Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de skyline van Tokio tot aan de berg Fuji

Japan

Tokio reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Tokio?

Veel steden en metropolen zouden een brug slaan tussen traditie en moderniteit, verleden en zelfs toekomst. Maar dit geldt voor geen enkele andere stad als de levendige hoofdstad van Japan, Tokio. Hier vindt u ultramoderne gebouwen en hele wijken die lijken te bestaan uit niets anders dan elektronicawinkels, maar ook prachtige tempels, het imposante keizerlijk paleis en traditionele theehuizen te midden van pittoreske parken.

 • Japan Tokyo Senso-ji

  Senso-ji-tempel

  De oudste en belangrijkste tempel van Tokio

 • Japan Tokyo Skytree

  Tokio Skytree

  Voor een adembenemend panoramisch uitzicht

 • Japan Tokyo Hakone

  Hakone

  Mount Fuji is slechts een treinritje verwijderd

De 5 beste bezienswaardigheden van Tokio

1. Tokio-toren

De Tokio-toren zal u niet voor niets herinneren aan de Eiffeltoren in Parijs. Het werd in 1958 naar dit model gebouwd in de wijk Minato, maar is met 333 meter hoger dan zijn Franse broer. Het gebouw staat ook symbool voor de westerse oriëntatie van Japan na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf twee volledig beglaasde observatieplatforms kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de stad - op een heldere dag kunt u zelfs de machtige berg Fuji zien!

2. Senso-ji tempel

In de wijk Asakusa van de stad wordt u verwelkomd door de oudste en belangrijkste tempel van Tokio, Senso-ji. Op weg naar de indrukwekkende boeddhistische tempel passeert u eerst de Donderpoort. Direct daarachter wacht de levendige winkelstraat Nakamise op u, die u terugbrengt naar de Edo-periode. Wandel langs de kleurrijke kraampjes en neem een voorraad aan typische Japanse souvenirs zoals fans, yukata of lokale snoepjes. Eenmaal bij de tempel aangekomen kunt u de 55 meter hoge, vijf verdiepingen tellende pagode bewonderen. Een bezoek hier is zeker een hoogtepunt van uw verblijf in Tokio.

3. Tokio Skytree

De Tokio Skytree torent met zijn 634 meter zelfs vele malen boven de Tokio-toren uit. Aan de voet van de toren ligt het winkelcentrum Plaza, waar u naar hartelust kunt gaan winkelen. Vanaf het uitkijkplatform op 350 meter heeft u niet alleen een adembenemend panoramisch uitzicht, maar ook restaurants, een café en diverse winkels staan hier op u te wachten. Het hoogste platform ligt op 450 meter. Vooral 's nachts is het de moeite waard om een bezoek te brengen als Tokio verandert in een zee van lichtjes.

4. Odaiba

Odaiba, in de baai van Tokio, is een populaire bestemming voor zowel reizigers als de lokale bevolking. De Regenboogbrug brengt u van het stadscentrum naar het kunstmatige eiland, waar bijvoorbeeld een replica van het Vrijheidsbeeld of het enige strand in het hele stadsgebied van Tokio te vinden is. Architectuurliefhebbers zullen genieten van de aanblik van het hoofdkwartier van Fuji Televisie, winkelliefhebbers komen aan hun trekken in de winkelstraat van Venus Fort en het Nationaal Museum voor Futurologie en Innovatie heeft een eigen planetarium en robots.

5. Hakone

Wie Tokyo een dag of twee de rug wil toekeren en zich in de adembenemende natuur van Japan wil bevinden, bereikt na een twee uur durende treinrit het Fuji Hakone National Park. Hier wachten spectaculaire landschappen op u, gekenmerkt door vulkanen, kratermeren, warmwaterbronnen en vooral de majestueuze berg Fuji. Met de Hakonepas kunt u gebruik maken van alle vervoersmiddelen binnen het park - van bussen, treinen en boten tot kabelbanen. U kunt overnachten in een ryokan, een typisch Japanse accommodatie. Een bezoek hier blijft in uw geheugen gegrift lang nadat uw verblijf in Tokio voorbij is. Minder

Ontdek ook deze bestemmingen in Japan

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie