Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Huai Mae Khamin Waterval bij Kanchanaburi Thailand

1 week mysterieus Centraal Thailand

Ontdek de centrale regio van Thailand met Kanchanaburi en Samut Songkram

 • Vanaf 7 dagen

 • Particulier beheerd

 • November - Maart

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Thailand
 4. 1 week mysterieus Centraal Thailand

Reisroute door Centraal Thailand

Beleef de hoogtepunten van Centraal Thailand. Verheug u op imposante tempelcomplexen met indrukwekkende Boeddhabeelden, spannende treinritten door schilderachtig natuurschoon, spectaculaire watervallen, drijvende markten en informatieve tentoonstellingen. Ga in gesprek met Thaise boeren en handelaars, duik diep in de geschiedenis van uw reisbestemming en proef de hapjes en zoetigheden die vers voor uw ogen worden bereid. Een onvergetelijke reiservaring voor alle zintuigen! Enkele hoogtepunten van deze reisroute:

 1. Ayutthaya

 2. Kanchanaburi

 3. Samut Songkhram

 4.  Minder
Ayutthaya Wat Mahathat

1. Ayutthaya

Ayutthaya, de oude koninklijke stad, heet u welkom in centraal Thailand met ruïnes die rijk zijn aan geschiedenis en indrukwekkende tempels. De beste manier om de stad te verkennen is per Kermit Tuk Tuk, een speciaal type gemotoriseerde tuk tuks die alleen hier en in de provincie Trang verkrijgbaar zijn. Bewonder de imposante tempelcomplexen met unieke Boeddhabeelden en krijg een idee van het prachtige verleden van de stad in het History Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de Krungsri Markt, waar roti saimai, een typisch snoepje uit Ayutthaya, voor uw ogen wordt klaargemaakt. Laat de smaak van de oude koninklijke stad in uw mond smelten!

Kanchanaburi Erawan Waterval

2. Kanchanaburi

Vertrek uit Ayutthaya naar Kanchanaburi en maak onderweg een wandeling over de "100 jaar oude Sam Chuck markt" in Suphanburi. Deze traditionele markt wacht op u met lekkernijen voor alle zintuigen en is een echte bezienswaardigheid, omdat hij op indrukwekkende wijze de kloof tussen verleden en heden overbrugt. Bezoek het "Lifestyle and Spirit of Thai Farmers" educatief centrum, waar u kunt praten met Thaise boeren en een dieper begrip van uw bestemming kunt ontwikkelen. Kanchanaburi zelf is vooral bekend vanwege de "Dodenspoorweg", zoals de Thailand-Birma spoorweg in de volksmond wordt genoemd. Dit werd gebouwd door krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak een ritje met de historische spoorweg en kom meer te weten over dit hoofdstuk in de geschiedenis van Thailand. Talrijke excursiemogelijkheden wachten op u rond Kanchanaburi. Maak fietstochten naar omliggende tempels en kloosters, en doneer voedsel aan de monniken daar. Bezoek het Erawan National Park met zijn majestueuze watervallen en ontdek de exotische flora en fauna tijdens wandeltochten door de jungle.

Boten in een rij langs de rivier op de drijvende markt van Amphawa.

3. Samut Songkhram

Welkom in de Tuin van Thailand, zoals de Songkhram Provincie ook wel genoemd wordt. De hoofdstad Samut Songkhram wacht op u met de bijzondere "Railway Market", waarvan de kraampjes razendsnel in elkaar worden gezet als er een trein nadert. De drijvende markt van Damnoen Saduak bevindt zich ook hier. Vanaf hun boten bieden handelaars verse groenten en fruit, kruiden en kant-en-klare maaltijden aan. Kom in actie en observeer het dagelijkse leven van de Thais langs de oevers. Bezoek ook de Wat Bang Phra Tempel in Nakorn Chaisri, ook bekend als het Mekka van de zogenaamde Yantra of Sak Yant tatoeages. Elke dag reizen duizenden hierheen om de heilige tatoeages te laten zetten, volgens een zeer speciale procedure.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Thailand

 1. Traditionele huizen aan het water in Khao Sok Nationaal Park van Thailand

  vanaf

  € 2.249

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Paviljoen in Phraya Nakhon Grot nabij Hua Hin Thailand

  vanaf

  € 1.469

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Bergen_in_de_Morgen_Mist_in_de_provincie_van_Chiang_Mai_Thailand

  vanaf

  € 1.149

  excl. vlucht (p.p.)