Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zonsopgang met heteluchtballonnen - een onvergetelijke ervaring op een Bagan-vakantie

Reizen naar Bagan

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Myanmar
  4. Bagan

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Bagan?

  Beleef de tempelstad Bagan in Myanmar met zijn rijke historische erfgoed en prachtige pagodes. De voormalige koningsstad maakt indruk met zijn meer dan tweeduizend sacrale gebouwen van rode baksteen. Beleef de magische plek tijdens een tocht per heteluchtballon en dompel u onder in de geschiedenis van Bagan. Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

  De beste bezienswaardigheden van Bagan

  Liefhebbers van cultuur en architectuur komen tijdens een reis in Bagan ruimschoots aan hun trekken. De historische koninklijke stad ligt op het uitgestrekte plateau van Zental Myanmar en strekt zich uit langs de oevers van de Irrawaddy-rivier. Bagan beleefde zijn bloeitijd van de 11e tot de 13e eeuw. In die tijd werd Bagan beschouwd als een boeddhistisch centrum en rezen meer dan 10.000 tempels de hemel in. Vandaag de dag zijn er nog meer dan 2.000 pagodes in Bagan en ze vormen nog steeds een indrukwekkend totaalkunstwerk dat u vooral bij zonsopgang en zonsondergang zal betoveren. Tot de mooiste tempels behoren de Shwesandaw Pagode, de Bulethi Pagode en de Ta Wet Hpaya Pagode.

  Praktische informatie voor de reis

  Bagan heeft een tropisch moessonklimaat. De droogste periode met aangename temperaturen loopt van half oktober tot en met februari.

  Voor een reis naar Bagan zijn voor Nederlandse staatsburgers een geldig visum en een paspoort met een geldigheidsduur van ten minste zes maanden vanaf de datum van vertrek vereist.

  Er zijn geen verplichte inentingen voor rechtstreekse binnenkomst vanuit Nederland. Vaccinatie tegen poliomyelitis (polio) moet beschikbaar en volledig zijn. Vaccinaties tegen hepatitis A en polio, en bij langdurig verblijf of bijzondere blootstelling kunnen ook hepatitis B, rabiës, typhus en Japanse encephalitis worden aanbevolen.

  De snelste manier om in Bagan te komen is met het vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven bij Bagan is Nyaung U Airport (NYU), die u kunt bereiken met een tussenstop via Mandalay, Yangon of Naypyidaw. Met de taxi duurt de rit van Nyaung U Airport naar Bagan ongeveer 20 minuten.

  Voor een vakantie in Bagan wordt lichte en luchtige kleding aanbevolen vanwege de hoge temperaturen. Knieën en schouders moeten bedekt zijn. Op de paklijst staan ook stevige schoenen, hoofddeksels en zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Myanmar

  1. Ervaar de Shwedagon Pagode tijdens een reis naar Yangon in Myanmar

   Yangon

  2. Ontdek tempels tijdens een reis naar Mandalay

   Mandalay

  3. Beleef tempels tijdens een Inwa reis in Myanmar

   Inwa

  Plan uw reis