Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Beleef tempels tijdens een Inwa reis in Myanmar

Reizen naar Inwa

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Myanmar
  4. Inwa

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Inwa?

  Van Mandalay reizen we naar de oude koningsstad Inwa, die 400 jaar lang de hoofdstad van het Birmese Rijk was. Inwa, in 1364 gesticht door koning Thadominbya, werd in 1527 onder de voet gelopen door de Shan en in 1752 verwoest door de Mon. Toen koning Bodawpaya in 1783 Amarapura tot hoofdstad uitriep en een aardbeving in 1841 Inwa voor een groot deel verwoestte, betekende dit het einde van de koninklijke stad. Vandaag getuigen de gedeeltelijk goed bewaarde gebouwen van de pracht en praal van het oude Birma. Laat u betoveren door de eilandstad tijdens een bezoek. Met Tourlane boekt u eenvoudig uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen! Onze reisdeskundigen zullen uw reispakket aanpassen aan uw voorkeuren.

  1. Bezoek het Bagaya klooster op een Inwa reis

   Bagaya Klooster

   Klooster uit 1834 gemaakt van donker teakhout

  2. Nanmyin wachttoren - een bezienswaardigheid tijdens een Inwa vakantie

   Nanmyin Wachttoren

   Uitkijktoren van het paleis verwoest door de aardbeving

  3. Yadana Hsemee Pagode - een must op een Inwa vakantie

   Yadana Hsemee Pagode

   Tempelruïnes met bewaarde Boeddhafiguren

  De 4 beste bezienswaardigheden van Inwa

  1. Nanmyin Wachttoren

  Ooit was het koninklijk paleis het hart van de koninklijke stad. Maar een aardbeving verwoestte een groot deel van de stad in 1838. Van het prachtige koninklijk paleis van Inwas is vandaag niet veel meer over. Naast het waterbekken kan men echter nog steeds de Nanmyin wachttoren bezichtigen, van waaruit het paleiscomplex vroeger werd bewaakt. Ook deze werd niet gespaard door de aardbeving, maar is wel herbouwd. De aanblik van de toren is nog steeds indrukwekkend! De toren, oorspronkelijk gebouwd in 1822, is 27 meter hoog en een bezoek waard om een idee te krijgen van de omvang van het oude koninklijke paleis. Nanmyin Watchtower is zeker een plek die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan de geschiedenisrijke stad Inwa.

  2. Bagaya Klooster

  Het Bagaya klooster in Inwa wordt beschouwd als een van de mooiste kloosters in Myanmar. Het Bagaya klooster is gebouwd van donker teakhout dat schilderachtig afsteekt tegen de omringende groene rijstvelden, waardoor het klooster een heel bijzondere aanblik heeft. Het hele klooster is gebouwd op 267 teakhouten boomstammen, die 18 meter hoog zijn en ongeveer 2,70 meter in diameter. Wat een architectonische prestatie! Laat bij uw bezoek het gebouw op u inwerken en let op de details: overal in het gebouw kunt u het fijn bewerkte houtsnijwerk bewonderen, niet alleen aan de buitengevel, maar ook binnen. In het gebouw vindt u ook kleine gouden boeddhafiguren. Tot op de dag van vandaag worden hier monniken opgeleid.

  3. Maha Aung Mya Bonzan Klooster

  Dit klooster is gebouwd van steen, in tegenstelling tot andere gebouwen in het complex, die vaak van hout waren gemaakt. Maar zelfs de massieve constructie kon het gebouw niet volledig beschermen tegen de zware aardbeving van 1838. Grote delen werden tijdens de aardbeving verwoest, maar kort daarna weer opgebouwd. Het klooster werd oorspronkelijk in 1818 gebouwd in opdracht van de toenmalige hoofdvrouw van de koning. Er wordt gezegd dat ze hier haar minnaar ontving. Bewonder de ingewikkelde versieringen op de buitengevel en verken het interieur met een Boeddhabeeld dat op een sokkel van glasmozaïek staat. Het klooster straalt een mystieke charme uit en is populair als fotomoment. Verken het klooster tijdens een rondleiding en laat u betoveren door deze bijzondere plek.

  4. Yadana Hsemee Pagode

  De Yadana Hsemee Pagode is een tempelruïne die nog goed bewaard is gebleven. Hier kunt u de oude charme van de tempelstad nog bijzonder goed begrijpen. Bij een bezoek kunt u prachtige Boeddhafiguren bewonderen en de bijzondere architectuur met het open dak van de pagode. Verken de pagode op eigen gelegenheid en laat u betoveren door de tempelsfeer die door de hele oude koninklijke stad Inwa hangt. Een plek die u niet snel zult vergeten, dat is zeker! Alleen al het bereiken van de eilandstad Inwa is bijzonder, per slot van rekening is het omgeven door water. Kijk uit naar een speciale reis! Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Myanmar

  1. Zonsopgang met heteluchtballonnen - een onvergetelijke ervaring op een Bagan-vakantie

   Bagan