Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Japan Sapporo Skyline uitzicht

Sapporo reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan
  4. Sapporo

  Wat te doen in Sapporo tijdens uw reis?

  Sapporo verwelkomt u als een zeer ongewone stad. De straten van deze miljoenenstad volgen een rasterachtige structuur die doet denken aan Amerikaanse steden. Er is ook een uitgebreid netwerk van ondergrondse paden die een wandeling door de stad zelfs in het koude seizoen tot een plezier maken. In de winter zijn Sapporo en omgeving een magneet voor wintersporters. Het Sneeuwfestival begin februari trekt bezoekers van over de hele wereld die de spectaculaire ijssculpturen in Odori Park bewonderen. Sapporo is ook een genot voor veeleisende fijnproevers. Het pastagerecht "Miso Ramen" is hier uitgevonden, de boerderijen in de omgeving staan bekend om hun rundvlees en de zee zorgt voor vis en zeevruchten van uitstekende kwaliteit. Bierliefhebbers kunnen in de zomer genieten van enorme biertuinen.

  1. Japan Sapporo TV Toren en Odori Park

   Odori-park

   Het groene hart van de stad

  2. Japan Sapporo Klokkentoren

   Klokkentoren

   Het historische herkenningspunt van de stad

  De 5 beste bezienswaardigheden van Sapporo

  1. Odori-park en TV-toren

  Het smalle, langgerekte Odori-park wordt beschouwd als het hart van de stad. Het park is niet alleen een plek om te ontspannen tijdens uw Sapporo-reis, maar biedt ook een perfect podium voor tal van evenementen. In de zomer worden vijf van de 13 delen van het park omgevormd tot een grote biertuin waar de plaatselijke brouwerijen zich presenteren. Aan het oostelijke uiteinde rijst de Sapporo TV-toren op, die een beetje doet denken aan de Eiffeltoren in Parijs. Vanaf het bezoekersplatform op ongeveer 90 meter hoogte is er een prachtig uitzicht op het park en de stad.

  2. Sapporo Biermuseum

  De stad Sapporo is de thuisbasis van een van de vier grote Japanse bierproducenten, de gelijknamige Sapporobrouwerij en tevens het enige Japanse biermuseum. Dit is gevestigd in een oud bakstenen gebouw, een voormalige suikerfabriek, die later een brouwerij werd voordat het werd omgevormd tot een bezienswaardig museum. Het brouwerijmuseum dankt zijn waardering als officieel cultuurmonument aan de stijlvolle ambiance. Het hoogtepunt van een bezoek is ongetwijfeld de uitgebreide proeverij die volgt en die bij de entreeprijs is inbegrepen. Ook zonder de tentoonstelling te bezoeken, kunt u in de biertuin van het museum genieten van een Sapporo-biertje.

  3. Klokkentoren

  De historische klokkentoren wordt beschouwd als het herkenningspunt van de stad. Het is minder een toren dan een deel van een delicaat gebouw. Dit voormalige assemblagegebouw is een van de oudste gebouwen in Sapporo en werd gebouwd in de jaren 1870, toen Amerikaanse regeringsadviseurs de regio hielpen bij het opzetten van een efficiënte landbouw. De klokkentoren lijkt daarom op een elegante houten villa uit het Amerikaanse Westen. Elk uur op het uur klinkt er een melodieus klokkenspel. Binnen wacht een interessant museum met een tentoonstelling over de agrarische ontwikkeling op de meest noordelijke eilanden van Japan.

  4. Hokkaidojingū

  De Hokkaidojingū is een van de weinige heilige gebouwen op Hokkaido. Het architectonisch zeer charmante en prachtig onderhouden Shinto Shrine ligt in het heuvelachtige en dichtbeboste Maruyama Park, niet ver van het centrum van Sapporo. Bijzonder indrukwekkend zijn de meer dan 1200 kersenbomen, die in hun bloeitijd de weiden en paden rond Hokkaidojingū in een sneeuwwit landschap veranderen. Een prachtig gezicht op uw Sapporo-reis. Traditioneel wordt de tempel op Nieuwjaarsdag door families bezocht. Ondanks de strenge kou in deze tijd van het jaar komen enkele honderdduizenden mensen samen in het winterpark.

  5. Teine Skigebied

  De treinreis van het centrum van Sapporo naar Teine Ski Resort met het Olympia Ski Center duurt minder dan een half uur. De Olympische Winterspelen werden hier in 1972 gehouden, de eerste Olympische Winterspelen op het Aziatische continent. Op een hoogte van ongeveer 1.000 meter biedt het Teine skigebied perfecte omstandigheden voor alle soorten wintersport. Niet minder dan 13 liften leiden naar een aantal hellingen met zeer verschillende moeilijkheidsgraden. Bijzonder spectaculair zijn de nachtelijke afdalingen op perfect verlichte hellingen. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

  1. Straat in Kyoto, Japan

   Kyoto

  2. Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

   Hiroshima

  3. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  4. Skyline in Osaka, Japan

   Osaka

  5. Herten in Nara bij de tempel

   Nara

  6. Kleine straat in Takayama, Japan

   Takayama