Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Tempel Wat Ho Pha Bang in Luang Probang Laos

Luang Prabang reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Laos
  4. Luang Prabang

  Wat te doen tijdens uw Luang Prabang reis?

  De oude Laotiaanse koninklijke stad Luang Prabang zou een van de mooiste plekken in heel Zuidoost-Azië zijn. De gouden stoepa van Wat Chom Si, die eerbiedwaardig uit de bossen van de berg Phousi oprijst, wijst de weg in de verte. Wat Mai, in het hart van de tempelstad, is nog volledig bewaard gebleven en straalt een nobele en spirituele uitstraling uit.

  Op bijna elke hoek in Luang Prabang wordt u ondergedompeld in het boeddhistische leven van de Laotianen. De koninklijke stad aan de Mekong is ontspannen en vriendelijk. Ga gewoon zitten bij een van de lotusvijvers en kijk naar de kleurrijke drukte. Minder

  1. Luang Prabang Wat Xieng Thong

   Wat Xieng Thong

   Het oudste tempelcomplex in Luang Prabang

  2. Luang Pabang Tat Sae Watervallen

   Tat Sae Watervallen

   Een verfrissende ervaring

  3. Luang Prabang Mount Phousi

   Phousi-berg

   Voor een geweldig panoramisch uitzicht

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Luang Prabang?

  1. Koninklijk paleis van Luang Prabang

  Het Koninklijk Paleis van Luang Prabang is ooit zo ontworpen dat bezoekers die per boot via de Mekong rivier aankomen, direct aan land kunnen lopen en via een trap van Italiaans marmer in het paleis worden verwelkomd. Vandaag de dag wordt het paleis van koning Sisavang Vong, gebouwd in 1904, gebruikt als nationaal museum. In een mooie mix van Laotiaanse bouwstijl en Franse Beaux-Arts ziet het complex er uiterst elegant en gedistingeerd uit. In het museum kunt u schilderijen uit de hele wereld bewonderen en boeddhabeelden van goud, zilver, marmer en ivoor versieren. Daarnaast worden de officiële kroonjuwelen van Laos ook tentoongesteld in het koninklijk paleis. In het paleis staan nog meer fraaie gebouwen, een machtig standbeeld van wijlen de koning en romantische lotusvijvers die kenmerkend zijn voor Luang Prabang.

  2. Wat Xieng Thong

  Wat Xieng Thong is het oudste tempelcomplex in Luang Prabang en wordt beschouwd als een van de belangrijkste boeddhistische centra in Laos. De tempels, zalen en stoepa's zijn ongeëvenaard in de meesterlijke en opwindende architectuurstijl van Luang Prabang. De overlappende daken van de pagodes lijken op de rugschalen van een draak. Goud en ingewikkelde versieringen geven de gebouwen een spirituele uitstraling. Wat Xieng Thong ligt direct aan de oever waar de Nam Khan uitmondt in de Mekong. De naam vertaalt zich als "Klooster van de Stad van de Vlammenboom". Dit gaat terug naar de oorsprongsmythe van Luang Prabang. U kunt de hele legende aan den lijve ondervinden op het ruime en idyllische terrein tussen de weelderige vegetatie. Het complex omvat de wijdingszaal, de Ho Phra Mane bibliotheek en de "rode kapel". Een onvergetelijke ervaring op uw Luang Prabang reis.

  3. Wat Mai Suwannaphumaham

  Als u eenmaal in het centrum van Luang Prabang bent, het Koninklijk Paleis bezoekt en op de nachtmarkt wandelt, zult u zich op magische wijze aangetrokken voelen tot Wat Mai Suwannaphumaham. Het is de grootste en mooiste van alle tempels die u in Luang Prabang kunt bewonderen. De schoonheid ervan is zo buitengewoon dat de Chinese troepen alleen Wat Mai ("Nieuw Klooster") spaarden toen ze eind 19e eeuw Luang Prabang veroverden. De vurige rode dakpannen zien eruit als schaalpantsers die de veranda en de terrassen van de tempel overspannen. De rijkelijk vergulde reliëfs en decoraties schitteren als een droom. Ze verbeelden scènes uit de boeddhistische mythologie en nemen thema's uit de flora en fauna over. Binnen staan talloze Boeddhabeelden in de kamers, meestal gedrapeerd op altaren en sierlijke tafels.

  4. Wat Siphoutthabath

  Weg van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luang Prabang is Wat Siphoutthabath. U kunt het bereiken via een steile trap aan de voet van de berg Phousi. Wat Siphoutthabath wordt vooral gebruikt als monniksschool: De tempel schittert in de typische Luang Prabang stijl en is rijkelijk gedecoreerd. De voorstellingen verlichten het boeddhisme en het leven van de gelovigen. Hoewel de toestand van de tempel - in tegenstelling tot Wat Mai - een beetje gehavend lijkt, is een bezoek altijd de moeite waard. Vooral de avonduren zijn betoverend: dan ervaart u de avondgebeden van de monniken, die met hun zang een geestelijk klanklandschap verzorgen. Tegelijkertijd kijkt u in het oosten op de machtige Mekong. Een ontroerende ervaring die u authentieke inzichten geeft in het religieuze leven van Luang Prabang.

  5. Tat Sae Watervallen

  Of u nu een stadstour volgt of tussendoor aan de middaghitte ontsnapt; een bezoek aan de Tat Sae watervallen mag u niet missen tijdens uw Luang Prabang trip. De waterval is gelegen in Nam Khan, een paar kilometer buiten het tempelstadje. U kunt het beste een tuk tuk nemen of op een shuttlebus stappen. Maakt u een weg door het bos via promenades tot u bij de gutsende watervallen komt. De watervallen duiken in trappen naar beneden - altijd van het ene natuurbad naar het andere. Het water gloeit turquoise, is koel en verfrissend. In het grootste zwembad kunt u zelfs een duik nemen en zwemmen in een paradijselijke omgeving. Er zijn hier sanitaire voorzieningen, rustplaatsen, banken en een klein restaurant.

  6. Mount Phousi

  Het is de heilige berg van Luang Prabang: Mount Phousi markeert met 100 meter de top op het historische schiereiland. In het oosten wordt de berg begrensd door de Nam Khan. Bezoekers beklimmen Phousi meestal om twee verschillende redenen: Ofwel om hun respect te betuigen aan de talrijke Boeddhabeelden en offers te brengen in Wat Chom Si op de top, ofwel gewoon om te genieten van het spectaculaire 360° panorama over Luang Prabang en de Mekong rivier. Welke route u ook neemt, u kunt minstens 350 stappen en 30 minuten klimmen verwachten. Als u de beklimming aan de kant van Nam Khan gebruikt, komt u langs de "Voetafdruk van de Boeddha". Bovenaan staat Wat Chom Si met zijn 20 meter hoge vergulde stupa. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Laos

  1. Gezicht op de Pha dat Luang tempel in Vientiane Laos

   Vientiane