Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

Rondreizen in Thailand

Duik in het land van de glimlach

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Thailand

  Wat een reis door Thailand uniek maakt?

  Thailand, het "Land van de Glimlach", wacht op u met haar warme inwoners, fascinerende cultuur, sprankelende tempels en veelzijdige landschappen. Geen enkele reiswens blijft hier onvervuld: De levendige hoofdstad Bangkok zal u betoveren met zijn bijzondere mix van traditie en moderniteit. In de metropool staan talloze mystieke tempels en historische paleizen in het verlengde van imposante wolkenkrabbers en hoogbouw.

  Er is in Thailand verder ook geen tekort aan spectaculaire landschappen en mogelijkheden voor ontspanning - het zuiden wordt niet alleen gekenmerkt door paradijselijke stranden en pittoreske eilanden, maar biedt ook enkele prachtige nationale parken. En niet in de laatste plaats zal het genieten van de wereldwijd populaire Thaise keuken uw reis tot een feest voor alle zintuigen maken. Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  Wanneer u ook droomt over een rondreis door Thailand laat u dan inspireren door onze voorbeeldreizen. Onze reisexperts plannen graag uw reis volledig op maat en versturen u geheel kosteloos en vrijblijvend een individueel reisplan.

  1. De Huai Mae Khamin Waterval bij Kanchanaburi Thailand

   vanaf

   € 979

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Traditionele huizen aan het water in Khao Sok Nationaal Park van Thailand

   vanaf

   € 2.249

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Bergen_in_de_Morgen_Mist_in_de_provincie_van_Chiang_Mai_Thailand

   vanaf

   € 1.149

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Paviljoen in Phraya Nakhon Grot nabij Hua Hin Thailand

   vanaf

   € 1.469

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Thailand

  Verken spannende steden en historische gebouwen of ontmoet vriendelijke heuvelstammen tijdens uitgebreide wandelingen in de hooglanden om een intens inzicht te krijgen in het leven en de cultuur van uw bestemming.

  1. De_Wat_Chai_Watthanaram_Temple_In_Ayutthaya_Thailand

   Ayutthaya

  2. King_temple_in_Bangkok_Thailand

   Bangkok

  3. De_Inthanon_Berg_in_Chiang_Mai_Thailand

   Chiang Mai

  4. The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

   Chiang Rai

  5. Brücka_am_Kwai_in_de_bijlage_van_Kanchanaburi_Thailand

   Kanchanaburi

  6. Azië Thailand Phuket Beach met boten

   Phuket

  Hangbrug door het regenwoud van Thailand in Azië.

  Thailand is momenteel een van de veiligste landen

  Tourlane heeft met zijn reisveiligheidsadviseur een lijst met kerncriteria en tips opgesteld om te helpen bij het kiezen van een veilige reisbestemming. Thailand is een van de veiligste bestemmingen tijdens Corona.

  Lokale evenementen om niet te missen

  1. Het Chinese Nieuwjaar in Thailand

   Thaise Nieuwjaar

   Nationale feestdagen zijn onder andere het driedaagse Chinese Nieuwjaar, Songkran, het Thaise Nieuwjaar van 13-15 april en Loy Krathong Festival, het lichtfestival in november aan het eind van het regenseizoen.

  Wat staat u te wachten op een reis naar Thailand?

  Thailand als bestemming is de belichaming van betoverende natuur, smakelijke delicatessen, oude tempels die doordrenkt zijn van legendes en een tropisch klimaat. Dit is precies wat het een van de meest populaire bestemmingen in het midden van Azië maakt. Thailand is ook een absoluut hoogtepunt voor strandvakantiegangers en zonaanbidders. In het zuiden wachten betoverende stranden op u in de provincie Krabi of op het eiland Ko Phuket, waar u uw duikvakantie kunt doorbrengen, kunt snorkelen, surfen of ontspannen met een uitgebreid zonnebad. De talrijke baaien met het turkooisblauwe water zullen u inspireren en uitnodigen om te dromen.

  Bent u een van de natuur- en cultuurliefhebbers van deze wereld? Dan is Thailand de juiste plaats voor u. De historische ruïnestad Sukhothai is de thuisbasis van het "Historisch Park", een uitgestrekt complex van boeddhistische tempels, hindoeïstische heiligdommen, siervijvers en stadswallen die u niet mag missen tijdens uw bezoek. De berg Doi Inthanon ligt hier ook met een hoogte van 2565 meter, het hoogste punt van Thailand en biedt u een betoverend uitzicht. Khao Sok National Park is ook een must op elke reis. Op 739 vierkante kilometer oerwoud, indrukwekkende kalksteenformaties en machtige watervallen, maar ook veel wilde dieren, zeldzame planten en honderden vogelsoorten zijn te ontdekken. Minder

  Bezoek deze bezienswaardigheden in Thailand

  1. Khao Sok National Park

  In het zuiden van Thailand ligt het prachtige Khao Sok National Park, dat bezoekers van over de hele wereld weet te boeien. De landschappen van het park omvatten een droog moessonbos in het noorden en een regenwoud in het zuiden. Hier kunt u zich verwonderen over de loofbomen, varens, bamboe en lianen die typisch zijn voor het Thaise regenwoud. De dierenwereld van het park laat ook een verbazingwekkende verscheidenheid zien: herten, fazanten, gekko's en apen staan echt garant voor mooie fotomotieven en met een beetje geluk zijn er van tijd tot tijd beren, tijgers en tapirs te zien.

  2. Gouden Driehoek

  Waar Thailand, Laos en Myanmar elkaar ontmoeten aan de machtige Mekong rivier, kunt u zich verheugen op onvergetelijke ervaringen in adembenemende landschappen. Naast de ongerepte natuur die u gewoonweg in vervoering brengt, wachten hier imposante tempels, hartelijke bergstammen, prachtige handwerken en hedendaagse kunstwerken en ontroerende inzichten in de geschiedenis van Thailand op u.

  3. Koninklijke stad Ayutthaya

  Op het hoogtepunt in het midden van de 18e eeuw had Ayutthaya een bevolking van meer dan een miljoen mensen en was het, volgens hedendaagse verhalen, ook de mooiste stad ter wereld. In die tijd had de stad drie koninklijke paleizen en een ongelooflijk aantal van 375 tempelcomplexen. Na de Birmese belegering en vernieling begon de renovatie van de overblijfselen van deze eens zo prachtige stad in 1956. Twintig jaar later werd de oude stad uitgeroepen tot "Ayutthaya Historical Park", een UNESCO werelderfgoed sinds de jaren '90. Een onvergelijkbare plaats waar je veel leert over het land, de mensen en de cultuur.

  4. Wat Rong Kun

  Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel, is een van de beroemdste tempels van Thailand en een van de populairste attracties van het land - en niet zonder reden. Zelfs van een afstand kun je alle pracht en praal van de tempel zien, die op een sprookjeskasteel lijkt. De witte, speelse decoraties bestaan uit vele kleine spiegelplaatjes die Wat Rong Khun prachtig laten schitteren in de ware zin van het woord. De droom in het wit, die voor de Boeddha's symbool staat voor zuiverheid en wijsheid, zal je gewoonweg inspireren.

  5. Koninklijk Paleis

  Het indrukwekkende Koninklijk Paleis in het hart van Bangkok is een van de populairste en belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Zoals de naam al doet vermoeden, woonde de Thaise koning hier. Verheug u op een imposant gebouwencomplex van grote betekenis. Tijdens een bezoek kunt u zich verwonderen over het machtige paleiscomplex - waaronder Wat Phra Kaeo, de prachtige tempel van de koning - en krijgt u een diepgaand inzicht in de geschiedenis en de cultuur van de Thais. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

   India

  2. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  3. Cambodja Droom Strandreis

   Cambodja

  4. Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

   Japan

  Plan uw reis