Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kleurrijke boten op het water in Pokhara

Pokhara reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Nepal
  4. Pokhara

  Wat te doen tijdens uw Pokhara reis?

  Pokhara, de tweede grootste stad van Nepal, werd ooit beschouwd als een bolwerk van de hippiebeweging. Vandaag de dag is de stad aan het Phewa-meer een hotspot geworden voor trekking door het Annapurna-massief. Maar het omringende platteland heeft ook enkele schatten te bieden, die u dichter bij de adembenemende natuur van de Pokhara-vallei brengen. Idyllische bergmeren, gutsende watervallen en verborgen grotten tonen de Himalaya vanuit een heel ander perspectief. Ontdek de verborgen heiligdommen van de Hindoes en volg het spoor van een tragisch verhaal. Onder uw constante metgezellen zijn de besneeuwde toppen van de acht-duizenders - welkom in Pokhara!

  1. Pokhara Phewa-meer

   Phewa-meer

   Het op één na grootste meer van het land

  2. Pokhara Devi's Fall

   Devi's zaak

   Pittoresk in het midden van een dicht bos

  3. Der Begnas See, ein Süßwassersee umringt von Berglandschaften, gelegen im Süd-Osten des Pokhara-Tals.

   Het meer van Begnas

   Een meer vol rust en evenwicht

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Pokhara?

  1. Phewa-meer

  Kijk zelf maar of het Phewa-meer ook voor u het mooiste meer van Nepal is. Het is het op één na grootste meer van het land en betovert, dankzij de directe ligging aan de rand van het Annapurna-massief, door een adembenemend landschap. Het vaak spiegelende oppervlak reflecteert de besneeuwde pieken van de achtduizenders in de ochtend. Het Phewa-meer, bijna vijf kilometer lang en twee kilometer breed, ligt op een hoogte van ongeveer 800 meter: langs de oevers stijgt het bergmassief snel tot ruim 2.000 meter - sneller dan de andere meren in het Pokhara-dal. Geniet van dit unieke natuurwonder tijdens een boottocht of tijdens een wandeling langs de oeverpromenade. Excursies naar Barahi Tempel en Devi's Waterval zijn de moeite waard.

  2. Taal Barahi Tempel

  Midden in het Phewa-meer, op een klein eiland, ligt de Hindoeïstische Taal Barahi Tempel. De pagode met twee verdiepingen en een uitgebreide decoratie ziet eruit als een kleine schat die verborgen ligt in het Annapurna-massief in het diepblauwe bergmeer. U kunt de tempel bereiken na een korte boottocht vanaf Pokhara. Het is het beste om te kiezen voor een bezoekdag met heldere lucht om al het moois van de omgeving te ervaren. Vooral in de avonduren begint de tempel te gloeien en straalt hij een magisch aura uit. De Barahi Tempel is gewijd aan de Hindoestaanse godin van de oorlog, Durga, wiens taak het is om de goden te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Des te verrassender is het hoe vredelievend de tempel verschijnt, die het Phewa-meer in alle rust bewaakt. Laat 30 tot 60 minuten toe voor een bezoek.

  3. Begnas-meer

  Begnas Lake is een van de acht meren in de Pokhara Vallei. Het is de tweede grootste in de vallei na het Phewa-meer, maar het is er heel anders. Omdat het een paar kilometer ten oosten van Pokhara ligt, komen er vaak maar een paar bezoekers op weg naar het meer. Een omweg is echter in ieder geval de moeite waard: hier ervaart u het authentieke en landelijke leven in Nepal van heel dichtbij tijdens uw Pokhara-trip. U zult zien hoe de vissers in hun smalle bootjes op het meer liggen en in de visvallen trekken. Tegelijkertijd verbouwen de boeren hun rijstvelden die in het moerasland zijn geplant en die door het Begnaamsmeer worden gevoed. Perfecte rust en evenwicht bepalen de sfeer. Op de achtergrond torenen de toppen van de achtduizenders van het Annapurna-massief hoog op, terwijl de lagere berggebieden het meer in weelderig groen omlijsten.

  4. Gupteshwor Mahadev Cave

  Meer dan 200 treden leiden naar de Gupteshwor Mahadev Cave: een koele bries begroet u bij het indrukwekkende portaal. Aangekomen in de eerste hal van de drie kilometer lange showgrot, bent u direct bij de hoofdattractie. De eerste grotkamer is een tempel gewijd aan de god Shiva. Machtige stalagmieten groeien in de lucht en dompelen de tempel onder in een spookachtige sfeer. Via een kleine doorgang bereikt u de tweede 140 meter lange grot. Het is versierd met helderwitte kalksteenafzettingen. Aan het einde van de tocht ziet u een ondergronds grottenmeer waarin de Devi's Fall dondert. De Gupteshwor Mahadev Cave is een magisch natuurspektakel dat u niet mag missen bij een bezoek aan Pokhara.

  5. Devi's Fall

  Een paar honderd meter ten zuiden van het Phewa-meer stort de Pardi Khola-rivier ongeveer 150 meter in voordat hij zijn reis ondergronds voortzet. Devi's Fall is een waterval die zich door de eeuwen heen een weg heeft gebaand door de kalksteenkloof. Afhankelijk van het seizoen (droogseizoen of moesson) lijkt Devi's Fall op een druppeltje of een donderende waterval. Veel gasten komen hier op hun Pokhara-trip om de dichte bossen te verkennen of om bloemen en andere offers te leggen bij de "offermaag". Beschermd als natuurmonument is de waterval vernoemd naar een echtpaar uit Zwitserland: het gruwelijke verhaal erachter gaat over de verdrinkende vrouw die in de rivier is gaan zwemmen. Ze stortte zich in de kloof en werd drie dagen later stroomafwaarts gevonden.

  6. Mahendra Grot

  Het was een van de eerste showgrotten die bezoekers van Pokhara konden bezoeken: Mahendra Cave maakt deel uit van een vertakkend grottenstelsel ten noorden van de stad aan het Phewa-meer. Na een busrit van ongeveer twintig minuten daalt u een paar stenen trappen af om bij de ingang van de grot te komen. Er wacht u een grotdoorgang van ongeveer 120 meter lang die u naar binnen leidt. In totaal meet Mahendra Cave meer dan 240 meter, maar niet alle delen zijn open voor een bezoek. Vergeet niet dat dit een druipsteengrot is en dat het altijd nat is. Pas uw kleding dienovereenkomstig aan. Geniet dan met volle teugen van de aanblik van de griezelig mooie stalagmieten. Het grottenstelsel omvat ook Bat Cave en Crazy Cave, die u kunt verkennen. Minder

  Ontdek ook Kathmandu in Nepal

  Plan uw reis