Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek tempels tijdens een reis naar Mandalay

Reizen naar Mandalay

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Myanmar
  4. Mandalay

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Mandalay?

  Mandalay, de oude stad van de koningen, werd in 1857 gesticht door koning Mindon. Tot 1885 was dit de officiële zetel van de koningen. Maar toen de Britten het land bezetten, werden ook delen van Mandalay verwoest. Het herkenningspunt van de stad is Mandalay Hill. Vanaf hier heeft u het beste uitzicht over de stad. Kijk uit naar de pagodes en kloosters van de stad en laat Mandalay haar betovering op u loslaten. Trouwens, met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen allemaal op één plek boeken! Onze reisexperts stellen uw perfecte reispakket samen op basis van uw reissmaak en -voorkeuren. Kijk uit naar de perfecte reis!

  1. Mandalay Hill een must op een reis naar Mandalay

   Mandalay Hill

   Uitkijkheuvel met uitzicht op de stad en de pagode

  2. Kuthodaw Pagode is een must tijdens een vakantie in Mandalay

   Kuthodaw Pagode

   Pagode met 729 stoepa's

  3. Mahamuni Pagode is een must op een reis naar Mandalay

   Mahamuni Pagode

   Religieuze hart van de stad en 's werelds grootste boek

  De beste bezienswaardigheden van Mandalay

  1. Mandalay Hill

  Vanaf Mandalay Hill heeft u het beste uitzicht over de stad. Vanaf 230 meter kunt u het geweldige uitzicht bewonderen. Voor veel bezoekers is Mandalay Hill dan ook de eerste aanloophaven om een overzicht van de stad te krijgen. Vooral bij zonsondergang is de sfeer en het uitzicht bijzonder magisch! Mandalay Hill kan via twee paden in 30 tot 45 minuten worden bewandeld. Als u niet wilt lopen, kunt u een taxi nemen. Op de top, heel typisch voor Myanmar, staat ook een kleine pagode.

  2. Kuthodaw Pagode

  De Kuthodaw Pagode ligt in het noorden van de oude stad aan de voet van Mandalay Hill. De twee bezienswaardigheden kunnen dus heel goed gecombineerd worden. De Kuthodaw Pagode bestaat uit niet minder dan 729 kleine stoepa's. Op de marmeren platen zijn boeddhistische teksten geschreven, vandaar dat de Kuthodaw Pagode ook wel het "grootste boek ter wereld" wordt genoemd. Naast de witte stoepa's kan op het terrein ook de vergulde Maha Lawka Marazein Pagode worden bezocht.

  3. Mahamuni Pagode

  De Mahamuni Pagode is het religieuze centrum van Mandalay. De Mahamuni Pagode in Mandalay is een van de drie belangrijkste pelgrimsoorden van het land, samen met de Gouden Rots in Kyaikto en de Shwedagon Pagode in Yangon. Elke dag komen hier talloze pelgrims om het heiligste Boeddhabeeld van Myanmar te bedekken met kleine blaadjes goud. Vandaag is alleen het gezicht van de 3,80 meter hoge bronzen figuur nog zichtbaar. De goudlaag is in de loop der jaren gegroeid tot een dikte van 25 à 35 centimeter. Een bijzonder heilige plaats, die de plaatselijke bevolking zeer na aan het hart ligt. Om religieuze redenen mogen echter alleen mannen rechtstreeks naar de Boeddha-figuur.

  4. Shwenandaw Kyaung Klooster

  Het Shwenandaw Kyaung Klooster was ooit onderdeel van het oude koninklijke paleis. Toen koning Mindon in 1887 stierf, was zijn zoon ervan overtuigd dat zijn geest in het huis rondspookte. Zonder verdere omhaal, liet hij de structuur uit elkaar halen en hier weer opbouwen. Een goede beslissing, want dit is de enige manier om een origineel deel van het koninklijk paleis te behouden. Het werd verwoest door een verwoestende brand in 1945. Het klooster van het Gouden Paleis is beroemd om zijn filigraan houtsnijwerk, waarvan sommige het leven van Boeddha uitbeelden. In de tempelhal staat tussen de vergulde zuilen een replica van de troon van de koning.

  5. U-benen Brug

  Een van de populairste bezienswaardigheden van Groot-Mandalay is de U-benenbrug. Met zijn 1.200 meter is de U-leg brug de langste en oudste teakhouten brug ter wereld. De weg loopt ten zuiden van Mandalay bij Amarapura over het Taungthaman-meer en verbindt de twee oevers met elkaar. De naam is afkomstig van de toenmalige burgemeester U-Bein van Amarapura, die tussen 1849 en 1851, tijdens het bewind van koning Pagan, opdracht gaf tot de bouw van de brug. Om de brug te ondersteunen, werden destijds meer dan 1.060 palen van teakhout in de bodem van het meer geslagen. Het gebruikte bouwmateriaal was achtergebleven teakhout, afkomstig van de oude residenties van Inwa en Sagaing. Als fotomotief is de brug erg populair, en daarom maken veel bezoekers ook graag een boottochtje om het bouwwerk vanaf het water te bekijken. Bij zonsondergang is het uitzicht op de brug bijzonder sfeervol, dan baadt de rode zon de brug in een mystiek kleurenspel. Absoluut de moeite waard om te zien! Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Myanmar

  1. Zonsopgang met heteluchtballonnen - een onvergetelijke ervaring op een Bagan-vakantie

   Bagan

  2. Ervaar de Shwedagon Pagode tijdens een reis naar Yangon in Myanmar

   Yangon

  3. Beleef tempels tijdens een Inwa reis in Myanmar

   Inwa

  Plan uw reis