Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
King_temple_in_Bangkok_Thailand

Bangkok reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Thailand
  4. Bangkok

  Wat te doen tijdens uw Bangkok reis?

  Bangkok is een schatkamer vol culturele attracties en wolkenkrabbers. Tijdens een verkenningstocht in een typische Bangkok tuk tuk, zult u iets nieuws ontdekken in elke bocht van uw vakantie in Bangkok, van majestueuze paleizen tot prachtig versierde tempels en kleurrijke markten. Vlieg hoog boven de drukke straten op de moderne skytrain, waarbij vanaf de uitkijkplatformen van de enorme wolkenkrabbers een prachtig panoramisch uitzicht op u wacht. Zodra de zon ondergaat, storten de bezoekers zich in het bruisende nachtleven van de stad dat nooit lijkt te slapen.

  1. Het Grote Paleis in Bangkok is een van de bijzondere bezienswaardigheden...

   1. Koninklijk Paleis

   Bezoek het Koninklijk Paleis van Rama I

  2. Wat Po - het 46 meter lange gouden Boeddhabeeld in Bangkok

   2. Wat Po

   Het indrukwekkende met bladgoud bedekte Boeddhabeeld

  3. Winkelen op de drijvende markten in Damnoen Saduak in Bangkok

   3. Drijvende markten

   Uitzonderlijke winkelervaring in Damnoen Saduak

  De 9 beste bezienswaardigheden van Bangkok

  1. Koninklijk Paleis

  De goudkleurige daken en gevels heten u welkom in de voormalige koninklijke residentie. Het Grand Palace werd in 1782 gebouwd door Rama I en is nu de thuisbasis van een museum. Kom op uw vakantie in Bangkok het best vlak voor de laatste toegang, dan is de grootste drukte van de bezoekers voorbij, en neem bij de ingang een van de gratis brochures met waardevolle informatie.

  2. Wat Po

  Met een 46 meter lang, met bladgoud bedekt Boeddhabeeld in de tempel, wenkt Wat Po. Als u een wens uit wilt laten komen, koop dan tempelmunten en laat ze in de bronzen kommen vallen. De toonaangevende massageschool van Bangkok is hier ook gevestigd, zodat u echt kunt ontspannen met een behandeling van ervaren masseurs.

  3. Drijvende markten

  Voor een ongewone winkelervaring kunt u de drijvende markten in Damnoen Saduak proberen, waar u per boot langs de waterkanalen naar de kraampjes wordt gebracht. Van handgemaakte souvenirs tot kleding, tassen en sieraden, hier vindt u een bonte verzameling. Geniet van vers fruit of Phad Thai van de verkopers peddelend door.

  4. Tempel van de dageraad

  Op de westelijke oever van de Chao Phraya rivier betovert Wat Arun of Temple of Dawn met zijn ingewikkelde decoratie van gekleurd glas en Chinees porselein. Het heilige monument biedt 's nachts een bijzonder adembenemend zicht, wanneer het helder verlicht is.

  5. Tempel van de Gouden Berg

  Een van de oudste tempelcomplexen in Bangkok is Wat Saket - Tempel van de Gouden Berg. U kunt de gouden chedi op de top bereiken via zo'n 300 treden, die leiden door schaduwrijke tuinen met spetterende fonteinen aan het begin en zijn omzoomd met prachtige klokken verderop. Geniet van het uitzicht op de romantisch verlichte stad bij zonsondergang.

  6. Jim Thompson House

  Typische Thaise teakhouten huizen omgeven door exotische parken herbergen de privé-collectie van de Amerikaanse zakenman Jim Thompson. Een rondleiding is interessant voor de geschiedenis van de traditionele zijdeweverij in Thailand, naast de tentoongestelde Zuidoost-Aziatische artefacten. Maak een wandeling door de koele tuinen en vang een glimp op van de aandenkens van hoge kwaliteit zijde.

  7. Chinatown Bangkok

  Voel u alsof u in China bent in dit bruisende winkelgebied, waar tal van winkels en kraampjes in de rij staan. Bezoekers onderhandelen over goud, feesten in de kookwinkels en snuiven aan aromatische kruiden. Ook, drijvend door de achterste steegjes, die misschien smal en druk zijn, maar altijd fascineren met bizarre goederen en voedsel.

  8. Erawan-ziekenhuis

  Dit heiligdom is opgedragen aan de hindoegod Brahma en trekt elke dag talloze aanbidders aan. Het was oorspronkelijk bedoeld om de boze geesten te sussen die de bouw van het luxe hotel Erawan in de jaren vijftig van de vorige eeuw hebben beïnvloed. Plaats voor een kleine geldelijke donatie ook wierookstokjes, kaarsen of bloemen om de God van Barmhartigheid te aanbidden bij het heiligdom.

  9. Tempel van de Smaragden Boeddha

  Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het Grand Palace is Wat Phra Kaeo, de Tempel van de Smaragden Boeddha, waarin een beeld van glinsterende groene jade de mediterende Boeddha voorstelt. Zijn gouden gewaad wordt bij het begin van het nieuwe seizoen drie keer per jaar door de koning gewisseld. Bekijk ook de uitgebreide muurschilderingen die het leven van Boeddha uitbeelden. Minder

  U kunt Bangkok ontdekken op deze reizen

  1. Traditionele huizen aan het water in Khao Sok Nationaal Park van Thailand

   vanaf

   € 2.249

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Bergen_in_de_Morgen_Mist_in_de_provincie_van_Chiang_Mai_Thailand

   vanaf

   € 1.149

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plaatsen in Thailand

  1. The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

   Chiang Rai

  2. Brücka_am_Kwai_in_de_bijlage_van_Kanchanaburi_Thailand

   Kanchanaburi

  3. De_Wat_Chai_Watthanaram_Temple_In_Ayutthaya_Thailand

   Ayutthaya

  4. Azië Thailand Phuket Beach met boten

   Phuket

  Plan uw reis