Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Sri Lanka, Azië, Olifant, Dier, Natuur

Rondreizen in Sri Lanka

Een hoogtepunt van het eiland in de Indische Oceaan

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Sri Lanka

Wat een reis naar Sri Lanka uniek maakt?

Ontdek de diversiteit van Sri Lanka en laat u betoveren door de verschillende facetten die het land te bieden heeft aan de kusten of in de bergen. Het tropische klimaat siert Sri Lanka met een uniek landschap dat wordt afgewisseld met weelderige jungles, witte zandstranden en steppe-achtige gebieden, wat het hart van elke reiziger betovert en sneller doet kloppen.

Ontdek deze bestemmingen in Sri Lanka

Bezoek deze zeven bezienswaardigheden in Sri Lanka

1. Yala Nationaal Park

Het beroemdste en oudste nationale park is het Yala Park en ligt in het zuidoosten van het eiland. Op meer dan 1200 vierkante kilometer vindt u luipaarden, olifanten, krokodillen, waterbuffels, apen, luiaards, aalscholvers en nog veel meer. Ongeveer 4/5 van het land wordt beschouwd als een natuurreservaat, ontoegankelijk voor toeristen. Het wilde en romantische landschap wordt afgewisseld met kustgebieden, lagunes en duinen, rotsen, struiken en waterpoelen.

2. Horton Plains National Park

Dit nationale park ligt op een hoog plateau op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel en is verdeeld in een westelijk en een oostelijk deel. Mystieke nevelwouden produceren een gevarieerde flora en fauna. Hier is ook de mogelijkheid voor een wandeltocht, bijvoorbeeld naar het einde van de wereld (World's End) waar fantastische souvenirfoto's kunnen worden gemaakt of naar de watervallen van de Baker. Er zijn ook duikgebieden met oude scheepswrakken in het park. Wanneer. Dec - Mei vroeg in de ochtend

3. Minneriya Nationaal Park

Het park heeft een van de hoogste dichtheden van olifanten. Verken tijdens een privé-jeepsafari de 88,9 vierkante kilometer aan voornamelijk struik-, bos- en moerasland die onderdak bieden aan onder andere makaken, sambarhert, buffels en krokodillen. Het stroomgebied sluit naadloos aan op het Minneriya-meer, waar aan de oevers een indrukwekkend Boeddhabeeld staat en waar een prachtige zonsondergang te zien is.

4. Udawalawe nationaal park

Het park is beroemd om zijn geluksolifanten. De 308 vierkante kilometer omvatten een olifantenkamp waar jonge dieren zonder moeder of met verwondingen worden klaargemaakt voor vrijlating. Bij het waterreservoir zijn krokodillen te vinden naast watervogels en buffels. Als u wilt overnachten in het park kunt u genieten van bungalows midden in de jungle.

5. Koninklijke stad met tandtempel

In Kandy kun u zich verwonderen over het hoogste heiligdom van het eiland. De tandtempel. In deze tempel wordt de tand van Boeddha bewaard en drie keer per dag in een uitgebreide ceremonie aan het publiek gepresenteerd. Zorg ervoor dat u uw schouders en knieën bedekt en laat uw schoenen bij de ingang staan. Rondom de tandtempel kunt u andere kleinere tempels bezoeken.

6. Sigiriya

In het hart van Sri Lanka ligt de zogenaamde Lion Rock, een gigantische 370 m hoge monoliet. In 1982 werd het door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, met daarbovenop de overblijfselen van een vesting. Op de weg naar boven passeert u eerst de Spiegelmuur, die is gemaakt van eiwit en wilde honing en zo is gepolijst dat hij begint te schijnen als de zon er op schijnt. Denk aan veel water en zonnebrandcrème, want er is weinig schaduw.

7. Koninklijke Botanische Tuinen Beradeniya

Dit kleine paradijs is de thuisbasis van een verscheidenheid aan tropische en subtropische planten. Het werd al in 1371 opgericht en herbergt meer dan 4000 bloemen op een oppervlakte van 80 hectare. Naast struiken zijn er ook talloze geneeskrachtige planten en 's avonds zijn er zelfs kolonies vliegende vossen te zien. De architectuur van de tuin dateert uit de koloniale tijd. Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies