Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Plan een bezoek aan Kuala Lumpur voor uw reis naar Maleisië

Rondreizen in Maleisië

Biodiversum jungle en stadsleven

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Maleisië

Wat een reis naar Maleisië uniek maakt?

Tropisch regenwoud, zandstranden waar kokospalmen in de wind wapperen, moderne steden en prachtige tempels - welkom in Maleisië! Het land, dat door de Zuid-Chinese Zee wordt verdeeld, is altijd een belangrijke halte geweest voor de Chinezen en indianen op hun handelsroutes, en ook de Europese koloniale meesters oefenden hun invloed uit. Vandaag de dag maakt de staat in Zuidoost-Azië indruk met zowel een landschappelijke als een culturele diversiteit die het ontdekken waard is.

Ontdek deze bestemmingen in Maleisië

Bezoek deze vier bezienswaardigheden in Maleisië

1. Petronas Twin Towers

In de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, staat op 452 meter hoogte een van de hoogste gebouwen ter wereld op u te wachten. Strikt genomen zijn het eigenlijk twee gebouwen, want we hebben het over de tweelingtorens van de oliemaatschappij Petronas. Op een hoogte van 172 meter zijn de twee Petronas Torens met elkaar verbonden door een skybridge. Dit is open voor het publiek, maar je moet wel op voorhand een toegangskaartje kopen.

2. Batu-grotten

Ten noorden van Kuala Lumpur liggen de Batu-grotten, de thuisbasis van verschillende Hindoe-tempels. De weg naar de grotten leidt over kleurrijke trappen, waar je een verscheidenheid aan apen tegenkomt die graag gevoed worden. Een bijzonder hoogtepunt is het Thaipusam Festival, dat hier elk jaar eind januari of begin februari plaatsvindt.

3. De berg Kinabalu

Mount Kinabalu is met 4.095 meter de hoogste berg van Maleisië en zelfs van heel Zuidoost-Azië. Velen geloven dat het een vulkaan is, maar de Kinabalu is een gigantische granieten rots. Het is omgeven door het gelijknamige park, dat u kunt verkennen op aangewezen paden. Een klim naar de top van Kinabalu is alleen mogelijk met een gids.

4. Langkawi Luchtbrug

Reizigers die genieten van duizelingwekkende hoogtes zullen de Langkawi Sky Bridge geweldig vinden. Met 125 meter is dit een van de langste gebogen loopbruggen ter wereld. Een enkele mast ondersteunt de brug, die 100 meter boven een kloof hangt. Het architectonische meesterwerk, waarvan de onderdelen alleen door de lucht naar hier werden gebracht, is te bereiken vanaf het bergstation van de Langkawi-kabelbaan. Minder

Van nationaal park tours tot strandvakanties

Maleisië heeft een groot aantal nationale parken. Gunung Mulu National Park, gelegen op het Maleisische deel van Borneo, is zelfs een UNESCO World Heritage Site. Wandel hier niet alleen langs de klassieke paden, maar ook door een indrukwekkende onderaardse wereld van talloze grotten of langs de boomtoppaden. Tijdens tochten door het regenwoud van Maleisië kunt u het geluk hebben om exotische vogels, vlinders en de bedreigde orang-oetans te spotten. Meer over dit laatste kunt u leren in het Sepilok Orang Utan Rehabilitatiecentrum in Noord-Borneo. De kleurrijke onderwaterwereld rond Maleisië nodigt u in Penang weer uit om uitgebreid te snorkelen en te duiken.

Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies