Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Skyline in Osaka, Japan

Osaka reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan
  4. Osaka

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Osaka?

  De op twee na grootste stad van Japan wacht op u aan de gelijknamige baai in de Kansai, op slechts drie uur rijden van Tokio. In tegenstelling tot de nogal gereserveerde inwoners van de hoofdstad, worden de inwoners van Osaka beschouwd als meer ontspannen en ontspannen. Naast historische gebouwen en levendige wijken kunt u zich verheugen op talloze bars en restaurants. De onofficiële slogan van de stad is niet voor niets "eet tot je erbij neervalt".

  1. Japan Osaka Kasteel

   Osaka Kasteel

   Een van de meest historische kastelen in Japan

  2. Japan Osaka Dotonbori

   Dotonbori

   De levendige wijk

  3. Osaka Umeda Sky Building

   Umeda Sky Building

   Voor het beste panoramische uitzicht

  Bezoek deze 6 bezienswaardigheden in Osaka

  1. Osaka Kasteel

  Het prachtige kasteel van Osaka torent majestueus boven de stad uit als een wachter. Het is een van de meest historische kastelen in Japan. In de hoofdtoren, die met giften van de inwoners van de stad werd gereconstrueerd, is een museum gewijd aan de bouwer en keizer Hideyoshi Toyotomi. Vanaf het uitkijkplatform op de achtste verdieping kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over Osaka. Het kasteel is omgeven door een idyllisch park, dat vooral tijdens de kersenbloesem een bezoek waard is.

  2. Dotonbori

  Het Namba district, waar Dotonbori is gevestigd, is waarschijnlijk het gekste deel van Osaka en moet worden ervaren tijdens uw Osaka reis. Hier staan karaokebars in de rij met grote en kleine winkels, maar ook restaurants, bars en amusementscursussen, verlicht door het licht van ontelbare kleurrijke neonreclames en neonreclames. Wandel door de kleurrijke amusementswijk en langs de gelijknamige rivier en laat u verrassen. Tijdens een boottocht leert u Dotonbori vanuit een nieuw perspectief kennen.

  3. Shitenno-ji

  De boeddhistische tempel Shitenno-ji, die terug kijkt op een geschiedenis van meer dan 1400 jaar, ligt boven Tennoji Park. De meeste gebouwen zijn echter replica's, want de tempel is meerdere malen verwoest. Vooral de vijf verdiepingen tellende pagode zal u opvallen. In de Gouden Zaal in de tempel kunt u ook het heiligdom van prins Shotoku bezoeken. In januari vindt hier het Doya Doya Festival plaats, waar jonge mannen vechten voor een amulet.

  4. Historisch museum

  In een moderne wolkenkrabber bij het kasteel wacht het Osaka Historisch Museum op u. Vanaf de trap heeft u een uniek uitzicht op de vesting. De rondleiding door het museum begint op de tiende verdieping en leidt naar de zevende verdieping. Hier leert u alles over de stad, vanaf de tijd dat Osaka de hoofdstad van Japan was tot nu. In de kelder kunt u ook de opgravingen bewonderen die hier plaatsvonden voor de bouw van de hoogbouw.

  5. Osaka Museum van Wonen en Leven

  Laten we u terugbrengen naar de Osaka van de Edo-periode. De interactieve tentoonstelling van het Osaka Museum of Housing and Living maakt het mogelijk. Wandel bijvoorbeeld door een oude kimonowinkel, een speelgoedwinkel en een badhuis. Met veel aandacht voor detail leert u de stad op een bijzondere manier kennen. Op sommige stations worden de lichten gedimd om het verstrijken van de tijd beter te voelen, en zelfs het geluid van de regen wordt nagebootst om het weer in Osaka na te bootsen. Een unieke ervaring tijdens uw verblijf in Osaka.

  6. Umeda Sky Building

  Het Umeda Sky Building is ook het herkenningspunt van Osaka. De twee glazen torens zijn met elkaar verbonden door een brug. Op de bovenste verdieping wacht de ringvormige sterrenwacht van de Drijvende Tuinen, van waaruit u elke hoek van de stad kunt overzien. Geniet van dit adembenemende uitzicht op een hoogte van 170 meter. Op mooie dagen kunt u niet alleen tot aan de haven zien, maar zelfs tot aan het eiland Awaji. Minder

  Op deze reizen kunt u Osaka ontdekken

  1. Een Japanse pagode in Tokyo ten tijde van kersenbloesem

   vanaf

   € 2.089

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

  1. Straat in Kyoto, Japan

   Kyoto

  2. Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

   Hiroshima

  3. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  4. Herten in Nara bij de tempel

   Nara

  5. Japan Sapporo Skyline uitzicht

   Sapporo

  6. Kleine straat in Takayama, Japan

   Takayama