Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de tempel tijdens een Myanmar rondreis in Azië

Rondreizen in Myanmar

In het gouden land van de pagodes

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Myanmar

  Wat een reis door Myanmar uniek maakt?

  Myanmar is het land van talloze pagodes, stupas en mystiek. De grenzen van het oude Birma zijn niet lang opengesteld voor toeristen en dus kunt u een heel bijzondere cultuur en een bijna onontdekt land verkennen tijdens een rondreis met hoogtepunten zoals Inle Lake, de Sule Pagoda en Mandalay Hill. Niet voor niets wordt Myanmar beschouwd als het meest originele land in Zuidoost-Azië, overtuig jezelf en laat u betoveren door een land dat uit een verhalenboekje lijkt te zijn gevallen.

  Ontdek deze bestemmingen in Myanmar

  In Myanmar liggen levendige steden als Bagan, Mandalay of Yangon en de mystieke pagodes en tempels verspreid over het land op u te wachten. Religie is hier verankerd in het dagelijks leven. Ceremonies maken deel uit van het dagelijks leven en er zijn indrukwekkende kunstwerken te bewonderen in de tempels. Bezoek het Meer van Inle en beleef Myanmar, het gouden land, van bovenaf tijdens een ballonvaart. Myanmar is een land dat zijn bezoekers boeit. Ervaar het zelf met tips van onze experts!

  1. Zonsopgang met heteluchtballonnen - een onvergetelijke ervaring op een Bagan-vakantie

   Bagan

  2. Beleef tempels tijdens een Inwa reis in Myanmar

   Inwa

  Hoe is het eten en de cultuur in Myanmar?

  • Cultuur in Myanmar: Birmese vrouwen dragen rijstkommen naar het klooster.

   Cultuur in Myanmar

   Myanmar is een multireligieus land zonder officiële religie. De meerderheid, ongeveer 88% zijn boeddhisten. Ook een geestelijk geloof, het geloof in de Nats is nog steeds zeer wijdverbreid. Myanmar is een zeer traditioneel land. Dit komt ook tot uiting in de kleding.

  • Eten in Myanmar: Mohinga is een Birmese noedelsoep.

   Voedsel in Myanmar

   Mohinga is een Birmese noedelsoep die al als ontbijt wordt gegeten. De soep wordt bereid met een soort meerval. Naast rijstnoedels en vis bevat de soep rijst en kikkererwtenmeel en gember, citroengras, ui, knoflook en een gekookt ei voor de smaak.

  De beste bezienswaardigheden in Myanmar

  1. Inle-meer

  De drijvende dorpen en tuinen in Inle Lake zijn beroemd over de hele wereld. Bij Inle Lake kunt u de lokale vissers aan het werk zien en krijgt u een dagelijks leven te zien dat volledig door het meer wordt gevormd. Drijvende markten, handwerkplaatsen en de Cheeroot sigarenfabrieken moeten op uw route liggen.

  2. Bagan

  De Bagan Archeologische Zone brengt zo'n 2500 tempels, kloosters en pagodes samen, waarvan de meeste uit de 10e tot 14e eeuw dateren. Sommige zijn in verval geraakt, andere zijn inmiddels rijkelijk gerestaureerd. Een bezoek aan Bagan is als een reis terug in de tijd door het boeddhisme. Sommige van de tempels zijn al lang in verval geraakt, andere zijn rijkelijk gerestaureerd.

  3. Shwedagon Pagode

  De Shwedagon Pagoda in Yangon wordt beschouwd als het belangrijkste boeddhistische heiligdom in Myanmar. Elke dag maken gelovigen uit de hele wereld een bedevaart naar de pagode, die bedekt is met ontelbare lagen goud en bezaaid met diamanten en edelstenen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

   India

  2. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  3. Cambodja Droom Strandreis

   Cambodja

  4. Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

   Thailand

  5. Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

   Japan

  6. Tijdens een Vietnam-tour ontdek je spannende tempels

   Vietnam

  7. Verken de grotten en lagunes rond Vang Vieng tijdens uw rondreis door Laos.

   Laos

  8. Populaire reisbestemming en het symbool van China: De Grote Muur van China

   China