Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de daken van Kathmandu Nepal

Kathmandu reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Nepal
  4. Kathmandu

  Wat te doen tijdens uw Kathmandu reis?

  Kathmandu zal u betoveren met zijn uniek mooie Newar-architectuur en de spirituele charme van de imposante stupas. Boeddhistische gebedsplaatsen ontmoeten hindoeïstische tempels die pelgrims van over de hele wereld aantrekken. De Nepalese hoofdstad maakt deel uit van de Kathmanduvallei en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ga op ontdekkingsreis en leer een metropool kennen die het verleden en de toekomst op een ongekende manier samenbrengt. Eeuwenoude kunst ontmoet hier het bruisende leven van een grote stad.

  1. Der Durbar Platz liegt vor dem alten königlichen Palast und besticht mit beindruckenden und traditionellen Gebäude; ein weiteres UNESCO Weltkulturerbe Kathmandus.

   Durbarplein

   Een UNESCO-werelderfgoedlocatie

  2. Der beindruckende Hindu Tempel Pashupatinath, wörtlich: Herr des Lebens, ist eine von Kathmandus UNESCO Weltkulturerbestätten.

   Pashupatinath

   Omvat meer dan 490 tempels

  3. Die Boudhanath Stupa ist ein buddhistischer Tempel in Kathmandu, geziert mit den Augen Boudhas die in alle Himmelsrichtungen blicken.

   Bodnath

   Met een van 's werelds grootste stoepa's

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Kathmandu?

  1. Swayambhunath

  De Swayambhunath Stupa is de oudste boeddhistische tempel van heel Nepal. U zult ervaren hoe groot de spirituele en religieuze betekenis ervan is zodra u voor de prachtige "Tempel van de Apen" staat, glimmend in goud. Het hele jaar door verzamelen talloze boeddhistische en hindoeïstische pelgrims zich rond Swayambhunath om een eerbetoon te brengen aan de ingewikkelde Boeddha-beelden. Het hele complex ligt op ongeveer drie kilometer van het historische stadscentrum van Kathmandu. Verschillende tempels, kloosters en beelden vormen deze magische plek. Het uitzicht dat u hier geniet is ook prachtig. Swayambhunath ligt op een heuveltop van waaruit u de Kathmanduvallei kunt bewonderen. Voordat u het panorama kunt bewonderen, moet u eerst 365 stenen trappen beklimmen die vrij steil zijn om de site te bereiken.

  2. Durbarplein

  Het Durbar plein van Kathmandu is een uitgestrekt gebied dat verschillende tempelcomplexen en binnenplaatsen met standbeelden omvat. Net als de andere twee koninklijke pleinen van Patan en Bhaktapur in de Kathmanduvallei is het een UNESCO-werelderfgoedplaats. Er zijn echter slechts enkele tempels en koninklijke gebouwen te bezoeken. Een van de redenen hiervoor is dat de rijkelijk versierde architectuur in de stijl van Newar zo goed mogelijk bewaard moet blijven nadat veel gebouwen het slachtoffer werden van de zware aardbeving van 2015. Maar de imposante gevels met hun religieuze uitbeeldingen ontketenen alleen al een eerbiedwaardige en spirituele sfeer: neem genoeg tijd op uw reis naar Kathmandu om het Durbarplein te verkennen. Breng zeker een bezoek aan de tempel van Taleju, de binnenplaats van Kumari Bahal en de vestingtoren van Basantapur.

  3. Hanuman Dhoka

  Om Kathmandu en het grote verleden van de Nepalese hoofdstad te begrijpen, is er geen manier om Hanuman Dhoka te omzeilen. Het complex bestaat uit verschillende pleinen en tempels en herbergt ook het koninklijk paleis waar de Malla- en Sjah-dynastieën woonden. De naamgenoot Hanuma Dhoka Palace is gewijd aan de Hindoestaanse god Hanuman. Het woord 'dhoka' betekent 'poort'. Tegenwoordig wordt een groot deel van het paleis gebruikt als museum. Dit beschrijft vooral de Sjah-dynastie, die tot 2006 over Nepal regeerde. Hanuman Dhoka is verdeeld in vleugels, die elk tempels, pleinen en andere religieuze plaatsen omvatten. Verwacht een ondoorgrondelijke dichtheid van spirituele boeddhistische en hindoeïstische vertoningen, romantische verborgen binnenplaatsen en twee tot drie verdiepingen tellende pagodes die over het hele gebied torenen.

  4. Pashupatinath

  Iets minder dan vier kilometer buiten de historische oude stad Kathmandu ligt Pashupatinath. Het tempelcomplex is een van de belangrijkste plaatsen van aanbidding van de godin Shiva in het Hindoeïstische geloof. Voor mensen die niet tot het hindoeïstische geloof behoren, is een bezoek aan het hoofdtempelcomplex ten strengste verboden. Toch is een uitstapje naar deze prachtige plek altijd de moeite waard voor u. Het buitencomplex van Pashupatinath zal u ook inspireren: Hier ervaart u meer boeddhistische en hindoeïstische tempels die openstaan voor bezoekers. Een ander hoogtepunt is het kijken naar toegewijden die hun rituele praktijken uitvoeren bij de heilige Bagmati rivier, waarop het complex zich bevindt. In totaal bestaat Pashupatinath uit meer dan 490 tempels die u zullen leren over de cultuur en de rituelen van het hindoeïstische geloof.

  5. Bodnath

  U moet zeker naar Bodnath, een voorstad van de stad, gaan tijdens uw reis naar Kathmandu. Zelfs van een afstandje ziet u de enorme stupa die wit glanst met een vergulde spits die de weg wijst. De Bodnath Stupa is een van de grootste stoepa's ter wereld met een hoogte van 36 meter. Door zijn omvang is het ook een van de belangrijkste bestemmingen voor boeddhistische pelgrims. Een bezoek is vooral de moeite waard in de ochtend- en avonduren: Dan bewegen de pelgrims zich met de klok mee biddend rond de basis van de stupa, die lijkt op een mandala. Deze rituele praktijk wordt 'kora' genoemd. Geniet van de aanblik van dit unieke spektakel op een respectvolle afstand. Vooral als de zon ondergaat, begint de witgekalkte stupa vurig rood te gloeien.

  6. Thamel

  Weg van de historische en boeddhistische plaatsen ontvouwt zich het seculiere en moderne Kathmandu. Een van de centra is het noordelijke district van Thamel. Sinds de wederopbouw na een aardbeving wordt het beschouwd als het meest populaire winkel- en uitgaansgebied in de Nepalese hoofdstad. Of het nu gaat om specerijen, kleren, souvenirs of wandelspullen, u vindt het in Thamel. De smalle straatjes en kronkelende steegjes zullen de geest van ontdekking in u wakker maken. Terwijl Thamel een bruisende en drukke plaats is, omdat grote delen van de wijk verkeersvrij zijn, kunt u zich ontspannen en deze spannende plek te voet verkennen. U vindt er enkele van de beste restaurants in de stad die u zullen trakteren op typisch Nepalees eten. Thamel werd ook sterk beïnvloed door de hippiebeweging, waarvan de cultuur vandaag de dag nog steeds op vele plaatsen te voelen is.

  7. Tuin van de Dromen

  Als tegenhanger van de levendige straten van Thamel biedt de "Garden of Dreams" bij het Koninklijk Paleis een echte oase om te ontspannen en te wandelen. Het elegante park is ontworpen in neoklassieke stijl naar Edwardiaans model: schaduwrijke paviljoens, een amfitheater, weelderig begroeide pergola's en dromerige vijvers maken de "Garden of Dreams" tot een sprookje. Het complex grenst direct aan Thamel - perfect om te ontspannen na een rondleiding door de stad. Luister naar het gezang van de vele vogels die in de struiken en bomen van de tuin leven. Geniet van een romantische sfeer onder het genot van koffie of thee in het kleine tuincafé. Minder

  Ontdek ook Pokhara in Nepal

  Plan uw reis