Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Herten in Nara bij de tempel

Nara reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan
  4. Nara

  Wat te doen tijdens uw Nara reis?

  Nara is een van de meest fascinerende steden in Japan, geen enkele andere stad biedt u een groter aantal historische gebouwen en tempels. In de 8e eeuw was Nara de hoofdstad van het Japanse rijk onder de naam Heijō-kyō. Veel van de prachtige gebouwen en complexen dateren uit deze periode en zijn door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard vanwege hun culturele betekenis. De meeste bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar en zijn gemakkelijk te voet te bereiken als onderdeel van een eendaagse stadstour.

  1. Japan Nara Tōdai-ji Tempel

   Tōdai-ji-tempel

   Het grootste houten gebouw ter wereld

  2. Nara Kasuga-Taisha

   Kasuga-Taisha

   Een uitgebreid tempelcomplex in Nara Park

  3. Nara Kofuku-ji Tempel

   Kofuku-ji-tempel

   De tempel met zijn opvallende pagodes

  De 6 beste bezienswaardigheden van Nara

  1. Tōdai-ji tempel

  De Tōdai-ji tempel, vertaald "Grote Tempel van het Oosten", wacht op u met het grootste gebouw ter wereld dat volledig uit hout is opgetrokken: de grote zaal, die ongeveer 3.000 vierkante meter meet en 50 meter hoog is. Het interieur van de tempel wordt gedomineerd door het 18 meter hoge koperen beeld van Daibutsu Boeddha. Net als de tempel dateert de Daibutsu Boeddha van rond 750. Ook het heiligdom van de Shintō-godheid Hachiman en de toegangspoort met zijn bewakingsbeelden aan beide zijden, die pas 450 jaar later werd gebouwd, zijn de moeite waard om te zien.

  2. Shintō-Shrine Kasuga-Taisha

  De weg naar dit uitgebreide tempelcomplex loopt door het Nara Park, waar meer dan 1.000 Sika herten leven, die niet bang zijn voor bezoekers. In het voorjaar veranderen de bloeiende kersenbomen het Nara Park in een wit wonderland. Rondom de tempelgebouwen staan talloze lantaarns van steen of metaal, die door de eeuwen heen door gelovigen zijn geschonken. Hoewel de Kasuga-Taisha ook zijn oorsprong vindt in de 8e eeuw, zijn de afzonderlijke gebouwen steeds weer herbouwd, maar dan in de oude vorm.

  3. Kofuku-ji tempel

  De meest prominente gebouwen van de Kofuku-ji Tempel zijn de twee pagodes Sanjūnotō en Gojūnotō. Deze laatste is de op één na grootste pagode van Japan met een hoogte van meer dan 50 meter. De drie prachtige hoofdgebouwen Hokuendō, Tōkondō en Chūkondō herbergen talrijke beeldhouwwerken en sacrale objecten die tot de belangrijkste nationale cultuurgoederen van Japan behoren. Het complex werd gebouwd in het midden van de 7e eeuw, maar werd grotendeels verwoest in 1180 tijdens de oorlog tussen twee samoerai-families. Pas iets later werd het complex opnieuw opgebouwd naar het origineel, dat u vandaag tijdens uw Nara-vakantie kunt bezoeken.

  4. Heiligdommen van Hōryū-ji

  De tempels van Hōryū-ji wachten op u in het betoverende landschap rond het stadje Ikaruga. Sommige van de tempels worden beschouwd als de oudste houten gebouwen ter wereld. De indrukwekkende vijf verdiepingen tellende pagode is bijna 1500 jaar oud en wordt beschouwd als het oudste gebouw in zijn soort op de Japanse eilanden. Ontdek talrijke standbeelden, religieuze gebouwen en zelfs voorbeelden van vroege Japanse woonarchitectuur. In de Gallery of Temple Treasures wacht u een representatieve tentoonstelling met waardevolle en ongewone stukken uit alle Japanse tijdperken.

  5. Yakushi-ji Tempel

  De boeddhistische tempel en zijn ongewone pagodes bevinden zich in de wijk Nishinokyo, ongeveer zes kilometer ten westen van Nara Park. Alle gebouwen zijn recentelijk uitgebreid gerestaureerd en geven een ongewoon authentieke indruk. Vooral het oosten van de twee pagodes is de moeite waard. De toren verbaast met een architectonische illusie. Het gevelontwerp en de trapdaken suggereren zes verdiepingen, maar er zijn slechts drie verdiepingen. De pagode Tōtō heeft het attribuut "bevroren muziek" te danken aan deze ongewone constructiemethode, omdat de vorm een muzikaal ritme lijkt te volgen.

  6. Nationaal Museum Nara

  Een bezoek aan het Nationaal Museum zal u helpen de betekenis van de tempels beter te begrijpen tijdens uw Nara-vakantie. Het elegante museumgebouw dateert uit 1894 en de gevel heeft duidelijke sporen van de Europese renaissancestijl. Bewonder religieuze artefacten en rituele voorwerpen uit Japan, maar ook uit China. De oostelijke vleugel van het Nationaal Museum is gereserveerd voor tentoonstellingen uit de "schatkamer" van de nabijgelegen Tōdai-ji tempel. Rondom het museum ligt een prachtig park met het beroemde theehuis Hassōan, een architectonisch juweel uit de Edo-periode. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

  1. Straat in Kyoto, Japan

   Kyoto

  2. Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

   Hiroshima

  3. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  4. Skyline in Osaka, Japan

   Osaka

  5. Japan Sapporo Skyline uitzicht

   Sapporo

  6. Kleine straat in Takayama, Japan

   Takayama