Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De_Wat_Chai_Watthanaram_Temple_In_Ayutthaya_Thailand

Ayutthaya reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Thailand
  4. Ayutthaya

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Ayutthaya?

  Eeuwenlang was Ayutthaya de prachtige hoofdstad van het Koninkrijk Siam. Toen het in 1767 in de Siams-Birmese oorlog werd vernietigd, bleven er alleen ruïnes van zijn vroegere glorie over. Deze zijn sinds 1956 voortdurend gerestaureerd en vormen vandaag de dag het Ayutthaya History Park en zijn een UNESCO-werelderfgoed. Belangrijke bezienswaardigheden in Ayutthaya zijn de boeddhistische tempelcomplexen en de overblijfselen van de voormalige paleisgebouwen.

  Ook bezienswaardig is de traditionele Ayothaya drijvende markt. Een boottocht op de Chao Phraya laat u de schoonheden van de voormalige koninklijke stad zien vanuit een uniek perspectief. De beste tijd om Ayutthaya te bezoeken begint in november, wanneer het regenseizoen in centraal Thailand voorbij is, en duurt tot februari. Minder

  1. Ayutthaya Wat Mahathat

   1. Wat Mahathat

   Betekent "Tempel van de Grote Heilige Relikwie."

  2. Ayutthaya Bang Pa-In

   2. Bang Pa In

   Een kleine stad die de moeite waard is om te zien

  De beste bezienswaardigheden in Ayutthaya

  1. Wat Mahathat

  Vertaald is de naam van dit ooit belangrijkste boeddhistische tempelcomplex van Ayutthaya "Tempel van de Grote Heilige Relikwie". Al in de 14e eeuw liet koning Borommaracha I op de huidige plaats een religieuze plaats bouwen. Onder zijn opvolger Ramesuan werd het tempelcomplex uitgebreid. De meeste van de bewaarde gebouwen dateren echter uit de 17e en 18e eeuw, toen koning Prasat Thong het complex liet restaureren. Tot de belangrijkste schatten behoren de overblijfselen van de grote prang, een traditionele torenvorm in boeddhistische tempels. Oorspronkelijk steeg dit imposante bouwwerk in Khmer-stijl, waarvan vandaag de dag alleen de basis nog overeind staat, 44 meter de lucht in. Andere blikvangers zijn de boeddha's die in de wortels van een vijgenboom zijn gegroeid en de sierlijke Grote Pagode. Tijdens de restauratiewerkzaamheden in 1956 vonden de arbeiders op het terrein van Wat Mahathat een begraven schatkist met daarin verschillende prachtig versierde gouden boeddhabeelden. U kunt deze en vele andere kunstschatten bewonderen in het Chao Sam Phraya National Museum in Ayutthaya.

  2. Bang Pa-In

  Ten zuiden van Ayutthaya aan de oever van de Chao Phraya ligt het stadje Bang Pa-In. Hier verrijst het voormalige zomerpaleis van de Thaise koningen. Oorspronkelijk gebouwd door koning Prasat Thong in de 17e eeuw, werden de meeste gebouwen tussen 1872 en 1889 gebouwd onder koning Mongkut en koning Chulalongkorn. Vandaag de dag is het paleiscomplex populair bij bezoekers van Thailand en de lokale bevolking als excursiebestemming. Onder andere het filigrane drijvende paviljoen Aisawan Thiphya-Art Sala en de kleurrijke uitkijktoren Ho Withun Thasana zijn bijzonder bezienswaardig. Andere gebouwen, zoals het neoklassieke paleisgebouw Phra Thinang Warophat Phiman, verraden duidelijk Europese invloeden. De gebouwen zijn omgeven door liefdevol onderhouden tuinen met in dierfiguren gesnoeide sierheesters, die uitnodigen tot lange wandelingen. Of u kunt het uitgestrekte terrein verkennen in het comfort van een golfkarretje. U kunt zo'n voertuig bij de ingang huren op vertoon van uw rijbewijs.

  3. Wat Phra Si Sanphet

  Voordat Ayutthaya werd vernietigd door de Birmese veroveraars in 1767, was Wat Phra Si Sanphet een van de meest indrukwekkende tempelcomplexen in Siam. De drie rijkelijk gerestaureerde chedis, klokvormige boeddhistische relikwieën uit de 15e en 16e eeuw, zijn vandaag de dag de belangrijkste herinnering aan de pracht en praal van weleer. Ze herbergen de as van koning Borommatrailokanat en zijn twee zonen en zijn het onofficiële oriëntatiepunt van het Ayutthaya History Park. Een ander indrukwekkend kunstwerk van Wat Phra Si Sanphet was het 16 meter hoge vergulde Boeddhabeeld in de 50 meter lange koninklijke vergaderzaal. Terwijl de funderingsmuren en de afzonderlijke muurelementen van de zaal nog steeds te zien zijn, is het goud van het beeld door de Birmezen gesmolten. De gerestaureerde bronzen kern van de Boeddha is vandaag de dag in Bangkok te bezichtigen. Een onvergetelijke ervaring is het bezoeken van het tempelcomplex tijdens uw Ayutthaya-vakantie in het donker, wanneer de ruïnes baden in een mystiek licht van verborgen schijnwerpers. Minder

  Ontdek Ayutthaya op deze reisroutes

  1. De Huai Mae Khamin Waterval bij Kanchanaburi Thailand

   vanaf

   € 979

   excl. vlucht (p.p.)

  Bezoek ook deze plaatsen in Thailand

  1. The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

   Chiang Rai

  2. Brücka_am_Kwai_in_de_bijlage_van_Kanchanaburi_Thailand

   Kanchanaburi

  3. Azië Thailand Phuket Beach met boten

   Phuket

  4. De_Inthanon_Berg_in_Chiang_Mai_Thailand

   Chiang Mai

  5. King_temple_in_Bangkok_Thailand

   Bangkok