Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ervaar de Shwedagon Pagode tijdens een reis naar Yangon in Myanmar

Reizen naar Yangon

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Myanmar
  4. Yangon

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Yangon?

  Yangon was tot 2005 de hoofdstad van Myanmar en is nog steeds het economische en culturele centrum van het land. Als grootste stad van Myanmar is Yangon, bij velen nog steeds bekend als Rangoon, de toegangspoort voor bezoekers en het vertrekpunt voor een rondreis door Myanmar. De veelgelaagde culturele hoogtepunten maken Yangon tot een populaire bestemming. De Garden City trekt bezoekers aan met zijn vele parken, pittoreske koloniale architectuur en historische tempels zoals de Shwedagon Pagoda.

  Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren. Minder

  1. Shwedagon Pagode - een must tijdens een vakantie in Yangon

   Shwedagon Pagode

   Het boeddhistisch heiligdom in Myanmar

  2. Kandawgyi Lake - een must op een reis naar Yangon

   Het Kandawgyi meer

   Meer in park en groene long van Yangon

  3. Sule Pagode - een must tijdens een reis naar Yangon

   Sule Pagode

   Pagode in het midden van een rotonde in Yangon Downtown

  De beste bezienswaardigheden van Yangon

  1. Shwedagon Pagode

  De Shwedagon Pagode is het herkenningspunt van Myanmar en een van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen ter wereld. Elke dag komen talloze pelgrims naar deze plaats om te mediteren, te bidden en offers te brengen. De pagode torent 100 meter hoog uit en is vanaf veel plaatsen in de stad te zien. De gigantische pagode herbergt vele schatten. Alleen al de Chedi van de pagode is bedekt met ongeveer 60 ton goud, plus diamanten en edelstenen. Maar ook de vele heiligdommen, Boeddhafiguren en paviljoens zijn de moeite waard. Een bezoek aan de Shwedagon Pagode is bijzonder sfeervol bij zonsopgang of zonsondergang - dan baadt de pagode in het gouden licht van de zon. Een aanblik die u kippenvel bezorgt!

  2. Het Kandawgyi meer

  Het Kandawgyi Meer, niet ver van de Shwedagon Pagode, ligt in een ruim parklandschap. Het prachtige meer en het park worden beschouwd als de groene longen van de stad, dus veel inwoners en bezoekers komen hier een wandeling maken en een frisse neus halen. Wie hier door het groen wandelt, waant zich in een andere wereld. Ooit werd het meer door de Britten aangelegd als waterreservaat, tegenwoordig is het hele park een plek om te ontspannen met vele recreatiemogelijkheden die populair zijn. Sport- en recreatiefaciliteiten aan het Kandawgyimeer zijn onder meer een buitenzwembad, enkele speeltuinen en fitnessapparatuur. Vanaf het observatiedek van de Utopia Tower op de noordelijke oever van het meer hebt u uitzicht op het Kandawgyi-meer en de nabijgelegen Shwedagon Pagode. Het Karaweik Hall theater en restaurant aan de oostelijke oever van het meer is ook indrukwekkend.

  3. Liggende Boeddha

  De reusachtige liggende Boeddha is met een lengte van ongeveer 70 meter de grootste in Myanmar. De liggende Boeddha bevindt zich ten noorden van het Kandawgyi-meer in de Chaukhtatgyi Boeddhatempel en dateert uit 1907. Om de Boeddha op ware grootte te zien, kunt u op het bezoekersplatform aan de voet van het beeld klimmen.

  4. Nationaal Museum

  Als u zich wilt onderdompelen in de cultuur en geschiedenis van Myanmar, dan is het Nationaal Museum de plek om naartoe te gaan. Het Nationaal Museum in Yangon is gewijd aan Birmese kunst, cultuur en geschiedenis. Het gebouw werd in de jaren 1950 gebouwd en heeft 14 tentoonstellingen op vijf verdiepingen, zoals Birmese kalligrafie, handwerk en het traditionele plattelandsleven. Een van de belangrijkste tentoonstellingsstukken van het museum is de gouden, acht meter hoge leeuwentroon. Het is afkomstig van de laatste Birmese koning, koning Thibaw Min en stond vroeger in het koninklijk paleis in Mandalay.

  5. Sule Pagode

  De Sule Pagode ligt op een centraal punt in Yangon Downtown. De 40 meter hoge pagode staat in het midden van een rotonde en is een religieuze plaats voor "dagelijks gebruik". Dit is waar de lokale bevolking komt voor een schietgebedje tussendoor. Men zegt dat de pagode meer dan 2500 jaar oud is. Interessant is ook het feit dat zich rond de pagode veel astrologen en handlezers hebben gevestigd. Wie een blik in de toekomst wil werpen, vindt hier dus de geschikte dienstverleners. In de omliggende oude stad staan talrijke koloniale gebouwen, in het westen bevinden zich de Indische en Chinese wijken. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Myanmar

  1. Zonsopgang met heteluchtballonnen - een onvergetelijke ervaring op een Bagan-vakantie

   Bagan

  2. Ontdek tempels tijdens een reis naar Mandalay

   Mandalay

  3. Beleef tempels tijdens een Inwa reis in Myanmar

   Inwa

  Plan uw reis