Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Verken de grotten en lagunes rond Vang Vieng tijdens uw rondreis door Laos.

Rondreizen in Laos

Land van traagheid

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Laos

  Wat een reis door Laos uniek maakt?

  Tropische regenwouden, schijnbaar eindeloze rijstvelden, imposante berglandschappen en vriendelijke inwoners - welkom in Laos! Het Zuidoost-Aziatische land dat niet aan zee grenst, wacht op u met een landschappelijke, maar ook culturele diversiteit die zijn weerga niet kent. Niet voor niets is bijvoorbeeld de oude koninklijke stad Luang Prabang een UNESCO-werelderfgoedplaats. Er zijn ook veel spectaculaire tempels en bedevaartsoorden te bewonderen in Laos. In afgelegen bergdorpjes leert u meer over het dagelijks leven in Laos van de ontspannen bewoners. Ga op ontdekkingstocht en verken de kalksteengrotten, zwem in watervallen of leer het land van de traagheid kennen vanuit een nieuw perspectief op de "rivier van het leven", de Mekong. De dichte, weelderige groene jungle van Laos is ook de thuisbasis van de volgzame Aziatische olifanten, waar u op sommige plaatsen van dichtbij en persoonlijk mee kunt komen. Laat u betoveren door het charmante Laos.

  Ontdek deze bestemmingen in Laos

  1. Tempel Wat Ho Pha Bang in Luang Probang Laos

   Luang Prabang

  2. Gezicht op de Pha dat Luang tempel in Vientiane Laos

   Vientiane

  Zes bijzondere bezienswaardigheden in Laos

  1. Kuang Si Waterval

  Ongeveer 30 kilometer van Luang Prabang wacht de Kuang Si Waterval op u te midden van dichte groene bossen. Hier kunt u zich verheugen op verschillende natuurlijke zwembaden waarin u zich kunt verfrissen, evenals een adembenemend uitzicht vanaf het hoogste punt van de waterval. Bezoek het natuurspektakel het beste in de ochtenduren en laat de bijzondere sfeer hier ongestoord doorklinken.

  2. Pha dat Luang Stupa

  Pha That Luang is niet alleen het nationale symbool van Laos, maar ook het belangrijkste boeddhistische monument van het land. De prachtige gouden stoepa, waarvan de pijlvormige toren een volle 45 meter de lucht in gaat, bevindt zich in de hoofdstad van het land, Vientiane. Er zijn verschillende legendes rond het indrukwekkende 16e eeuwse gebouw. Men gelooft onder andere dat er een relikwie van Boeddha zelf in zit.

  3. De vierduizend Eilanden

  De 4.000 eilanden, Si Phan Don, is een idyllisch gebied in het Champasak gebied dat bestaat uit verschillende grote en kleine eilanden in de Mekong rivier. U krijgt een gevoel voor het oorspronkelijke Laotiaanse leven in de charmante dorpjes op sommige eilanden. Verken de omgeving per boot, fiets en typische lokale tuk tuk. Onderweg, met een beetje geluk, zult u de zeldzame Irrawaddy dolfijnen zien.

  4. Vang Vieng

  Tussen Luang Prabang en Vientiane, omgeven door karstformaties en regenwoud, ligt het stadje Vang Vieng. Ontspan hier te midden van schijnbaar eindeloze rijstvelden of verken de ontelbare grotten en lagunes die in de omgeving te vinden zijn. Het stadje ligt aan de oever van de Nam Song rivier, waar u 's avonds kunt kajakken of naar pittoreske zonsondergangen kunt kijken.

  5. Pak Ou-grotten

  Ten noorden van de UNESCO werelderfgoedstad Luang Prabang liggen de Pak Ou-grotten, ook wel bekend als de Boeddha-grotten, op u te wachten. Deze bijnaam komt voort uit het feit dat er in de twee kalksteengrotten talloze gouden Boeddha-beelden van verschillende grootte te vinden zijn. Na een twee uur durende boottocht door idyllische landschappen bereikt u vanuit Luang Prabang de boeddhistische plaats van aanbidding. Op weg daarheen, of na de grotverkenning, kunt u een bezoek brengen aan enkele kleine dorpjes.

  6. Mekong Rivier

  De machtige Mekong rivier loopt van noord naar zuid door heel Laos en biedt prachtige mogelijkheden om het land vanaf het water te zien. Ga bijvoorbeeld aan boord van de boot bij de Thaise grens en vaar enkele dagen rustig naar het spirituele centrum van het land, Luang Prabang. Onderweg bezoekt u verschillende dorpen van verschillende etnische groepen en krijgt u inzicht in het traditionele leven hier en krijgt u een gevoel voor Laos in zijn verschillende facetten. Minder

  Dit is wat u onder meer kunt ervaren tijdens uw reis

  Wandeling door gevarieerde landschappen

  Laos onderscheidt zich door de wilde schoonheid van de ongerepte natuur en de landschappelijke en culturele diversiteit. Verken het te voet en ontdek het land op uw gemak tijdens meerdaagse wandelingen. Steek de rijstvelden over, passeer haastige watervallen en ontmoet de bewoners van kleine nederzettingen in het midden van de weelderige jungle. Het noorden van het land is bijzonder geschikt voor trekking en wandelen. Als u in de stemming bent voor nog meer cultuur, zal het spirituele centrum van Luang Prabang of de charmante hoofdstad Vientiane u uw geld waard zijn. U zult ook gefascineerd zijn door de mysterieuze Plain of Clay Jars.

  Ontdek de opwindende fauna van het land

  In het Elephant Conservation Center in Sayaboury kunt u heel bijzondere ervaringen en intense momenten beleven: Hier heeft u de mogelijkheid om de Aziatische olifanten van dichtbij mee te maken. Bewonder de zachtaardige dieren terwijl ze samen baden en op natuurlijke wijze met elkaar omgaan, leer alles over de grijze reuzen en ondersteun de verzorgers in hun dagelijkse taken. Maar ook in de Laotiaanse wateren wachten er bijzondere dieren op u: de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen. Met een beetje geluk kunt u ze in de Mekong zien. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

   India

  2. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  3. Cambodja Droom Strandreis

   Cambodja

  4. Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

   Thailand

  5. Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

   Japan

  6. Tijdens een Vietnam-tour ontdek je spannende tempels

   Vietnam

  7. Uitzicht op de tempel tijdens een Myanmar rondreis in Azië

   Myanmar

  8. Populaire reisbestemming en het symbool van China: De Grote Muur van China

   China