Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Maak een tour naar Bhaktapur in het bekken van de Kathmandu-vallei tijdens uw rondreis door Nepal.

Rondreizen in Nepal

Het dak van de wereld

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Nepal

  Wat een reis door Nepal uniek maakt?

  Nepal, gelegen tussen India en Tibet, verwelkomt u met een landschappelijke en culturele diversiteit die veel verder gaat dan de fascinerende bergketens van de Himalaya. De levendige hoofdstad Kathmandu wacht op u met kleurrijke markten en gouden tempels, de nationale parken van het land zijn de thuisbasis van zowel exotische planten als wilde dieren zoals neushoorns, tijgers of krokodillen en charmante dorpjes nodigen uit tot een ontspannen wandeling. De beste manier om de adembenemende berglandschappen van Nepal te ervaren is natuurlijk tijdens meerdaagse wandelingen of trektochten, waarbij u met een beetje geluk kunt genieten van ongelooflijke uitzichten op de Himalaya. Laat u betoveren door Nepal!

  Ontdek deze bestemmingen in Nepal

  1. Uitzicht over de daken van Kathmandu Nepal

   Kathmandu

  2. Kleurrijke boten op het water in Pokhara

   Pokhara

  De zes beste bezienswaardigheden van Nepal

  1. Annapurna-gebied

  Het Annapurna-gebied bestaat uit een bergketen in de Himalaya die u op het Annapurna-circuit kunt rondwandelen. Dit wordt beschouwd als een van de beste trekkingroutes in Nepal en zelfs als een van de mooiste en meest gevarieerde trektochten ter wereld. Onderweg kunt u zich verheugen op spectaculaire uitzichten en charmante kleine dorpjes van etnische minderheden. Zelfs reizigers die enkele dagen niet willen wandelen, komen hier aan hun trekken. De omgeving van de stad Pokhara nodigt uit tot kortere, maar toch even charmante wandelingen.

  2. Kathmanduvallei

  De Kathmandu Vallei, in het centrum waarvan de gelijknamige staatshoofdstad ligt, ligt in het oosten van Nepal, omgeven door besneeuwde bergen. Het gebied, dat naar Nepalese maatstaven dichtbevolkt is, is alleen te bereiken via een smalle pas. Ook hier wachten u wandelpaden door indrukwekkende landschappen zoals rododendron- en dennen- en eikenbossen. De stad Kathmandu is, ondanks haar afgelegen ligging, het kleurrijke en levendige centrum van het land. Wandel door de kleine en grote straten, proef hier het nationale gerecht Momos en laat u betoveren door de bijzondere flair van deze stad.

  3. De Mount Everest

  De Mount Everest staat majestueus op de grens met Tibet. In het Nepalees heet de hoogste berg ter wereld (8.848 meter) Sagarmatha, voorhoofd van de hemel. Talloze verhalen zijn verweven rond de imposante reus, die behoort tot het Himalaya gebergte, het dak van de wereld. Geen wonder dat de Mount Everest wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste bergen ter wereld. Sinds de eerste beklimming in 1953 door Hillary en Norgay hebben ambitieuze bergbeklimmers elk jaar hun geluk beproefd bij het veroveren van de besneeuwde toppen.

  4. Chitwan Nationaal Park

  Het eerste nationale park van Nepal, Chitwan National Park, ligt op de grens met India, in de zuidelijke uitlopers van de Himalaya. Het is de thuisbasis van de koning van de jungle, de Bengaalse tijger, evenals de zeldzame gepantserde neushoorn en luipaard. Olifanten noemen het 932 vierkante kilometer grote park ook wel thuis. Ga dicht bij de kalveren van de grijze reuzen op het olifantenopfokstation staan. Naast jeepsafari's kunt u ook op safari gaan op de rug van olifanten.

  5. Poon Hill

  Poonhill is een 3.210 meter hoge berg die op u wacht met een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van Annapurna, Tukuche Peak en Dhaulagiri en andere zusterbergen. Vooral bij zonsopgang kunt u zich hier verheugen op spectaculaire bezienswaardigheden, want de massieve bergketens baden zich in rood en oranje licht. U kunt overnachten in het nabijgelegen dorp Ghorepani.

  6. Lumbini

  De heiligste plaats van het boeddhisme is, hoe kan het ook anders, de geboorteplaats van Boeddha. Volgens de traditie ligt het in Lumbini, ten noorden van de grens met India. Sinds 1997 behoort het bedevaartscentrum met het vredespark tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed. In het park bevinden zich tal van pagodes en tempels, die u bijvoorbeeld met de fiets of met een riksja kunt verkennen. Omdat auto's niet toegestaan zijn in deze heilige plaats. Minder

  Ontdek de Nepalese cultuur en spiritualiteit

  De kleurrijke gebedsvlaggen die stupas, tempels maar ook bergtoppen sieren zijn een schilderachtig symbool van de diepgewortelde spiritualiteit van het Nepalese volk. In het hele land vindt u talloze indrukwekkende religieuze gebouwen, zoals rond het Durbarplein in Bhaktapur, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ook in het zuiden van Nepal is de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini, een UNESCO werelderfgoed. De uitgestrekte heilige tuinen van de stad zijn geweldig om te verkennen met een riksja of fiets.

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

   India

  2. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  3. Cambodja Droom Strandreis

   Cambodja

  4. Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

   Thailand

  5. Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

   Japan

  6. Tijdens een Vietnam-tour ontdek je spannende tempels

   Vietnam

  7. Uitzicht op de tempel tijdens een Myanmar rondreis in Azië

   Myanmar

  8. Verken de grotten en lagunes rond Vang Vieng tijdens uw rondreis door Laos.

   Laos

  9. Populaire reisbestemming en het symbool van China: De Grote Muur van China

   China

  Plan uw reis