Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kleine straat in Takayama, Japan

Takayama reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Japan
  4. Takayama

  Wat te doen tijdens uw Takayama reis?

  Takayama wacht op u aan de voet van de Japanse Alpen, te midden van charmante landschappen. De vriendelijke stad is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen, klimtochten en wintersportactiviteiten. Het hoogtepunt van Takayama zelf is de betoverende oude stadswijk van Sanmachi Suji. Hier ontmoet u traditionele ambachtelijke bedrijven, winkels en herbergen. Wandel door de smalle steegjes met gebouwen uit de Edo-periode. Talrijke kleine musea bieden interessante inzichten in het dagelijks leven van de Japanse plattelandsbevolking.

  1. Takayama Shinhotaka

   Shinhotaka

   De Japanse Alpen van dichtbij

  2. Takayama Hida Minzoku Mura

   Hida Minzoku Mura

   Een idyllisch dorp met historische boerderijen

  Bezoek deze 5 bezienswaardigheden in Takayama

  1. Shinhotaka

  Ten oosten van de stad Takayama rijzen enkele van de meest spectaculaire pieken van de Japanse eilanden op. Naast de Okuhotaka-dake valt de Norikura-dake op. De berg is een "slapende" vulkaan, die binnenin nog steeds actief is en waarvan het topgebied wordt gekenmerkt door talrijke kratermeren en hellingen van gestolde lava. Een kabelbaan leidt in twee delen naar de helling van de Okuhotaka-dake. Het dalstation ligt op ongeveer een uur rijden en is op elk moment van het jaar een bezoek waard tijdens uw Takayama-reis.

  2. Jin'ya van Takayama

  De Jin'ya Fortress werd gebouwd in 1692, werd voortdurend uitgebreid en diende als de residentie en woonplaats van Takayama's stadsleider voor 176 jaar. Op een oppervlakte van ongeveer 8.000 vierkante meter zijn er verschillende dienstgebouwen, pakhuizen en woongebouwen, waarvan sommige nog in originele staat zijn. Bijzonder bezienswaardig is de representatieve woning, waarvan de zigzag-vormige plattegrond een levendig voorbeeld is van de Shoin-stijl. Kleine tuinen worden aan alle kamers toegewezen en de natuur wordt een integraal onderdeel van de privé-levensruimtes.

  3. Hida Kokubun-ji tempel

  De Hida Kokubun-ji, een boeddhistisch tempelcomplex uit de 8e eeuw, wacht op u in het centrum van Takayama bij het treinstation. U kunt de prachtige drie verdiepingen tellende pagode van veraf bewonderen. In de tempelgebouwen staan een aantal bezienswaardige Boeddha-voorstellingen en beelden uit verschillende eeuwen. Het binnengebied van het tempelcomplex wordt gedomineerd door een enorme ginkgoboom, waarvan de leeftijd wordt geschat op ongeveer 1.250 jaar.

  4. Openluchtmuseum Hida Minzoku Mura

  De Hida Minzoku Mura is een idyllisch dorp met ongeveer 30 historische boerderijen, die op vele plaatsen in Japan werden ontmanteld en hier trouw aan het origineel werden herbouwd. De huizen zijn tot 500 jaar oud en sommige zijn nog steeds volledig ingericht en uitgerust. U krijgt niet alleen inzicht in de woonruimtes, slaapkamers en keukens, maar ook in werkplaatsen en werkruimtes. De architectuur van de huizen is ook bijzonder indrukwekkend, met rieten of kiezelstenen daken die zich over alle verdiepingen uitstrekken en bijna tot aan de grond reiken.

  5. Tentoonstelling Yatai Kaikan

  Het traditionele Takayama-feest wordt elk jaar in april en oktober gevierd. Het gebruik vindt zijn oorsprong in de 17e eeuw, en dit vrolijke festival wordt beschouwd als een van de belangrijkste evenementen in zijn soort in Japan. U kunt zich verheugen op prachtige praalwagens die op artistieke wijze scènes uit de Japanse geschiedenis weergeven. Als u de festiviteiten in uw Takayama-reis niet kunt bijwonen, kunt u nog steeds de prachtige praalwagens bezoeken. Ze worden tentoongesteld in de Yatai Kaikan expositiehal tussen de festivals door. Minder

  Op deze reizen kunt u Takayama ontdekken

  1. De Kōfuku-ji Tempel in Nara, Japan

   vanaf

   € 5.369

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Kabelbaan in Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park Japan met de berg Fuji aan de horizon

   vanaf

   € 3.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

  1. Straat in Kyoto, Japan

   Kyoto

  2. Skyline van Hiroshima, Japan in de avond met gebombardeerde koepel

   Hiroshima

  3. Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

   Tokio

  4. Skyline in Osaka, Japan

   Osaka

  5. Herten in Nara bij de tempel

   Nara

  6. Japan Sapporo Skyline uitzicht

   Sapporo