ji Tempel staat niet voor niets ook wel bekend als het Gouden Paviljoen. De bovenste verdiepingen van de centrale hal zijn bedekt met bladgoud. Het indrukwekkende gebouw wacht op u in het midden van een tuin, direct aan de oever van een meer. Wanneer het gebouw, sprankelend in het zonlicht, wordt gereflecteerd in het wateroppervlak, zult u versteld staan. De Kinkaku-ji maakt ook deel uit van het Historische Kyoto, een UNESCO-werelderfgoed.

  3. Fushimi inari taisha

  Na de berg Fuji is de Fushimi Inari-Taisha, een van de oudste heiligdommen van Kyoto, waarschijnlijk de meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Japan. Het heiligdom met zijn duizenden scharlaken bogen wacht op u in het zuiden van Kyoto. De zogenaamde torii, die verschillende indrukwekkende lanen vormen op het terrein van de tempel, werden geschonken door families of bedrijven en worden verondersteld te helpen om een goede oogst te garanderen. Wandel door de bogen de heuvel op naar het heiligdom en maak unieke souvenirfoto's. We raden een vroeg ochtendbezoek aan voordat het echt druk wordt rond 11 uur 's morgens.

  4. Arashiyama

  Een ander hoogtepunt op uw Kyoto-reis is de prachtige wijk Arashiyama in het westen van de stad, die u met de trein in zeer korte tijd kunt bereiken. Hier, waar al 1000 jaar geleden de adel zich vermaakte, is het schilderachtige bamboebosje met dezelfde naam, waar de bamboestokken tot tien meter hoog kunnen rijzen. Loop door het ijzeren hek, de Tenryuji, en vind jezelf tussen de boomstammen ritselend in de wind. U kunt het bos te voet, op de fiets of met een riksja verkennen. Het is het beste om hier 's morgens vroeg te komen als het bos nog verlaten en rustig is.

  5. Nijo Kasteel

  Het majestueuze Nijo Castle was ooit de zetel van de shogun, de leider van de samoerai. Het werd echter slechts zelden gebruikt, omdat het hoofdkwartier van de Shogun in Edo, het huidige Tokio, was gevestigd. De vesting uit 1626 wacht op u met indrukwekkende decoraties en uitgestrekte tuinen. Besteed ook speciale aandacht aan de zogenaamde nachtegaalgangen. Deze zijn speciaal ontworpen zodat elke stap erin zacht piept en niemand er stiekem overheen kan sluipen. Vanaf de stenen funderingsmuren van de voormalige hoofdtoren heeft u ook een prachtig uitzicht over de hele vesting.

  6. Keizerlijk paleis

  Het keizerlijk paleis van Kyoto was lange tijd de residentie van de Japanse keizer. Het wacht op u in het midden van het zogenaamde Gosho-park, dat alle gebouwen binnen de muren tussen de straten Imadegawa in het noorden, Marutamachi in het zuiden, Karasuma in het westen en Teramachi in het oosten omvat. Het park is de klok rond gratis te gebruiken, het paleiscomplex zelf is in het voor- en najaar slechts een week lang open voor het publiek. U kunt echter ongeveer drie maanden van tevoren een rondleiding boeken en zo een kijkje nemen in de historische, keizerlijke kamers.

  7. Gion District

  De beroemdste wijk van Kyoto is Gion, ook wel bekend als de Geisha-wijk, want hier ontmoet u veel geisha's in hun kimono's met flitsende make-up die werken in een van de vele traditionele theehuizen of restaurants. Bezoek tijdens uw Kyoto-reis zeker een van de heiligdommen of tempels en wandel door de pittoreske straatjes van Gion. Als de lantaarns in de avonduren worden verlicht, is de buurt nog sfeervoller. Minder

  Op deze reizen kunt u Kyoto ontdekken

  1. De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

   vanaf

   € 5.369

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Uitzicht op de berg Fuji in Japan tijdens kersenbloesemtijd

   vanaf

   € 1.829

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

   vanaf

   € 2.089

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

   vanaf

   € 3.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

  1. Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

   Hiroshima

  2. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  3. Skyline in Osaka, Japan

   Osaka

  4. Herten in Nara bij de tempel

   Nara

  5. Japan Sapporo Skyline uitzicht

   Sapporo

  6. Kleine straat in Takayama, Japan

   Takayama