Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Plan een bezoek aan Kuala Lumpur voor uw reis naar Maleisië

Maleisië

Reizen naar Kuala Lumpur

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur - kortweg KL - is een metropool die nooit faalt te verrassen. Te voet wandelt u door airconditioned viaducten een paar meter boven het verkeer naar de winkelcentra. De wolkenkrabbers zijn ook modern. Bezoek de beroemde Petronas Towers en wandel als contrast langs oude koloniale gebouwen. Ontdek de multiculturele kant van de stad door een bezoek te brengen aan de nachtmarkt in Chinatown of een van de vele tempels.

Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisexperts stellen een reispakket samen dat aan uw reiswensen voldoet. Minder

 • Petronas torens om te beklimmen tijdens een vakantie in Kuala Lumpur

  Petronas Towers

  Beroemde tweelingtorens met 452 meter hoogte

 • Batu Caves om te ontdekken tijdens uw vakantie in Kuala Lumpur

  Batu Grotten

  Kalksteengrotten met hindoetempel buiten de stad

 • Chinatown beleven tijdens een vakantie in Kuala Lumpur

  Chinatown

  Kleurrijke buurt met levendige Pentaling straat

De beste bezienswaardigheden van Kuala Lumpur

1. Petronas Towers

De Petronas Towers zijn het herkenningspunt van Kuala Lumpur. De tweelingtorens werden gebouwd door de petroleummaatschappij Petronas en bepalen met een hoogte van 452 meter de skyline van de stad. De gebouwen maken deel uit van het Kuala Lumpur City Center (KLCC). In de torens bevinden zich enkele honderden kantoren, maar ook een hotel, winkelcentra, banken, een kunstgalerij, een concertzaal met 865 plaatsen en het natuurwetenschappelijk museum "Petrosains". Wie wil, kan de skybridge bezoeken die de torens verbindt op een hoogte van 172 meter. Op de 86e verdieping is het observatiedek.

2. KLCC Park

Het park van de KLCC, kort voor Kuala Lumpur City Center, ligt direct aan de Petronas Towers. Het KLCC Park in het hart van de stad is een groene oase. Vooral bij het vallen van de avond komen veel bezoekers om de beroemde watershow te zien. Maar ook overdag is het 20 hectare grote park populair bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Er zijn hier groene ruimten, speelplaatsen, een meer, joggingpaden en tuinen. Wandel door het park en geniet van de tuin midden in de stad met ongeveer 2000 palmbomen en veel vogels. Aan de noordelijke rand van het park staat de Masjid-As-Syakirin moskee.

3. Batu Grotten

De Batu-grotten, ongeveer 15 kilometer buiten de stad, zijn vooral beroemd vanwege het pelgrimsfeest Thaipusam, waarbij gelovigen spiesen door hun wangen of tongen boren als onderdeel van zelf-mortificatie. Een bezoek aan de tempelgrotten is een must voor veel bezoekers van Kuala Lumpur. De kalksteengrot is het populairste tempelcomplex van de Hindoes in Maleisië. Al van verre zie u het imposante 42,7 meter hoge beeld van Murugan. 272 kleurrijke trappen leiden dan naar de heilige hoofdgrot. Al op de trap wordt u begroet door de vele apen die in de grot leven. Binnen is het schemerig, kaarsen en feeërieke lichtjes verlichten de grot, wierookstokjes hullen de ruimte in rook. Een heel bijzondere sfeer!

4. Chinatown

In Pentaling Street, het hart van Chinatown, worden elke avond talrijke kraampjes opgezet. Rode lantaarns versieren de straat. Op de avondmarkt vindt u kookwinkels met ontelbare exotische gerechten. Het is dampend en geurig en zeker de moeite waard om u een weg te banen door de lekkernijen van Chinatown. Van rokende grills tot zinderend gefrituurd voedsel, suikerzoete desserts en drankjes zoals bubble tea, er is een volledig aanbod van de Chinese keuken. Naast de eetkraampjes is er alles wat u verder maar kunt voorstellen: Souvenirs, kleding, juwelen, elektronica en nog veel meer. Talloze tempels, winkels en galeries zorgen ervoor dat u eindeloos in Chinatown zou kunnen blijven.

5. Menara Kuala Lumpur

Menara Kuala Lumpur, beter bekend als KL Tower, is met 421 meter de hoogste televisietoren van Maleisië. Op de wereldranglijst staat het op de zevende plaats. Van hieruit heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht en ziet u de Petronas Towers van bovenaf. Op een hoogte van 276 meter is er een observatiedek met een glazen vloer. Dan zijn er nog twee betaalde uitkijkplatforms: het Observation Deck en het Sky Deck. Eén ding is zeker: het uitzicht is prachtig vanaf alle plaatsen. Minder


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie